Zsír

AZ ÉLELMISZER-KOMBINÁCIÓKKAL KAPCSOLATOS IGAZSÁGövegét

„Ha követted a mostani trendi élelmiszer-kombinálási teóriákat, tudnod kell, hogy amikor radikális zsírt és cukrot fogyasztasz együtt, máris elindítottad az egészségügyi problémák kialakulásának folyamatát.

A zsír plusz cukor együttes kerülésére figyelj oda leginkább az élelmiszer-kombinációk terén. A Tisztulj és Gyógyulj könyv eddigi lapjain máris találkozhattál a zsír plusz cukor kombináció problémájának a példáival a Tojás, a Sertéshústermékek és a Gabonafélék címszavak alatt.
Ezt a kombinációt elsősorban az inzulinrezisztencia miatt kell kerülni.

🚩Zsír plusz cukor: 
ez az igazán félelmetes élelmiszerkombó, és ez az, ahol az élelmiszer-kombinációs elméleti szakemberek eltévednek és tudatlanságba ütköznek.

🚩A zsír + cukor egyben
zsír + keményítőt
és zsír + gabonát is jelent.

🚩Emellett fehérje + cukorként,
fehérje + keményítőként
és fehérje + gabonaként
is értelmezhetjük,
hiszen a fehérjében mindig van zsír.

 A fánk a zsír + cukor iskolapéldája. Ahogyan a sütemények és a kekszek. Az egészségesebb táplálkozást nézve pedig ugyanez vonatkozik: a zabpehely + mogyoróvajra,

illetve a joghurt + gyümölcsre/juharszirupra/diófélékre és magvakra: = ezek mind a zsír plusz cukor kombót példázzák.

A zsír + cukor egyenletben a valódi gondot a radikális zsír jelenti, amint azt a gabonafélékről szóló részben feltártuk.

Ha a növényi fehérjék híve vagy, van esélye, hogy nem szeged meg ezt a valódi élelmiszer-kombinációs szabályt, ha például rizst eszel babfélékkel, és nem adsz hozzá vajat, sajtot, avokádót vagy olajat. A spenót olyan erőt adó fehérje, amely nem tartalmaz radikális zsírt, ezért a spenót plusz gluténmentes gabonafélék is jó kombinációt jelentenek, ha nem adsz hozzá avokádót vagy állati fehérjét, ami zsírt tartalmaz.

Ott romlik el minden, amikor ezeket a zsírokat keményítőhöz adjuk (amit a szervezetünk cukrokra bont).

🚩
Nem a keményítő jelenti az igazi problémát. Hanem a radikális zsírok.
Ha az állati fehérjét szereted, akkor az állati fehérjék plusz leveles zöldek jók együtt. A gabonafélék plusz állati fehérjék nem! Az állati fehérjékben lévő zsír plusz a gabonafélékben lévő cukor válik a szervezetünkben a probléma okává.

A csirke + rizs például azért nem működik, mert a csirkében lévő zsír, a rizsben található keményítővel fog keveredni – az pedig maga az élelmiszer-kombinációs rémálom. Még az élelmiszer-kombinációs elméletek szakértői sem tudják, hogy az élelmiszer-kombinációknál a radikális zsírok okozzák az igazi gondot.”

Anthony William: Tisztulj és Gyógyulj
Édesvíz Kiadó

A hosszú élet elvesztése

“A magas zsír-, és szigorúan alacsony szénhidráttartalmú vagy teljesen szénhidrátmentes étrenden még a legelkötelezettebbek is megtörnek, és végül falási rohamokkal próbálják meg fedezni a cukorszükségleteiket.

MI A CUKORSZÜKSÉGLET?

Nos, hallottál már a vércukorról.
Ez tart életben bennünket: a glükóz.

Ezen túl a glikogénraktáraknak köszönhetően nem sorvad el az agyunk, erős marad a májunk, és működnek a testünk többi létfontosságú szervei.

A magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú étrend lassan elcsigázza a szívet.

Könyörög azért, hogy elfogyaszd a kiválasztott étrended által engedélyezett bogyókat, mert mindennél nagyobb szüksége van a bennük rejlő minimális (egészséges) -gyümölcs- cukorra.
Noha nem megfelelő a mennyiség, de ahhoz elég, hogy a szívet működtesse

– a szív ugyanis izom, amelynek glükózra van szüksége a túléléshez.


A szív ugyanakkor csak nehézségek árán tudja végig pumpálni a vért a testben, mert annak túl nagy a zsírtartalma.

Az agy és a szív monitorozza a glikogénraktárakat, és amikor azok elkezdenek kiürülni, az üzeneteikkel habzsolásra késztetik a kevés szénhidrátot fogyasztó embert, aki ezért bekap a barátjánál két szelet pizzát, vagy ebéd után egy zacskó chipset, kiemel egy szelet csokit a szállodai minibárból, vagy megvesz egy darab organikus csokoládét a bioboltban.

Ha megváltoztatod a hozzáállásodat és gyümölcsökből, keményítős zöldségekből származó jó minőségű glükózt viszel a szervezetedbe – ugye emlékszel a 13. fejezetből a CCC-re (kritikus fontosságú tiszta szénhidrátok)?


– és ezzel egy időben mérsékeled a zsírfogyasztásodat, hogy a természetes cukor elvégezhesse a munkáját, az agyad és a májad nem kényszerül tovább kongatni a vészharangokat, amelyek miatt felkapod az első tejterméket vagy kókuszos jégkrémet.

A radikális zsírok mellé a legjobb zöldséget fogyasztani:

zöld leveles zöldségeket, citromot, lime-ot, narancsot, paradicsomot, zellert, uborkát és piros kaliforniai paprikát.

Egy kevés édes gyümölcs is belefér – például ha szeretnél, mangót is tehetsz az avokádó mellé a salátába, az még nem a világ vége. Az avokádós-banános turmix azonban már nem ideális, hacsak nem gyereknek készül.

Kiválóan elkülönítheted a zsírt a cukortól, ha zöldséget nassolsz (némi zöld leveles zöldséggel, uborkaszelettel vagy szárzellerrel) körülbelül 20 perccel a radikális zsírokat tartalmazó főétkezés előtt.

