AZ ÉLELMISZER-KOMBINÁCIÓKKAL KAPCSOLATOS IGAZSÁGövegét
„Ha követted a mostani trendi élelmiszer-kombinálási teóriákat, tudnod kell, hogy amikor radikális zsírt és cukrot fogyasztasz együtt, máris elindítottad az egészségügyi problémák kialakulásának folyamatát.
A zsír plusz cukor együttes kerülésére figyelj oda leginkább az élelmiszer-kombinációk terén. A Tisztulj és Gyógyulj könyv eddigi lapjain máris találkozhattál a zsír plusz cukor kombináció problémájának a példáival a Tojás, a Sertéshústermékek és a Gabonafélék címszavak alatt.
Ezt a kombinációt elsősorban az inzulinrezisztencia miatt kell kerülni.
Zsír plusz cukor:
ez az igazán félelmetes élelmiszerkombó, és ez az, ahol az élelmiszer-kombinációs elméleti szakemberek eltévednek és tudatlanságba ütköznek.
A zsír + cukor egyben
zsír + keményítőt
és zsír + gabonát is jelent.
Emellett fehérje + cukorként,
fehérje + keményítőként
és fehérje + gabonaként is értelmezhetjük,
hiszen a fehérjében mindig van zsír.
illetve a joghurt + gyümölcsre/juharszirupra/diófélékre és magvakra: = ezek mind a zsír plusz cukor kombót példázzák.
A zsír + cukor egyenletben a valódi gondot a radikális zsír jelenti, amint azt a gabonafélékről szóló részben feltártuk.
Ha a növényi fehérjék híve vagy, van esélye, hogy nem szeged meg ezt a valódi élelmiszer-kombinációs szabályt, ha például rizst eszel babfélékkel, és nem adsz hozzá vajat, sajtot, avokádót vagy olajat. A spenót olyan erőt adó fehérje, amely nem tartalmaz radikális zsírt, ezért a spenót plusz gluténmentes gabonafélék is jó kombinációt jelentenek, ha nem adsz hozzá avokádót vagy állati fehérjét, ami zsírt tartalmaz.
Ott romlik el minden, amikor ezeket a zsírokat keményítőhöz adjuk (amit a szervezetünk cukrokra bont).Nem a keményítő jelenti az igazi problémát. Hanem a radikális zsírok.
Ha az állati fehérjét szereted, akkor az állati fehérjék plusz leveles zöldek jók együtt. A gabonafélék plusz állati fehérjék nem! Az állati fehérjékben lévő zsír plusz a gabonafélékben lévő cukor válik a szervezetünkben a probléma okává.
A csirke + rizs például azért nem működik, mert a csirkében lévő zsír, a rizsben található keményítővel fog keveredni – az pedig maga az élelmiszer-kombinációs rémálom. Még az élelmiszer-kombinációs elméletek szakértői sem tudják, hogy az élelmiszer-kombinációknál a radikális zsírok okozzák az igazi gondot.”
Anthony William: Tisztulj és Gyógyulj
Édesvíz Kiadó

A hosszú élet elvesztése
“A magas zsír-, és szigorúan alacsony szénhidráttartalmú vagy teljesen szénhidrátmentes étrenden még a legelkötelezettebbek is megtörnek, és végül falási rohamokkal próbálják meg fedezni a cukorszükségleteiket.
MI A CUKORSZÜKSÉGLET?
Ez tart életben bennünket: a glükóz.
Ezen túl a glikogénraktáraknak köszönhetően nem sorvad el az agyunk, erős marad a májunk, és működnek a testünk többi létfontosságú szervei.
A magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú étrend lassan elcsigázza a szívet.
– a szív ugyanis izom, amelynek glükózra van szüksége a túléléshez.
Az agy és a szív monitorozza a glikogénraktárakat, és amikor azok elkezdenek kiürülni, az üzeneteikkel habzsolásra késztetik a kevés szénhidrátot fogyasztó embert, aki ezért bekap a barátjánál két szelet pizzát, vagy ebéd után egy zacskó chipset, kiemel egy szelet csokit a szállodai minibárból, vagy megvesz egy darab organikus csokoládét a bioboltban.
