Ételmérgezés

„Az ételmérgezés elterjedt, és bizonyos esetekben súlyos következményekhez vagy akár halálhoz is vezethet. Szerencsére számos óvintézkedés létezik, amellyel megelőzhető az ételmérgezés otthon és az éttermekben egyaránt. Ebben a cikkben megosztom ezeket a tippeket, valamint azt is, hogyan lehet meggyógyulni, ha mégis megtörténik az ételmérgezés.

Az egyéni étrended
A különböző étkezési módok az emberek számára, attól függően működnek a legjobban, hogy milyenek az egyedi körülményeik, életstílusuk és egészségügyi problémáik. Néhányan vegán vagy vegetáriánus étrendet követnek, míg mások húst és állati termékeket is fogyasztanak. A célom, hogy támogassalak és védjelek egészséged megőrzésében, függetlenül attól, milyen étrendet követsz.

Az ételmérgezés következményei
Az ételmérgezés komoly probléma, és sajnos nagyon könnyen elkapható. Csak a Hálaadás ünnepe alatt több ezer ember kap ételmérgezést a nem megfelelően átsült pulyka miatt. Ha valaki ételmérgezést kap, különböző E. coli törzsek támadhatják meg a bélrendszerét. Ez a baktérium áthaladhat a bélrendszeren, és akár bele is fúródhat a vastagbél vagy más szervek nyálkahártyájába, ami komoly problémákat okozhat az epehólyagban és/vagy a vakbélben. Néhányan fekélyesedést és/vagy a bélrendszer és vastagbél sérült nyálkahártyáját tapasztalhatják. Bizonyos esetekben epehólyag-eltávolító műtétre vagy vakbélműtétre kényszerülnek.

Ha valaki az ügyeletre kerül ételmérgezéssel, az orvos nem sokat tehet azon kívül, hogy megfigyeli a beteget, és folyadékot ad, hogy elkerülje a kiszáradást. A tünetek, mint a hányás, hasmenés és/vagy fájdalom, több napig is eltarthatnak.

Főzés otthon:
Az emberek általában több ételt készítenek otthon, mint amennyit éttermekben fogyasztanak. Ezeknek az óvintézkedéseknek a betartása segíthet megőrizni az egészségedet és a biztonságot családod számára:

– Légy óvatos, amikor nyers húst távolítasz el a csomagolásából. Az élelmiszerbolti csomagolások akár egy tucat különböző baktériumot is tartalmazhatnak, mint például a C. diff, MRSA, Streptococcus és Salmonella. Ezért amikor felveszed vagy kinyitod a csomagot, könnyen káros baktériumok kerülhetnek a kezedre. Fontos, hogy azonnal kezet moss a hús csomagolásának kinyitása után.

– Győződj meg róla, hogy tiszta a kezed, amikor a kést fogod, miután nyers állati ételeket és azok csomagolását érintetted, különben a kés nyele is szennyeződhet veszélyes baktériumokkal. Ha gyanítod, hogy a kés nyele vagy pengéje szennyeződött, cseréld ki egy új, tiszta késre.

– Fontold meg nitril kesztyű viselését a hús csomagolásának felbontása előtt. Miután a hús kikerült és előkészítésre kész, leveheted a kesztyűt, így kezeid tiszták maradnak.

– Soha ne öblíts le semmilyen nyers húst a mosogatóban főzés előtt, mert ezzel veszélyes baktériumokat kerülhetnek a mosogatóba. Ha véletlenül más ételek kerülnek a mosogatóba, könnyen átvehetik a veszélyes baktériumokat.

– Amint a nyers halat vagy húst áthelyezed a serpenyőbe vagy főzőedénybe, az üres tányért tedd a mosogatógépbe, vagy alaposan fertőtlenítsd. Soha ne tedd vissza a főtt húst vagy halat olyan tányérra, amelyen korábban nyers fehérje volt – ez nagyon veszélyes. Használj új, tiszta tányért a főtt ételekhez.

– Légy figyelmes, hogyan használod a húspácokat és szószokat. Ha nyers húst kensz meg szósszal, a húsról származó baktériumok összegyűlhetnek az ecset sörtéiben. Ez szennyeződéshez vezethet, ha az ecsetet újra használod vagy visszateszed a szószba.

– Légy óvatos az evőeszközökkel. Például, ha egy villát használsz a nyers hús grillre helyezésére, győződj meg róla, hogy a villát nem használod újra, és egy másik tiszta eszközzel veszed le a húst a grillről.