Ez elegendő időt ad a glükóznak a felszívódásra, miközben a gyomrodat is megtölti, így nem lesz szükséged olyan nagy adag radikális zsírra.

Ha több útmutatásra vágysz:
amikor teheted, kerüld a radikális zsírok és az egészséges szénhidrátok, például burgonya, gluténmentes gabonák, babfélék, vagy az egészségtelen szénhidrátok, például az asztali cukor kombinációját.
Az is segít, ha nem adsz több zsírt az állati fehérjéhez, mondjuk úgy, hogy több-kevesebb olajjal, vajjal, esetleg tojás hozzáadásával kevered a különböző zsírokat, amivel plusz munkát adsz a májadnak.

Ha túl sokáig mellőzöd a szénhidrátokat, azzal megrövidíted az életed.

Nem örülök, hogy ezt a hírt kell megosztanom veled.
Nem vicces, ráadásul feldühíti a sok zsír-kevés szénhidrát monarchiát.

Mintha egy méhkast ráznék meg vele; feldühítem a méheket, amelyek elkezdenek szúrni.
A sok zsír hitrendszerének uralkodói, akik azt hiszik, hogy a sok zsír a hosszú élet titka, rendkívül dühösek lesznek emiatt.

Amikor emberi életek munkáját és erőforrásait fektetik be egy koncepcióba, a legutolsó dolog, amit hallani akarnak az lesz, hogy tévednek. Szinte lehetetlen pályát módosítani, amikor mindent feláldoztak az ügyük érdekében. Azért is mérgesek lesznek, mert a májuk nagy valószínűséggel mérgekkel és zsírokkal telített; könnyen megeshet, hogy indulatos, lassú, házsártos vagy egyenesen haragos a májuk.

A kevés szénhidrát nem életmeghosszabbító étrend, hanem életet megrövidítő.
Ez az oka annak, hogy az utóbbi időben a trendi, divatos étrendek megváltoztak kissé, és elkezdtek egy kicsivel több szénhidrátot bevonni a sok zsír és fehérje mellé.

Az avokádó például tartalmaz némi természetes cukrot nem csak zsírt, és ez a fruktóz épp elég ahhoz, hogy a szíved ne sérüljön vagy haljon bele az alacsony szénhidrátos diétába. Egy adott étrend mögött álló szakember vajon pontosan tudja-e, hogy az avokádót a cukortartalma miatt érdemes bevonni abba a diétába? Kétlem.

Ettől függetlenül beemelik az avokádót, és megengednek egy kevés magvat, diófélékből készített vajat, amelyben egy kevés természetes cukor is található, és létfenntartó szénhidrátokat, például bogyókat és almát, még ha csak alkalomszerűen is.

A szakemberek a lelkük mélyén tudják, hogy hosszú távon nem jó a csak állati fehérjét tartalmazó étrend. Így hát kis mértékben csökkentik az arányát a divatos étrendekben, hogy helyet teremtsenek másféle zsíroknak, mindeközben pedig időnként némi eredményre is bukkannak.

A múlt próbálkozásai az alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú étrendekkel nagyon sok betegséget, bűnbánatot és sikertelenséget hagytak maguk után.

Az évtizedek múlásával egyre több hiba merül a feledés homályába, amelyeket soha nem hoznak helyre vagy dokumentálnak, hogy tanuljunk belőle. így hát véletlenszerű fejlődésugrásokat teszünk, és a sötétben tapogatózva érünk el végül az ajtóhoz, amely ki is nyílik.
Ez azonban nem ad kielégítő magyarázatot arra, hogy néhányan miért betegszenek meg, vagy miért az adott eredményeket kapják.”

Anthony William: Egészséges Májműködés
Édesvíz Kiadó 2018.

HALÁLRA ESZED MAGAD ZSÍRRAL/OLAJJAL, EZ LASSÚ ÖNGYILKOSSÁG

-zsírmentes, alacsony zsírtartalmú étrend-

A májad és a mellékveséid próbálják megmenteni az életedet, amikor halálra eszed magad zsírral/olajjal. … Ez olyan, mint az öngyilkosság. Olyan ez, mint egy lassú, lassú, lassú öngyilkosság, ez az ami történik az idő múlásával.
(Instagram Live)

ZSÍR= ADRENALIN FELSZABADULÁS
A
A zsírfogyasztás hatására adrenalin szabadul fel. Minden alkalommal, amikor zsírt eszel, a mellékveséidnek epinefrint (adrenalint) kell felszabadítania, hogy hígítsa a véredet, mert az agyad ezt kéri, hogy ne égesse ki a szívet és az agyat. Idővel a zsír lepedékké válik. A zsír felvesz minden mérget és toxint, amely végül letelepedik a szívben, a szívbillenytyűkben és az artériákban. Tehát csökkentsd egy kicsit a zsírokat, akkor is, ha azok növényi eredetűek. Mikor zsírt/olajat eszel, adrenalin-“eufóriában” vagy. (mint feldobott, bedrogozott állapotok)
(Instagram Live)
MAGAS VÉRZSÍRSZINT

Az olajok akadályozzák a szervezet tisztítulását. Ezért nem veszem bele az egészséges olajokat a tisztítókúrákba. Bármely olaj, beleértve az egészséges olajakat is, megakadályozza a test teljes megtisztulását. Az olajak rendkívül, extra magas vérzsír “recepciót” hoznak létre. Ez egy technikai kifejezés Spirit-től (az Együttérzés Szellemétől). Amikor olajat fogyasztasz például avokádóolajat, a véred gyorsabban telik meg zsírral, mintha egyszerűen csak egy avokádót ettél volna meg. A magas vérzsír “recepció” azonnal megakadályozza a tisztítást. A szervezet teljesen másképp dolgozza fel az olajat, mint az egész ételt, például az avokádót. Az olaj teljesen megkerüli a májat. Az olaj minden biztonsági mechanizmust megkerül. Ez agresszívabban emeli a vérzsírt. Az olaj azonnal megállítja a szervezet tisztulását, mert csökkenti az oxigénszintet. Leállítja a szervezet azon képességét, hogy csökkentse a méreganyagok mennyiségét. A túl sok zsír gyorsan megterheli a szívet. Felkészíti a mellékveséket a vér hígítására. Az adrenalin vérhígító. Ha gyorsabban szeretnél tisztítani, méregteleníteni, akkor hagyd ki az olajakat. Ennek célja, hogy megvédd a szívedet a szélhámos zsírok bombázásától. Nem mondanám az neked, hogy egy bizonyos étel (olajak) rosszat tesznek neked, ha csak tippelnék (és nem biztosan tudnám azt). Forrás