– és ezzel egy időben mérsékeled a zsírfogyasztásodat, hogy a természetes cukor elvégezhesse a munkáját, az agyad és a májad nem kényszerül tovább kongatni a vészharangokat, amelyek miatt felkapod az első tejterméket vagy kókuszos jégkrémet.
zöld leveles zöldségeket, citromot, lime-ot, narancsot, paradicsomot, zellert, uborkát és piros kaliforniai paprikát.
Egy kevés édes gyümölcs is belefér – például ha szeretnél, mangót is tehetsz az avokádó mellé a salátába, az még nem a világ vége. Az avokádós-banános turmix azonban már nem ideális, hacsak nem gyereknek készül.
Kiválóan elkülönítheted a zsírt a cukortól, ha zöldséget nassolsz (némi zöld leveles zöldséggel, uborkaszelettel vagy szárzellerrel) körülbelül 20 perccel a radikális zsírokat tartalmazó főétkezés előtt.
Ez elegendő időt ad a glükóznak a felszívódásra, miközben a gyomrodat is megtölti, így nem lesz szükséged olyan nagy adag radikális zsírra.
A kevés szénhidrát nem életmeghosszabbító étrend, hanem életet megrövidítő.
Ettől függetlenül beemelik az avokádót, és megengednek egy kevés magvat, diófélékből készített vajat, amelyben egy kevés természetes cukor is található, és létfenntartó szénhidrátokat, például bogyókat és almát, még ha csak alkalomszerűen is.

HALÁLRA ESZED MAGAD ZSÍRRAL/OLAJJAL, EZ LASSÚ ÖNGYILKOSSÁG
A májad és a mellékveséid próbálják megmenteni az életedet, amikor halálra eszed magad zsírral/olajjal. … Ez olyan, mint az öngyilkosság. Olyan ez, mint egy lassú, lassú, lassú öngyilkosság, ez az ami történik az idő múlásával.
(Instagram Live)
A zsírfogyasztás hatására adrenalin szabadul fel. Minden alkalommal, amikor zsírt eszel, a mellékveséidnek epinefrint (adrenalint) kell felszabadítania, hogy hígítsa a véredet, mert az agyad ezt kéri, hogy ne égesse ki a szívet és az agyat. Idővel a zsír lepedékké válik. A zsír felvesz minden mérget és toxint, amely végül letelepedik a szívben, a szívbillenytyűkben és az artériákban. Tehát csökkentsd egy kicsit a zsírokat, akkor is, ha azok növényi eredetűek. Mikor zsírt/olajat eszel, adrenalin-“eufóriában” vagy. (mint feldobott, bedrogozott állapotok)
(Instagram Live)
Az olajok akadályozzák a szervezet tisztítulását. Ezért nem veszem bele az egészséges olajokat a tisztítókúrákba. Bármely olaj, beleértve az egészséges olajakat is, megakadályozza a test teljes megtisztulását. Az olajak rendkívül, extra magas vérzsír “recepciót” hoznak létre. Ez egy technikai kifejezés Spirit-től (az Együttérzés Szellemétől). Amikor olajat fogyasztasz például avokádóolajat, a véred gyorsabban telik meg zsírral, mintha egyszerűen csak egy avokádót ettél volna meg. A magas vérzsír “recepció” azonnal megakadályozza a tisztítást. A szervezet teljesen másképp dolgozza fel az olajat, mint az egész ételt, például az avokádót. Az olaj teljesen megkerüli a májat. Az olaj minden biztonsági mechanizmust megkerül. Ez agresszívabban emeli a vérzsírt. Az olaj azonnal megállítja a szervezet tisztulását, mert csökkenti az oxigénszintet. Leállítja a szervezet azon képességét, hogy csökkentse a méreganyagok mennyiségét. A túl sok zsír gyorsan megterheli a szívet. Felkészíti a mellékveséket a vér hígítására. Az adrenalin vérhígító. Ha gyorsabban szeretnél tisztítani, méregteleníteni, akkor hagyd ki az olajakat. Ennek célja, hogy megvédd a szívedet a szélhámos zsírok bombázásától. Nem mondanám az neked, hogy egy bizonyos étel (olajak) rosszat tesznek neked, ha csak tippelnék (és nem biztosan tudnám azt). Forrás
REGGEL NE IGYÁL MAGTEJEKET VAGY ZABTEJET
Hagyd ki a tejeket, mert azok magasabb zsírtartalmúak. A magtejeket se fogyaszd reggel, a kendertejet se, a zabtejet se. Ezeket kerüld el, nagyon fontos. A zabtej nem magtej, de még mindig van benne egy kicsivel több zsír mint kellene. Ezeket hagyd ki a reggeledből.