– Légy óvatos a vágódeszkákkal, amelyek könnyen szennyeződhetnek. Miután nyers húst vágtál, azonnal és alaposan mosd meg és fertőtlenítsd a vágódeszkát. Vagy, ha még óvatosabb akarsz lenni, legyen egy új, tiszta vágódeszka készen a többi előkészítéshez. Győződj meg róla, hogy a nyers hús vágására használt deszka más helyre vagy másik pultra kerül, így nem keverednek össze a deszkák.

– Tisztítsd meg a felületeket! Ha egy nyers húsból származó nedvesség egy pultra vagy vágódeszkára kerül, és te egy tiszta tányért teszel rá arra a helyre a pultra, a tányér alja szennyeződhet, és a kezed is, amikor felveszed a tányért.

Nem arról van szó, hogy a konyhában tökéletesnek kell lenned, hanem arról, hogy mindent megteszel, hogy megvédd magad és családodat.

Étkezés étteremben
Az éttermek konyhái általában nagyon forgalmasak. A nyomás hihetetlenül nagy, és számos dolog történik egyszerre.

Az éttermi konyhákban a nyers baromfit, húsokat és halakat gyakran ugyanabban a mosogatóban mossák, mint a salátákat és más zöldségeket. Ez rendszeresen keresztfertőzéshez vezet. A konyhai pultok és felületek gyakran nincsenek alaposan megtisztítva, ami szintén gyakori keresztfertőzést okoz.

Ráadásul a szakácsok és séfek gyakran kesztyűt húznak, miután megvágták magukat, majd napokig rajtuk marad a kesztyű – de ezek a régi vágások továbbra is időről időre vérezhetnek.

Tippek éttermekben való étkezéshez
Íme néhány dolog, amit tehetsz, hogy elkerüld az ételmérgezést éttermekben való étkezés során:

– Ha vegán, vegetáriánus vagy növényi alapú étrendet követsz, a legbiztonságosabb stratégia, ha lehetőséged szerint elkerülöd azokat az éttermeket, amelyek állati fehérjét vagy állati termékeket szolgálnak fel. Keresztfertőzés könnyen előfordulhat, amikor nyers hús vagy annak leve véletlenül érintkezik növényi ételekkel, például salátával. Ha olyan helyre kerülsz, ahol állati termékeket szolgálnak fel, kövesd az alábbi tippeket a biztonság érdekében.

– Válassz főtt ételeket, amelyeket forrón szolgálnak fel, szemben a nyers salátákkal vagy nyers ételekkel.

– Ha nyers ételt szeretnél rendelni, kérj friss citromot, nyers hagymát és fokhagymát az étkezésedhez. Megkérdezheted a pincért is, hogy a konyhában van-e egész, fel nem szeletelt avokádó. Ha igen, rendelj egyet vagy többet, hogy az asztalnál felvágd és a tányérodra kanalazd, így egy laktatóbb és biztonságosabb nyers étkezési lehetőséget kapsz.

– Ha az ételt langyosan hozza az asztalhoz, udvariasan kérd meg, hogy küldjék vissza és alaposan melegítsék fel. A szennyeződés mellett egy Epstein-Barr vírussal vagy más vírussal fertőzött szakács is belecsöpöghetett izzadtságot az ételbe, vagy véletlenül megvághatta magát és vér kerülhetett az ételbe. Az egész tányér újramelegítése segíthet megvédeni téged a veszélyes vírusoktól vagy baktériumoktól.

– Mindig légy udvarias, amikor étkezési változtatásokat kérsz vagy extra hozzávalókat szeretnél. Az évek alatt sok olyan ügyféllel dolgoztam, akik az vendéglátóiparban dolgoztak. Szörnyű történeteket hallottam arról, hogy mi történhet az ételekkel, ha a vendégek udvariatlanok vagy felzaklatják a pincért vagy a szakácsot.

– Kérd meg a pincért, hogy ne adjon szószt az ételhez, miután azt felmelegítették és kész az tálalásra. A szakácsok gyakran szószos tubosokból nyomják ki a szószokat az adagolásához. De a baktériumok, mint a Salmonella és E. coli, gyakran ezekben a palackokban rejtőznek, mivel a palackok gyakran nyers csirkével és hússal érintkeznek, vagy szennyezett kezek által érintettek.

– Soha ne rendelj nyers húst. Még ha évtizedek óta így is teszel következmények nélkül, ez nem jelenti azt, hogy ne kapj súlyos ételmérgezést -legközelebb, amikor nyers húst rendelsz-. Akár egy magas minőségű steaket, vagy akár egy egyszerű hamburgert rendelsz, kérd a húst közepesen átsütve vagy jól átsütve.

– Amikor nagyobb tudatossággal lépsz be az éttermekbe, élvezheted az étkezést, miközben a lehető legjobban védekezel az egészséged érdekében.