REGGEL NE IGYÁL MAGTEJEKET VAGY ZABTEJET
Hagyd ki a tejeket, mert azok magasabb zsírtartalmúak. A magtejeket se fogyaszd reggel, a kendertejet se, a zabtejet se. Ezeket kerüld el, nagyon fontos. A zabtej nem magtej, de még mindig van benne egy kicsivel több zsír mint kellene. Ezeket hagyd ki a reggeledből.
ZAB KONTRA ZABTEJ
Reggel ehetsz zabkását, de a zabtej erősen koncentrált és magasabb zsírtartalommal rendelkezik. Ez más, mint a zab. A zabban van egy kis zsír, de ez nem radikális zsír. Amikor zabtejjé alakítod, az egy másik dolog.


(Megjegyzés: A bolti zabtejek, rizstejek, különböző magtejek Nem tiszták, mert többségben napraforgóolajat!!! adnak hozzá és különböző adalékokat és akár tartósítókat is. Plusz a tetrapack doboz belseje alumínium bevonatú, amin van egy vékony műanyag réteg. Az alumíniumtól meneküljünk messzire.
Ha tiszta zabtejet akarsz akkor otthon beleteszed a turmixgépbe a gluténmentes zabpelyhet és öntesz hozzá (tisztított) vizet. Összeturmixolod majd leszűröd és kész is a mindenmentes zabtejed. Ha kevesebb vizet használsz hozzá akkor nyilván sűrűbb lesz a végeredmény és inkább zabtejszínnek nevezhető.
Ha édesíteni vagy ízesíteni kívánod a zabtejet, akkor a turmixolásnál tehetsz bele friss datolyát és/vagy nyers (hevítetlen) mézet, illetve fahéjat is.)
(Instagram Live)

SOK ZSÍR= GYORS ÖREGEDÉS
 Minél több zsírt eszel, annál inkább kell a mellékveséidnek hígítania a véredet. Azáltal, hogy sok zsírt eszel, arra is kényszeríted a májad, hogy több epét termeljen a véred felhígítására. A tested vérhígító géppé válik. A vérben lévő zsír elvonja az agynak szükséges oxigént. Az emberek szívroham vagy stroke időzített bombájaként járkálnak. Manapság mindenki vérhígítót szed, hogy hígítsa a vérét, mert túl sok zsír van a vérükben. Évekkel ezelőtt indítottam el az “alacsony zsírtartalmú” mozgalmat. Soha nem mondtam, hogy hagyd el az állati fehérjéket. Reggel ne egyél zsírt/olajat, ez a Gyógyító Médium -MM- információ. Amikor az étkezések során sok zsírt eszel, akkor inzulinrezisztencia alakul ki. A magas zsírtartalmú étrendtől pedig gyorsan fogsz öregedni.
Forrás
ZSÍR UTÁN GYÜMÖLCSÖT NE!
A zsírok/olajok folyamatos fogyasztása a nap folyamán szintén akadályozhatja a glükóz felszívódását, mivel a zsírok egy ideig a véráramban maradnak. Még akkor is, ha mondjuk délben csirkés cézár salátát fogyasztasz, majd vársz két óráig, hogy megegyél egy almát, a salátából származó zsírok továbbra is a vérkeringésedben lesznek, és az alma természetes gyümölcscukrai nem lesznek képesek annyi segítséget adni a májadnak, mintha azt úgy etted volna meg, hogy nincsenek radiális zsírok a véredben. Általában a sertéshúsból származó zsírok körülbelül 12-16 óra, más állati eredetű zsírok 3-6 óra, a növényi zsírok 1-3 óra alatt jutnak ki a véredből.

(Az Egészséges Májműködés könyvből)
GYÜMÖLCS + ZSÍR
A gyümölcsöt és a zsírt soha nem szabad kombinálni. Nagyon káros a májra, és a vércukorszint és a cukorbetegség egyik kiváltó oka. Olvasd el a vércukorszintről szóló fejezetet az Egészséges Májműködés könyvben!
Anthony említette már, hogy meddig kell várni a gyümölcsök és a zsírok között?
-Legalább egy órát.
 
EPA/DHA-T FOGYASSZUNK-E?
Elhagyjam a vegán EPA/DHA táplálékkiegészítőt mikozben zsírmentesen étkezek?
-Nem. Teljesen rendben van ha fogyasztod. A Vimergy az, amit én használok. Nos, ennek oka az, hogy ez koncentrált DHA/EPA, de nem radikális zsír. Ez nem olyan, mint egy darab vaj, egy darabka avokádó vagy a szezámolaj. Nem olyan, mintha ezekhez hasonló lenne.
Forrás 
MINDEN GYÜMÖLCSBEN ÉS ZÖLDSÉGBEN VAN EGY KIS ZSÍR

Minden alkalommal, amikor zsírt eszel, a májadnak ki kell öntenie az epetartalékokat a zsír lebontásához. Amikor elmerülsz a sok zsírban, akkor a májad szinte “megöli” magát, annyira megtesz mindent, hogy téged megmentsen. Minden alkalommal, amikor zsírt eszel, a mellékveséid pumpálják ki az adrenalint, mert adrenalinra van szükség a vér hígításához. A szervezeted minden egyes ételből hozzájut zsírhoz. (pl.a fejes salátában is található egy pici zsír, sosem tudsz totálisan zsírmentes lenni). A testednek zsírra/olajra csak nyomokban van szüksége, csak nyomokban. Gyümölcsökben és zöldségekben van nyomokban Omega-3 (és annyi elég is számunkra). Arra tanítottak bennünket, hogy együk magunkat halálra zsírokkal. Mindannyian túl sok zsírt eszünk. Halálra esszük magunkat zsírral/olajokkal. Ez nem az artériákban lévő koleszterin, hanem zsír és toxinok együtt. Minél több zsír van a vérkeringésünkben, annál több méreganyagot szív fel a zsír. A tested nem akarja, hogy minden zsír bemenjen oda, hogy nem akarja, hogy megöljön.

