
CUKOR, SZÉNHIDRÁT, FEHÉRJE ÉS REJTETT ZSÍROK
“Ami az 1970-es évek állítólagos alacsony zsírtartalmú (valójában magas zsírtartalmú) étrendjei óta nem változott, az az, hogy amikor egy étrend magas zsírtartalmúvá válik
(amit sokan „magas fehérjetartalmúnak” neveznek, mert nem ismerik fel, hogy ez automatikusan magas zsírtartalmat is jelent), akkor egyúttal a szénhidrátok is kikerülnek belőle, vagy csak marginális lesz a jelenlétük.
Azt az indoklást hallod, hogy azért, mert az a cukor, amire a szénhidrátok lebomlanak és maga a cukor is problémát okoz, részben azáltal, hogy zsírrá alakul át.
Amikor egy étrendben megnő a rossz minőségű szénhidrátok aránya, az orvos azt látja, hogy a betege egészségi állapota romlik, és nem tudja az okát, ám könnyű a szénhidrátot hibáztatni.
Azt senki nem ismeri fel, hogy a problémát a cukor és a zsír kombinációja okozza.
Nem passzolnak össze.
Az emberek véletlenül felismerték, hogy a vacsorára elfogyasztott marharostélyos után a csokoládé mousse nem a legideálisabb választás. Ezért megtartották a steaket és elhagyták a csokihabot, nem sejtve, hogy ez nem igazán megoldás.
Mivel az orvosok a cukrot tartják problémásnak, kiveszik a dietetikus étrendből, és megtartják a zsírt.
Nem a valódi bűnöst hibáztatják.
Nem az egészséges cukor (gyümölcscukor, burgonyafélék, méz..) kiiktatása a megoldás.
Hanem a radikális zsíré: itt rejlik a válasz a hosszú távú gyógyuláshoz, különösen a krónikus betegségek esetében.
ZSÍR ÉS CUKOR
Az Amerikai Egyesült Államokban és a világ minden táján találkozunk ezzel a kombinációval.
- Édes barbecue szósz zsíros oldalason és vajas kukoricacső a széngrillen.
- Ketchup a krumplilepényen.
- Pizza édes paradicsomos szósszal, búzából készült tésztán és zsíros, olajos sajttal, amiben szintén laktóz (tejcukor) van.
- Disznóhússzelet/rántott hús rizzsel.
- Sült csirke és krumplipüré.
- Sajt és sóskeksz.
- Olvadó grillezett sajt. Vajas kenyér.
- A hagyományos szendvics – tehát kenyér- bármilyen típusú hússal mert kombinálódik benne a kenyérben lévő szénhidrát, (ami később cukorra bomlik le) és a hús zsírja.
- tonhalas szendvics (zsír és cukor) majonézzel (zsír),
- egy zacskó chips (zsír és cukor) és üdítő (cukor).
MI A HELYZET A FEHÉRJÉVEL?
Gyakran sokkal többet, mint gondolnánk, így hát sokkal több zsírt viszünk be a szervezetünkbe annál, mint amit tudunk.
A címkén látott adatok nem pontosak; nem is lehetnek azok.