ZAB KONTRA ZABTEJ
Reggel ehetsz zabkását, de a zabtej erősen koncentrált és magasabb zsírtartalommal rendelkezik. Ez más, mint a zab. A zabban van egy kis zsír, de ez nem radikális zsír. Amikor zabtejjé alakítod, az egy másik dolog.
(Megjegyzés: A bolti zabtejek, rizstejek, különböző magtejek Nem tiszták, mert többségben napraforgóolajat!!! adnak hozzá és különböző adalékokat és akár tartósítókat is. Plusz a tetrapack doboz belseje alumínium bevonatú, amin van egy vékony műanyag réteg. Az alumíniumtól meneküljünk messzire.
Ha tiszta zabtejet akarsz akkor otthon beleteszed a turmixgépbe a gluténmentes zabpelyhet és öntesz hozzá (tisztított) vizet. Összeturmixolod majd leszűröd és kész is a mindenmentes zabtejed. Ha kevesebb vizet használsz hozzá akkor nyilván sűrűbb lesz a végeredmény és inkább zabtejszínnek nevezhető.
Ha édesíteni vagy ízesíteni kívánod a zabtejet, akkor a turmixolásnál tehetsz bele friss datolyát és/vagy nyers (hevítetlen) mézet, illetve fahéjat is.)
(Instagram Live)
Forrás
EPA/DHA-T FOGYASSZUNK-E?
Forrás
Minden alkalommal, amikor zsírt eszel, a májadnak ki kell öntenie az epetartalékokat a zsír lebontásához. Amikor elmerülsz a sok zsírban, akkor a májad szinte “megöli” magát, annyira megtesz mindent, hogy téged megmentsen. Minden alkalommal, amikor zsírt eszel, a mellékveséid pumpálják ki az adrenalint, mert adrenalinra van szükség a vér hígításához. A szervezeted minden egyes ételből hozzájut zsírhoz. (pl.a fejes salátában is található egy pici zsír, sosem tudsz totálisan zsírmentes lenni). A testednek zsírra/olajra csak nyomokban van szüksége, csak nyomokban. Gyümölcsökben és zöldségekben van nyomokban Omega-3 (és annyi elég is számunkra). Arra tanítottak bennünket, hogy együk magunkat halálra zsírokkal. Mindannyian túl sok zsírt eszünk. Halálra esszük magunkat zsírral/olajokkal. Ez nem az artériákban lévő koleszterin, hanem zsír és toxinok együtt. Minél több zsír van a vérkeringésünkben, annál több méreganyagot szív fel a zsír. A tested nem akarja, hogy minden zsír bemenjen oda, hogy nem akarja, hogy megöljön.
Forrás
ÉLHETÜNK A ZSÍR/OLAJ NÉLKÜL? ANTHONY ESZIK ZSÍROKAT?
Jelena Djokovic -Anthony William interjú
Forrás
-EZÉRT HAGYJÁK EL AZ ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREKET
2) Annak érdekében, hogy a gyógyító hatású élelmek, gyógynövények, táplálékkiegészítők stb. gyorsan, igazán gyorsan és hatásosan eljussanak a megfelelő helyekre, nem lehet magas a vérzsír szinted. Gondoskodnunk kell arról, hogy a gyógyító táplálékkiegészítők eljussanak a kórokozókhoz és elpusztítsák azokat. A vírus a zsírral védi magát, ez így működik.
Forrás
Forrás
SERTÉSHÚS
Kerüld a sertéshús minden formáját, beleértve a sonkát, a szalonnát, a feldolgozott sertéshúst, a sertészsírt és így tovább. Ezeknek az élelmiszereknek a magas zsírtartalma miatt nehéz bármilyen krónikus betegség gyógyítása bármiféle sertésből származó termék fogyasztása közben.