Forrás 

ÉLHETÜNK A ZSÍR/OLAJ NÉLKÜL? ANTHONY ESZIK ZSÍROKAT?
Jelena Djokovic -Anthony William interjú

Jelena Djokovic: Emlékszem, hogy sokszor írtam neked SMS-t, hogy megkérdezzem tőled, hogy mennyi zsír a túl sok zsír, és tudunk-e élni zsír nélkül?
Anthony: Nos, mindenki a zsírral együtt halt meg. Évtizedek után, évtizedről évtizedre mindenki a zsírral hal meg. Szóval … Mindenki zsíron “fut”, egyszerűen mindenki fogyaszta (és függő tőle).
Jelena Djokovic: Te is?
Anthony: Én nem. De az még jó, ha van eszel egy picit, lehet az étrendedben egy kis egészséges zsír.
Jelena Djokovic: Nos, a TE utadon szeretnék járni.
Anthony: Ehetsz egy kis avokádót, egy kis kókuszolajat (tiszta) Ha a halat szereted, akkor kis szardínia is lehet. Nagyon jó minőségű zsírok kis mértékben elfogadhatóak. Ha az állati eredetű termékeket szereted, akkor válaszd a legmagasabb minőségűt, de ha szalonnát vagy sertéshúst fogyasztasz, akkor rossz (radikális) zsírt eszel.
Forrás
AZ ÁGYBAN FEKVŐ BETEGEKNEK, KOMOLY VIRÁLIS-, VAGY NEUROLÓGIAI PROBLÉMÁIK VANNAK

-EZÉRT HAGYJÁK EL AZ ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREKET 

1) A vírusok NEM élhetnek, virulhatnak, ha az oxigénszint valóban magas a véráramban.

2) Annak érdekében, hogy a gyógyító hatású élelmek, gyógynövények, táplálékkiegészítők stb. gyorsan, igazán gyorsan és hatásosan eljussanak a megfelelő helyekre, nem lehet magas a vérzsír szinted. Gondoskodnunk kell arról, hogy a gyógyító táplálékkiegészítők eljussanak a kórokozókhoz és elpusztítsák azokat. A vírus a zsírral védi magát, ez így működik.

A magas vérzsír csökkenti az oxigénszintet, így nem lesz jó esélyed a gyógyulásra. Calvin (Sikertörténet: Kristin Cassidy és Calvin Stebbins) nem lenne most itt, ha nem hagyta volna abba az állati eredetű termékek fogyasztását. A vírus a véredben, az idegrendszeredben, a szerveidben van. Még a sovány csirkemell is túl sok zsírt tartalmaz. (10 dkg csirkemellben 1 ek. zsír található) Ha állati eredetű fehérjét eszel, akkor zsírt eszel, és a vérzsírod túl magas lesz (és még ott van az is, hogy egyes állati fehérjék ténylegesen táplálják a vírusokat).
Amikor valaki ágyhoz kötött, ágyban fekvő, akkor esély van arra az izmok sorvadására és elvesztésére, és ha állati fehérjéket eszik, akkor a magas zsírtartalom megakadályozza, hogy a (gyümölcs)cukrok eljussanak a sejtekhez,és a (gyümölcs)cukor az, ami építi az izomzatot és fenntartja azt. Ha ágyban fekvő vagy, akkor a magas zsírtartalmú ételeknek ki kell vezetned az étrendedből, az állati eredetű termékeket ki kell vezetned az étrendedből. Mert meg kell tartanunk az izmaidat, mert a szénhidrátok kellenek az izmok építéséhez és erősítéséhez. Gondoskodnunk kell az izmok fenntartásáról.
A cukor, úgymint a gyümölcsökben található gyümölcscukor, a burgonya és ezekhez hasonlók nem táplálják a vírusokat! Az izmokat táplálják, növekedésüket segítik elő. Vírusellenesek.
Forrás
CSÖKKENTSD A ZSÍRBEVITELT A TISZTÍTÁS ELKEZDÉSÉHEZ
Sok lépés van és annak több rétege. A tiszta étrend következő szintje a zsír/olajbevitel csökkentése. Amikor csökkented a zsírok mennyiségét az étrendedben, akkor a tisztítás valóban biztonságos módon történik meg. Azoknak a “szakértők”, akik varázsporokkal és táplálkozási szerekkel akarnak tisztítani, fogalmuk sincs arról, hogy mi folyik a testedben, amikor ezeket a keverékeket beveszed. Nem igazán tudják, mit csinálnak a májjal, a vesékkel és a bélrendszerrel.
Ne válts át a gyorsételekből a radikális tisztításba, különösen akkor, ha porokat és kiegészítőket árulnak mindehhez. Ne hagyd ki a lépéseket. Óvatosan és biztonságosan haladj a létrán. Kezdd azzal, hogy kivezeted a tojást, a glutént, a tejtermékeket stb. majd csökkentsd a zsírok/olajok fogyasztását, függetlenül attól, hogy milyen étrenden vagy. És akkor legyél egy ideig teljesen zsírmentes.
Forrás 

SERTÉSHÚS
Kerüld a sertéshús minden formáját, beleértve a sonkát, a szalonnát, a feldolgozott sertéshúst, a sertészsírt és így tovább. Ezeknek az élelmiszereknek a magas zsírtartalma miatt nehéz bármilyen krónikus betegség gyógyítása bármiféle sertésből származó termék fogyasztása közben. 

