Citromos Mézes Gyömbéres Víz

Citromos-Mézes-Gyömbéres víz

Elkészítési idő: 15+ perc
1 személyre
———————————————-
Hozzávalók:
2,5-5 cm friss gyömbér
2 csésze víz
1/2 db citrom leve
2 ek. lépes méz (hevítetlen termelői méz)
———————————————-
Elkészítés:
1. Reszeld le a gyömbért 2 csészényi vízbe.
2. Legalább 15 percig vagy tovább hagyd állni a vízben. (vagy akár egész éjszakára- hűtőben)

3. Szűrd le a gyömbért a vízből és közvetlenül fogyasztás előtt add hozzá a citromlevet és a mézet.

Tippek:
  • A gyömbért felszelheted apró darabokra és kinyomhatod a levét fokhagymanyomón keresztül. A megmaradt gyömbér darabokat is tedd bele a vízbe áztatni.
  • Érdemes egy nagyobb adagot előre elkészíteni a gyömbéres vízből, hogy a nap folyamán megiszogasd, de a citromlevet és a mézet mindig csak fogyasztás előtt add hozzá.
 
Ez a Citromos Gyömbéres Mézes Víz kifejezetten frissítő és hidratáló. 
 
Tökéletes ital, hogy ezzel kezdd a napot (30 perccel vagy többel a szárzellerlé előtt/vagy után fogyaszd).
Szintén kiváló délutáni italnak, de akár egész nap is iszogathatod.
Ha reggel, ébredés után fogyasztod, akkor segít a májadnak kitisztítani a mérgeket magából, melyeket az éjszaka során gyűjtött össze. Valamint hidratálja is a májat és az egész testet, plusz ellátja glükózzal amire szüksége van a nap kezdetekor.
 
  • A citrom és a lime mikro ásványi sókat tartalmaz, melyek segítenek elpusztítani a patogéneket, úgy mint baktériumokat, penészt, élesztőgombákat és más gombákat, és segíti megvédeni a máj immunrendszerét. A citromban és limeban található gazdag kalcium készletek összekapcsolódik a bennük található C-Vitaminnal és így együtt belépnek a májba, ahol felébreszti a stagnáló, renyhe, elzsírosodott májat, segítve azt, hogy felbontsa és szétoszlassa a zsírsejteket.
  • A gyömbérről köztudott, hogy nagyban képes segíteni az emésztést és segít megelőzni a fegfázást, inluenzát, utazási betegséget és szédülést. A gyömbér képes enyhíteni, csökkenteni a menstruációs görcsöket, hányingert, gyomorégést, migrént, torokgyulladást, kimerültséget, fáradtságot, szorulást és megkönnyebülést adhat gyomorrontás és ételmérgezés esetén is.
  • A lépes méz (hevítetlen termelői méz) a cukrok olyan kombinációját tartalmazza, melyekre a májnak kétségbeesetten szüksége van, valamint azokra a vitaminokra, ásványi anyagokra és más tápanyagokra is melyeket százszámra tartalmaz. Ezeket az orvosi kutatások még nem fedezték fel. A nyers, hevítetlen méz antimikrobiális, vagyis vírusölő, baktériumölő, gombaölő, így egyben.
  • Amikor a méz lebontott formájában elér a májba, ad egy „löketet” a májnak, megadva neki egyszerre mindazt amire szüksége van és a máj immunrendszere azonnal megerősödik.
Scroll to Top
Verified by MonsterInsights