Forrás
A MAGAS FEHÉRJETARTALMÚ ÉTREND MINDIG MAGAS ZSÍRTARTALMÚ
Csökkentssd a zsírok/olajok fogyasztásának mennyiségét. Ne feledd, hogy a magas fehérjetartalmú étrend mindig magas zsírtartalmú is. (10 dkg csirkemell= 1 ek. zsír) Minél magasabb a zsírszint a vérkeringésben, annál tovább maradnak a méreganyagok a szervezetben. A zsírok felfüggesztik a méreganyagok távozását. Még azt sem engedik, hogy elhagyják a vesét és a testedet. A magas zsírtartalmú étrend szív- és érrendszeri betegségeket jelent, és mindenütt problémákat. A túl sok zsír károsítja a májat, eltömítődést okoz, és a szív keményebben dolgozik, amikor megpróbálja átvinni a vért az ereken. Minél magasabb a zsírok mennyisége a véráramban, annál jobban kell dolgoznia a szívednek. A magas zsír (fehérje) tartalmú étrenddel a szív- és érrendszeri problémák akkor is megjelennek, ha fitt vagy, és minden nap edzel.
A fehérjedús étrend elfedi azt, hogy ez igazából magas zsírtartalmú étrend. A vírusok szeretnek elbújni a májban és minden zsír alatt. A méreganyagok eltávolításához szintén szükséges a zsírok csökkentése. A (fűvel táplált) marha húsát csak naponta max. egyszer fogyaszd, de vonj ki mindenféle tojást és minden tejterméket. Egyél édesburgonyát vagy krumplit este/éjjel, ha ebédre csirke volt salátádban. Mindegy mi van, csökkents a zsírokat, és vigyél be több gyümölcsöt és zöldséget. A fehérjék bajba fognak sodorni. A bőröd ráncos lesz, és beteg leszel. Megölöd a vesédet azokkal a fehérjékkel. Tisztítsd meg a véredet azáltal, hogy több frissen facsart gyümölcsleveket iszol, valamint több gyümölcsöt és zöldséget eszel. Az egyetlen dolog, amit az állati eredetű termékek tesznek érted: megakadályozzák, hogy méregtelenítsd a véredet.
Forrás
Szóval, csak tisztázni akartam ezeket a kérdéseket mindenki számára. Ugye tudod, a babok, ha magas a zsírtartalmuk, akkor nem igazán jók a számodra? A májadnak nem túl jók. Szóval óvatosan ezekkel.
Forrás
Tehát MINDEN gyümölcs és zöldség ezek kombinációját tartalmazza. Tehát nem teljesen helyes azt állítani, hogy bármilyen étel teljesen zsírmentes. Nyilvánvalóan zsírmentes vagy radikális zsírmentes, vagyis nem adsz hozzá olajat, nem adsz hozzá avokádót, vagy olyan dolgokat, mint a diófélék és a magvak. A diófélék és a magvak nyilvánvalóan zsírok. Tegyük fel, hogy éppen lencsét csináltál salátával, csak főtt lencsét salátával, ebben van némi zsír, de kevés tehát rendben van a fogyasztása.
Valaki megkérdezte: melyik a legegészségesebb hús? Akár hiszed, akár nem: a HAL. Pisztráng, lazac, szardínia, foltos tőkehal. Válaszd a kisebb halakat. Maradj távol a tilápiától. A sertéshús a legegészségtelenebb az összes hús közül. A bárányhússal óvatos lennék, mert nagyon magas a zsírtartalma. A fűvel táplált marha rendben van, de ne vigyük túlzásba. Pulykát fogyasztanék csirke helyett. Én távol maradnék a csirkétől, mert túl magas a zsírtartalma. Annak ellenére, hogy a pulyka magasabb zsírtartalmú, jobb neked.

Gyakran sokkal többet, mint gondolnánk, így hát sokkal több zsírt viszünk be a szervezetünkbe annál, mint amit tudunk.

ZSÍRÉGETÉS
A TEST NEM ÉGETI EL A ZSÍRT AZÉRT, HOGY ÜZEMANYAGKÉNT HASZNÁLJA FEL AZT
Várj egy pillanatot. Hogy lehet, hogy nem csak zsírokat alakítasz át akkor? De nem, éhesebb vagy, mint valaha.
BORZALMAS ELMÉLETEK ÉS TAKTIKÁK
Az történik, amikor valaki megszabadul a testén lévő zsírtól, és a mája elég jól működik, és nem sérült meg a mája, mialatt túl sokszor próbált rosszul fogyni, akkor a zsírsejtek szétoszlanak és felrobbantak, mi pedig kipisiljük azt a zsírt a testünkből.