A MAGAS ZSÍRTARTALOM MEGÖLI A MÁJAT
Vond ki az étrendedből a tojást és a tejtermékeket, bármit is csinálsz. A sertéshús túl magas zsírtartalmú, megöli a májat, ezért ne fogyassz sertéshúst. Tartsd távol magadtól a glutént. Csak semmi feldolgozott élelmiszer. A nyers vegán étrend segít neked, ha mellimplantátumod van, mert az mégjobban védi az immunrendszert.
A VAJ 10 MÁSODPERC ALATT LEÁLLÍTJA A MÉREGTELENÍTÉST
Egyél vajat, ha azonnal abba akarod hagyni a tisztítást. 10 másodperc múlva a (fűvel táplált tehéntől származó) vaj (is) leállítja a tisztítást.
Forrás

A MAGAS FEHÉRJETARTALMÚ ÉTREND MINDIG MAGAS ZSÍRTARTALMÚ
Csökkentssd a zsírok/olajok fogyasztásának mennyiségét. Ne feledd, hogy a magas fehérjetartalmú étrend mindig magas zsírtartalmú is. (10 dkg csirkemell= 1 ek. zsír) Minél magasabb a zsírszint a vérkeringésben, annál tovább maradnak a méreganyagok a szervezetben. A zsírok felfüggesztik a méreganyagok távozását. Még azt sem engedik, hogy elhagyják a vesét és a testedet. A magas zsírtartalmú étrend szív- és érrendszeri betegségeket jelent, és mindenütt problémákat. A túl sok zsír károsítja a májat, eltömítődést okoz, és a szív keményebben dolgozik, amikor megpróbálja átvinni a vért az ereken. Minél magasabb a zsírok mennyisége a véráramban, annál jobban kell dolgoznia a szívednek. A magas zsír (fehérje) tartalmú étrenddel a szív- és érrendszeri problémák akkor is megjelennek, ha fitt vagy, és minden nap edzel.

A fehérjedús étrend elfedi azt, hogy ez igazából magas zsírtartalmú étrend. A vírusok szeretnek elbújni a májban és minden zsír alatt. A méreganyagok eltávolításához szintén szükséges a zsírok csökkentése. A (fűvel táplált) marha húsát csak naponta max. egyszer fogyaszd, de vonj ki mindenféle tojást és minden tejterméket. Egyél édesburgonyát vagy krumplit este/éjjel, ha ebédre csirke volt salátádban. Mindegy mi van, csökkents a zsírokat, és vigyél be több gyümölcsöt és zöldséget. A fehérjék bajba fognak sodorni. A bőröd ráncos lesz, és beteg leszel. Megölöd a vesédet azokkal a fehérjékkel. Tisztítsd meg a véredet azáltal, hogy több frissen facsart gyümölcsleveket iszol, valamint több gyümölcsöt és zöldséget eszel. Az egyetlen dolog, amit az állati eredetű termékek tesznek érted: megakadályozzák, hogy méregtelenítsd a véredet.
Forrás

A BABOKNAK MAGAS A ZSÍRTARTALMA
Muneeza
A babféléknek magas a zsírtartalmuk. Anthony augusztus 1-én élő adást készített, ahol arról beszélt, hogy a bab magas zsírtartalmú, és nagyon fontos, hogy ezt tudjuk. Mert gondolkozz el azon, hogy mit érzel, amikor babot eszel. Tényleg kielégítőek, méginkább megelégedés, jóllakottság érzést adnak, mint a lencse vagy a csicseriborsó. Nagyon jóllakatnak. Azt mondja, hogy elég zsírosak. …
 
LENCSE ÉS CSICSERIBORSÓ

A lencse alacsonyabb zsírtartalmú, a csicseriborsó is alacsonyabb zsírtartalmú, mint a bab, és szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az Egészséges Májműködés könyvben van egy lencsés recept, és ez nyilvánvalóan zsírmentes. Van egy babos recept édesburgonyával, amely zsírmentes.
 
ZÖLDBAB
A zöldbab is jó, nem olyan, mint a fekete bab, vagy a vesebab, vagy a keményebb babok, amelyet jól meg kell főznünk. A zöldbab más.

Szóval, csak tisztázni akartam ezeket a kérdéseket mindenki számára. Ugye tudod, a babok, ha magas a zsírtartalmuk, akkor nem igazán jók a számodra? A májadnak nem túl jók. Szóval óvatosan ezekkel.
Forrás

ZÖLDBORSÓ
A zöldborsó tartalmaz-e zsírt? Minden élelmiszer, minden élelem, minden gyümölcs és zöldség, minden sejt tartalmaz szacharidokat, monoszacharidokat, poliszacharidokat, diszacharidokat (amelyek cukrok), aminosavakat (amelyek fehérjeépítők) és zsírsavakat (amelyek lipideket vagy zsírokat építenek fel).

Tehát MINDEN gyümölcs és zöldség ezek kombinációját tartalmazza. Tehát nem teljesen helyes azt állítani, hogy bármilyen étel teljesen zsírmentes. Nyilvánvalóan zsírmentes vagy radikális zsírmentes, vagyis nem adsz hozzá olajat, nem adsz hozzá avokádót, vagy olyan dolgokat, mint a diófélék és a magvak. A diófélék és a magvak nyilvánvalóan zsírok. Tegyük fel, hogy éppen lencsét csináltál salátával, csak főtt lencsét salátával, ebben van némi zsír, de kevés tehát rendben van a fogyasztása.
 
Tehát, hogy visszatérjünk a zöldborsóval kapcsolatos kérdéshez: A zöldborsó nagyon-nagyon alacsony zsírtartalmú, de mindegyik tartalmaz némi zsírt.
MELYIK A KEVÉSBÉ EGÉSZSÉGTELEN HÚS?
Valaki megkérdezte: melyik a legegészségesebb hús? Akár hiszed, akár nem: a HAL. Pisztráng, lazac, szardínia, foltos tőkehal. Válaszd a kisebb halakat. Maradj távol a tilápiától. A sertéshús a legegészségtelenebb az összes hús közül. A bárányhússal óvatos lennék, mert nagyon magas a zsírtartalma. A fűvel táplált marha rendben van, de ne vigyük túlzásba. Pulykát fogyasztanék csirke helyett. Én távol maradnék a csirkétől, mert túl magas a zsírtartalma. Annak ellenére, hogy a pulyka magasabb zsírtartalmú, jobb neked.
CUKOR, SZÉNHIDRÁT, FEHÉRJE ÉS REJTETT ZSÍROK
 
“Ami az 1970-es évek állítólagos alacsony zsírtartalmú (valójában magas zsírtartalmú) étrendjei óta nem változott, az az, hogy amikor egy étrend magas zsírtartalmúvá válik (amit sokan „magas fehérjetartalmúnak” neveznek, mert nem ismerik fel, hogy ez automatikusan magas zsírtartalmat is jelent), akkor egyúttal a szénhidrátok is kikerülnek belőle, vagy csak marginális lesz a jelenlétük.
Azt az indoklást hallod, hogy azért, mert az a cukor, amire a szénhidrátok lebomlanak és maga a cukor is problémát okoz, részben azáltal, hogy zsírrá alakul át.
Amikor egy étrendben megnő a rossz minőségű szénhidrátok aránya, az orvos azt látja, hogy a betege egészségi állapota romlik, és nem tudja az okát, ám könnyű a szénhidrátot hibáztatni.
 
Azt senki nem ismeri fel, hogy a problémát a cukor és a zsír kombinációja okozza. Nem passzolnak össze.
Az emberek véletlenül felismerték, hogy a vacsorára elfogyasztott marharostélyos után a csokoládé mousse nem a legideálisabb választás, ezért megtartották a steaket és elhagyták a csokihabot, nem sejtve, hogy ez nem igazán megoldás.
Végül a szénhidrát és a cukor minden formáját támadták. 
Mivel az orvosok a cukrot tartják problémásnak, kiveszik a dietetikus étrendből, és megtartják a zsírt.
Az A1c szint valóban csökkenhet, a prediabétesz eltűnhet, és a cukorbetegség is javulhat, ha mellette a beteg rendszeres testmozgást is végez.
Azt azonban senki nem tudja, hogy a szénhidrátbevitel mérséklése miért okoz javulást; azt hiszik, azért, mert a cukor inherensen problémás, vagy tréfát űz a testtel.
Nem a valódi bűnöst hibáztatják.
Nem az egészséges cukor (gyümölcscukor, burgonyafélék, méz..) kiiktatása a megoldás.
Hanem a radikális zsíré: itt rejlik a válasz a hosszú távú gyógyuláshoz, különösen a krónikus betegségek esetében.
ZSÍR ÉS CUKOR
Az Amerikai Egyesült Államokban és a világ minden táján találkozunk ezzel a kombinációval.

-Édes barbecue szósz zsíros oldalason és vajas kukoricacső a széngrillen.
-Ketchup a krumplilepényen
Pizza édes paradicsomos szósszal, búzából készült tésztán és zsíros, olajos sajttal, amiben szintén laktóz (tejcukor) van
-Disznóhússzelet/rántott hús rizzsel
Sült csirke és krumplipüré
-Sajt és sós keksz
-Olvadó grillezett sajt, vajas kenyér
-A hagyományos szendvics – tehát kenyér- bármilyen típusú hússal mert kombinálódik benne a kenyérben lévő szénhidrát,
(ami később cukorra bomlik le) és a hús zsírja.
Tegyük még hozzá a dolgozói létet, és már kész is a fogás:
-tonhalas szendvics (zsír és cukor) majonézzel (zsír),
-egy zacskó chips (zsír és cukor) és üdítő (cukor).

Ezt esszük egész életünkben, ami több egészségügyi szempontból sem működik, amelyek egy részét ismeri, más részét pedig egyáltalán nem ismeri az egészségügyi kutatás és az orvostudomány.
Ha átugrottad az “A cukorbetegség és az ingadozó vércukorszint” című 15. fejezetet, akkor tatán érdemes visszalapoznod és végigolvasnod az ott lévő részletesebb információkat.
MI A HELYZET A FEHÉRJÉVEL?
Az ételekben levő fehérje beárnyékol minden mást, mivel a fehérje a király?
A trendi diétákat követők gyakran bevonják a „sovány” fehérjét.
Mi hát a gond?
 
Csak annyi, hogy rengeteg zsírt tartalmaz. így maradnak életben a magas fehérjetartalmú, szénhidrátmentes diétát folytatók – zsírkalóriát visznek be, akár tisztában vannak ezzel, akár nem.
A régi idők orvosai tudták, hogy a hús zsírt tartalmaz. Valamiért ez az orvoslás elfelejtett, rejtett igazsága lett, ezért nekünk kell emlékeznünk és látnunk.
Az emberek azért féltek a dióféléktől és a kókuszdiótól, mert tudták róluk, hogy zsírt tartalmaznak; manapság már elfogadottabbak, mert a zsír is elfogadottabb.
A csirkére szavaznak, mert nem tudják, hogy a csirkében több a zsír, mint a dióban és a kókuszdióban együttesen; eljátsszuk, hogy a csirkemellben nincs zsír, hanem csak fehérjeforrás.
Ha kivennénk a zsírt a fehérjeforrásokbói, a magas proteintartalmú és szénhidrátmentes étrendeket folytatók szó szerint éhen halnának… de legalább úgy halnának meg, hogy azt hiszik, elég fehérjét vittek a szervezetükbe.

Az Egészséges májműködés 3:6:9 című 38. fejezetben részletesebben is kitérünk a fehérjékre.
Ahogy Az alkalmazkodó máj című 2. fejezetben is olvashattad, soha nem tudhatjuk pontosan, hogy egy adott étel mennyi zsírt tartalmaz.
Olyan sok rejtett zsír van még a soványnak hitt húsokban is. A tápértékcímkék átlagokat és becsléseket mutatnak – hiszen gondolj csak bele: ugyanolyan-e a test-zsír arányod, mint a szomszédodnak? Mint a családtagjaidnak? Nem, mindnyájan különböztök.
Ugyanez áll a tyúkketrec csirkéire, a mezőkön legelő tehenekre, a halkeltető halaira és a vadon élő állatokra. Különböző testben élő egyedekről van szó, és mindegyik gazdaság más tápanyaggal eteti a háziasított állatokat, így az adagok zsírtartalma is nagymértékben eltér.
Ugyanez a helyzet a dió- és mogyorófélékkel és a magvakkal is, valamint a többi növényi eredetű fehérjével: mindegyik fa és növény más.
Mivel az élelmiszergyártó cégeknek standardizálniuk kell a címkéket – nem mérhetik és tesztelhetik külön-külön minden csirke és dió súlyát csomagolás előtt -, soha nem tudhatjuk biztosan, hogy valójában mennyi zsírt fogyasztunk.