A ZSÍRRAL ÉS GYÓGYULÁSSAL KAPCSOLATOS IGAZSÁG
Nem igazolható az az állítás, mely szerint a zsírmentes vagy zsírszegény étrend miatt bárki fogékonyabb lehet az aneurizmára, stroke-ra vagy egyéb agyi problémára – a zsírdús trendet képviselő üres kijelentés csupán, nem humán tanulmányok alapján levont következtetés. Vad elképzelés ez, egy a népszerű véleményvezérek által befolyásolt elme szüleménye. Nincs mögötte semmi!


A diófélék, magvak, olívabogyó és avokádó valamivel alacsonyabb kockázatot jelentenek, mint a vörös húsok, a csirke, az olvasztott zsír, az olaj és a disznózsír. Bármilyen agyi probléma – legyen az síroké, aneurizma, Alzheimer-kór, demencia vagy Parkinson-kór – javulhat, amint kihúzzuk az étrendünkből a problémás zsírokban gazdag, feldolgozott élelmiszereket, gyorsételeket és egyéb silány minőségű ételeket.



Aki bizonyos fajta halakat fogyaszt olívabogyóval, avokádóval, diófélékkel és magvakkal, miközben tartózkodik a gyors és feldolgozott élelmiszerektől, megállapíthatja, hogy megtalálta a Szent Grált, mert máris másképp érzi magát a problémás zsírok nélkül. Amivel nincs tisztában, az az, hogy ennél is tovább mehet a zsírcsökkentésben, aminek köszönhetően még lejjebb viheti ezeknek az agyi problémáknak és egyéb betegségeknek az esélyét.
A sok zsír, még ha jó zsírokról van is szó, idővel gyengítheti, és kiégést okozhat a májban. Ez pedig több betegség előszobája lehet. Mindenfajta zsír sűríti a vért. Míg az egészségtelen, feldolgozott és gyorsételekben lévő zsíroktól sűrűbb lesz a vér, valamennyire az egészséges zsírok is besűrítik. A sűrű vérben mindenképpen kevesebb lesz az agysejteknek átadható oxigén – mivel a magas vérzsírszint kiszorítja az oxigént a véráramból – és ez az agyi oxigénhiány az agy gyorsabb öregedését eredményezi. A világ csak úgy hemzseg az aneurizmás és stroke-os esetektől, mert hosszú távon szinte mindenki zsírdús étrenden él, akkor is, ha azok a zsírok egészségesek. Nem lehet tehát rámutatni egy maroknyi olyan emberre, akik hosszú ideje zsírmentes diétát tartanak, és kimondani, hogy itt a probléma.
A banánnak van zsírtartalma.
Az édesburgonyának van zsírtartalma.
A burgonyának van zsírtartalma.
A mangónak van zsírtartalma.
Ahogyan még a fejes salátának is.
Minden gyümölcs, zöldség, leveles zöld, tengeri zöldség és lágy szárú zöld tartalmaz hasznos ómega zsírsavakat.
Bizonyos növények, mint például a füge, a banán vagy a vajsaláta több természetes zsírt tartalmaznak, míg mások, például a szárzeller, alig valamennyit. Még ha valamiben csak nyomokban van zsír (és néha különösen akkor, ha nyomokban van jelen), a szervezetünk akkor is fel tudja használni ezeket a hasznos zsírokat – ezek pedig elég alacsony mennyiségben vannak jelen ahhoz, hogy tökéletesen keveredhessenek az ételek természetes cukortartalmával. Amikor tehát kihúzzuk a radikális zsírokat az étrendünkből – ismétlem, „radikális zsírok” alatt azokat az élelmiszereket értem, amelyekben a zsír jelenti a fő kalóriaforrást semmit nem vonunk meg magunktól.
A gyümölcsökben, zöldségekben, leveles zöldekben, tengeri zöldségekben és lágy szárú zöldekben elég alacsony mennyiségben képviselt természetes ómega zsírsavak formájában van jelen a zsír, mely nem terheli túl a májat, az emésztőrendszert és az immunrendszert. Ez a tökéletesen feldolgozható mennyiség a gyógyuló szervezet számára.”
Anthony William: Tisztulj és Gyógyulj
Édesvíz Kiadó