Gyakran sokkal többet, mint gondolnánk, így hát sokkal több zsírt viszünk be a szervezetünkbe annál, mint amit tudunk.

A címkén látott adatok nem pontosak; nem is lehetnek azok.
Léteznek olyan diéták, amelyek azt hirdetik, hogy a májnak kedvező a zsírösszetétele, és mégis tele van rejtett zsírokkal, mert például sok csirkemellet tartalmaz. A mi májunk nem igazán ezt akarja.”
 
Anthony William: Egészséges Májműködés
Édesvíz Kiadó 2018.

ZSÍRÉGETÉS

A TEST NEM ÉGETI EL A ZSÍRT AZÉRT, HOGY ÜZEMANYAGKÉNT HASZNÁLJA FEL AZT

Vannak emberek, akik sokkal több kalóriát tudnak enni, mint amennyit felhasználnak, és még mindig nem híznak. – Ó, ennek az embernek biztosan gyors az anyagcseréje. MIT?!! Ugyanez történhet akkor is, ha az emberek minimalizálják a kalóriabevitelt, és nem képesek semmennyi súlyt lefogyni. Mivel a valódi oka annak, hogy az ember nem tud fogyni az, hogy a máj elérte a maximális tárolóképességét.
“Hé, a húgom annyit eszik, amennyit csak akar. Ez hihetetlen. Én meg nem!”
Mert a húgod mája még nem volt maxolta ki a raktárait.
De KI FOGJA!
Mindenki mája ki fogja, amikor új vírusfertőzések, új baktériumok, több nehézfém, több oldószer és több hasonló dolog került bele… És kávéval és koffeinnel bombázzák magukat, kiégetik a májukat, kiégetik a mellékveséiket… És akkor hirtelen Bumm a túlsúly később jelentkezik.
A zsírsejtek szétoszlanak, felrobbannak, és kipisiljük őket.
Nem égetünk zsírt üzemanyagként, ezt tudnod kell. Ez kivételesen fontos információ.
A zsírsejtek szétoszlanak, felrobbannak, és kipisiljük őket.
Ha edzés közben elégetnénk a saját zsírunkat, könnyebb ételeket ennénk, bármit is tennénk, és úgy gondolnánk, hogy a saját zsírunkat elégetjük üzemanyagként, soha nem lenne szükségünk ételre! Soha nem lennénk éhesek.
Mindaddig, amíg zsír van a testen, ezt csak átalakítanánk, és következetesen rendelkeznénk a világ összes energiájával. Hónapokig csak a vízen élhetnénk. Hát nem csodálatos? Szarkasztikus vagyok, mert hihetetlen, hogy ez milyen nevetséges.
Az évek alatt felhalmozódott zsírt a testünkön, ha ezt üzemanyaggá alakítanánk át, és valóban elégetnénk és hasznosítanánk, sokan sokáig létezhetnénk evés nélkül. De nem így van, mert éhen halsz ha nem eszel. Aki valaha megpróbált lefogyni, tudja mennyire éhessé tudsz válni.

Várj egy pillanatot. Hogy lehet, hogy nem csak zsírokat alakítasz át akkor? De nem, éhesebb vagy, mint valaha.

BORZALMAS ELMÉLETEK ÉS TAKTIKÁK

Ezek az elméletek olyan rosszak, hogy kínos azokat még csak leírni is. Arra vagy kíváncsi, hogy lehet, hogy a tudomány és a kutatások, vagy bárki más ilyen buta lehet. Hihetetlen. De tudod mit? Valószínűleg nem buták. Szándékosan csinálják, ami valójában rosszabb. Ezeket a szörnyű elméleteket és taktikákat mindenkire rádobják. Nem akarják megtudni a valódi válaszokat, és ha TUDNAK néhányat a valódi válaszokból, és elzárják előlünk, az még rosszabb.
A zsírsejtek szétoszlanak. Nem égnek el, és nem lesznek felhasználva üzemanyagként. Tehát amikor valaki lefogy, akkor a zsírsejtek szétoszlanak.
Az történik, amikor valaki megszabadul a testén lévő zsírtól, és a mája elég jól működik, és nem sérült meg a mája, mialatt túl sokszor próbált rosszul fogyni, akkor a zsírsejtek szétoszlanak és felrobbantak, mi pedig kipisiljük azt a zsírt a testünkből.

A ZSÍRRAL ÉS GYÓGYULÁSSAL KAPCSOLATOS IGAZSÁG

„Ha bárki azt állítja, hogy az étrend zsírtartalmának csökkentése nem jótékony hatású, az puszta spekuláció. Szinte senki nem tart ma már zsírszegény étrendet. Még az egészséges élet megszállottjai között is nagyon ritka, akár növényi alapú étkezést folytat, akár nem, hogy valaki kihúzza a zsírt az étrendjéből, vagy eléggé zsírszegény diétát tart.

Nem igazolható az az állítás, mely szerint a zsírmentes vagy zsírszegény étrend miatt bárki fogékonyabb lehet az aneurizmára, stroke-ra vagy egyéb agyi problémára – a zsírdús trendet képviselő üres kijelentés csupán, nem humán tanulmányok alapján levont következtetés. Vad elképzelés ez, egy a népszerű véleményvezérek által befolyásolt elme szüleménye. Nincs mögötte semmi! 💭💡
A világ zsírdús étrendet követ, és egyre emelkedik a stroke, az aneurizma és az embólia előfordulása. Még mindig mindenki beteg ezen a világon. Világszerte több millióan bizonyították az elmúlt évtizedek generációi képviseletében, hogy a nagy mennyiségekben fogyasztott zsír nem az egészségünket szolgálja. Az egészségesebb zsírokban dúskáló étrendek legalább jobbak, mint a standard étkezés.

A diófélék, magvak, olívabogyó és avokádó valamivel alacsonyabb kockázatot jelentenek, mint a vörös húsok, a csirke, az olvasztott zsír, az olaj és a disznózsír. Bármilyen agyi probléma – legyen az síroké, aneurizma, Alzheimer-kór, demencia vagy Parkinson-kór – javulhat, amint kihúzzuk az étrendünkből a problémás zsírokban gazdag, feldolgozott élelmiszereket, gyorsételeket és egyéb silány minőségű ételeket. 🥜🥑🥗

Aki bizonyos fajta halakat fogyaszt olívabogyóval, avokádóval, diófélékkel és magvakkal, miközben tartózkodik a gyors és feldolgozott élelmiszerektől, megállapíthatja, hogy megtalálta a Szent Grált, mert máris másképp érzi magát a problémás zsírok nélkül. Amivel nincs tisztában, az az, hogy ennél is tovább mehet a zsírcsökkentésben, aminek köszönhetően még lejjebb viheti ezeknek az agyi problémáknak és egyéb betegségeknek az esélyét.

A sok zsír, még ha jó zsírokról van is szó, idővel gyengítheti, és kiégést okozhat a májban. Ez pedig több betegség előszobája lehet. Mindenfajta zsír sűríti a vért. Míg az egészségtelen, feldolgozott és gyorsételekben lévő zsíroktól sűrűbb lesz a vér, valamennyire az egészséges zsírok is besűrítik. A sűrű vérben mindenképpen kevesebb lesz az agysejteknek átadható oxigén – mivel a magas vérzsírszint kiszorítja az oxigént a véráramból – és ez az agyi oxigénhiány az agy gyorsabb öregedését eredményezi. A világ csak úgy hemzseg az aneurizmás és stroke-os esetektől, mert hosszú távon szinte mindenki zsírdús étrenden él, akkor is, ha azok a zsírok egészségesek. Nem lehet tehát rámutatni egy maroknyi olyan emberre, akik hosszú ideje zsírmentes diétát tartanak, és kimondani, hogy itt a probléma.
Amikor azt mondjuk, hogy zsírmentes, azt nem úgy értjük, hogy minden zsírt nélkülöző. Soha senki nem étkezhet teljesen zsírmentesen; a valódi zsírmentesség lehetetlen.

A banánnak van zsírtartalma.
Az édesburgonyának van zsírtartalma.
A burgonyának van zsírtartalma.
A mangónak van zsírtartalma.
Ahogyan még a fejes salátának is.


Minden gyümölcs, zöldség, leveles zöld, tengeri zöldség és lágy szárú zöld tartalmaz hasznos ómega zsírsavakat.

Bizonyos növények, mint például a füge, a banán vagy a vajsaláta több természetes zsírt tartalmaznak, míg mások, például a szárzeller, alig valamennyit. Még ha valamiben csak nyomokban van zsír (és néha különösen akkor, ha nyomokban van jelen), a szervezetünk akkor is fel tudja használni ezeket a hasznos zsírokat – ezek pedig elég alacsony mennyiségben vannak jelen ahhoz, hogy tökéletesen keveredhessenek az ételek természetes cukortartalmával. Amikor tehát kihúzzuk a radikális zsírokat az étrendünkből – ismétlem, „radikális zsírok” alatt azokat az élelmiszereket értem, amelyekben a zsír jelenti a fő kalóriaforrást semmit nem vonunk meg magunktól.
Ha „zsírmentesen” étkezel – azaz nem viszel be radikális zsírokat – még mindig elég létfontosságú zsírhoz jutsz hozzá. Amikor például megeszel egy adag gőzölt burgonyát (vaj, olaj vagy tejföl nélkül) bármilyen fejessalátával, egy kevés zsírt így is beviszel, és ez éppen elegendő ahhoz, hogy támogassa az egészségedet. Nem kell marékszám enned a magkeverékeket ahhoz, hogy egészséges zsírokhoz juss. Már bevitted azt a mennyiséget, amire szükséged van.
Senki nem védi ki az aneurizmát azzal, ha zsírt tesz a kávéjába. Ezt semmilyen tanulmány nem bizonyítja, az emberek mégis meg vannak győződve róla, hogy ez megmenti őket. És bár a kávé meghackelése jó ötletnek tűnik, az az igazság, hogy ha zsírral telíted a véredet, azzal csak még több agyi problémát okozol magadnak. A zsírok egészségesek és hasznosak lehetnek – például a diófélékben, szezámmagban, kendermagban és az avokádóban található zsírok. Nem vitatom, hogy megvan a maguk jótékony hatása. De akkor sem érdemes túlzásba vinni. Minden radikális zsírral csínján kell bánni, és még a kis mennyiségeket is szét kell osztani a hét napjaira. Az az ideális, ha nem viszel be mindennap radikális zsírokat.
A 3:6:9 tisztítókúra megmutatja, hogyan érd el ezt, miközben ráállít arra a ritmusra, amelyet követve megtöltheted magad gyógyulást hozó, radikális zsíroktól mentes fogásokkal – és ráérezhetsz, hogy ez mennyiben változtat a fizikai tüneteiden és még a hangulatodon is. A Tisztulj és Gyógyulj könyv 23. fejezetében megismert recepteket bevető emberek meglátják, milyen erővel ruházhatnak fel a radikális zsírokat nélkülöző ételek. Ha valóban súlyos megpróbáltatást jelent az állapotod, talán a tisztítókúra elvégzését követően is jó, ha egy időre teljesen elhagyod a radikális zsírokat, és vársz még a visszahozatalukkal.

A gyümölcsökben, zöldségekben, leveles zöldekben, tengeri zöldségekben és lágy szárú zöldekben elég alacsony mennyiségben képviselt természetes ómega zsírsavak formájában van jelen a zsír, mely nem terheli túl a májat, az emésztőrendszert és az immunrendszert. Ez a tökéletesen feldolgozható mennyiség a gyógyuló szervezet számára.”


Anthony William: Tisztulj és Gyógyulj
Édesvíz Kiadó
Scroll to Top