Ételek, amelyek segíthetnek
Sok étel rendelkezik csodálatos gyógyító tulajdonságokkal. Különösen az alábbi ételek segíthetnek elkerülni az ételmérgezést:

Oregánó: Vegyél be egy oregánó kapszulát, mielőtt étterembe mennél. Csak egy kapszula képes segíteni az ételmérgezés megelőzésében. Ha kapszulát veszel be étkezés előtt, a kapszula készen áll arra, hogy feloldódjon az ételek között a gyomrodban, amikor elkezdesz enni és emészteni. Az oregánó olyan, mint egy erőteljes védőpajzs a Salmonella és E. coli ellen.

Fokhagyma: Kérd fokhagyma hozzáadását a főtt és nyers ételekhez, amikor étteremben vagy. A nyers fokhagyma erőteljes fegyver, amely képes eljutni a gyomorba és elpusztítani a baktériumokat.

Kakukkfű: Ha étteremben vagy, kérdezd meg, van-e friss kakukkfű a konyhában, amelyet a szakács rászórhat az ételre.

Borsmenta: A borsmenta tea erőteljes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Sok étteremben kapható borsmenta tea, de saját tea filtereket is hozhatsz otthonról. Kortyolj belőle étkezés előtt és alatt.

Gyömbér: A gyömbér képes elpusztítani a baktériumokat a gyomorban. A gyömbér tea fogyasztása étkezés előtt és után nagymértékben védelmet nyújt.

Citrom: Citromot facsarni az ételre nagyszerű védelmet nyújthat. Ha nyers ételt rendelsz, akár egy vegán vagy növényi alapú étteremben is, facsarj bőséges mennyiségű citromlevet az ételre. A citromlé csodálatos antiszeptikus hatású. Sőt, akár citromos vizet is ihatsz az étkezés mellett.

(kiváló minőségű): Próbálj meg egy csipet kiváló minőségű tengeri sót adni az ételhez, mivel a só segíthet elpusztítani a baktériumokat.

Néha rugalmasnak kell lenned az étterem választásakor. Szerencsére a fent említett ételek hatékony fegyverek lehetnek bármelyik választott étteremben. Ne érezd kényelmetlenül magad, ha citromot teszel a táskádba vagy tea filtert a zsebedbe, mielőtt étterembe mennél. Ezekkel a titkos fegyverekkel megvédheted magad a betegségektől.

Nyers hús és hal kerülése

Bizonyos orvosok szerint az állati fehérjék és állati termékek veszélyesek lehetnek, mivel eltömíthetik az artériákat, emelhetik a koleszterinszintet és növelhetik a szívinfarktus kockázatát. De ezen túl is van még más. Nyers formájukban a hal és az állati fehérjék, mint a csirke, pulyka és steak, veszélyesek lehetnek. Ha ezeket nyersen fogyasztod, akár az életedet is kockáztathatod. Ha egészségedet szeretnéd megőrizni, hagyd ki a nyers steaket, a tatárbifszteket, nyers halat vagy bármilyen nyers állati fehérjét az étrendedből. A nyers hal, bár népszerű, kiváló módja lehet, hogy veszélyes baktériumokat vagy férgeket szerezz magadnak.

Fűvet legelt és szabadon tartott állatok kontra nagyüzemi gazdaságokból származó állatok
Ha állati fehérjék és más állati termékek is jelen vannak az étrendedben, a magas minőségű opciók választása jobban támogathatja az egészségedet és biztonságodat.

Kevésbé valószínű, hogy a füvet legelt marhák húsa és a szabadon tartott csirkék húsa veszélyes Salmonella, E. coli és más káros baktériumokat tartalmaznak a nagyüzemi gazdaságokban tartott állatok húsával szemben. A füvet legelt állatok húsát kis gazdaságokból vásárolni nagyszerű lépés lehet a nagyobb biztonság felé, de a legtöbb kicsi gazdaságnak még mindig a nagyüzembe kell szállítania a húst feldolgozásra. Néhány nagyüzem főként füvet legelt és szabadon tartott állatok húsát kezeli, míg más nagyüzemek füvet legelt, szabadon tartott valamint gabonával etetett állatok húsát is feldolgozza, ami keresztfertőzéshez vezethet.

A Salmonella és más káros baktériumok a legtöbb hagyományos tojás külsején is megtalálhatók. Ezzel szemben a szabadon tartott tyúkok tojásai ritkán tartalmaznak Salmonellát és más veszélyes baktériumokat a héjukon. Mindazonáltal, ha vírusos problémáid, neurológiai problémáid vannak vagy bármilyen autoimmun betegségben szenvedsz, a tojások elkerülése a legjobb döntés.

Az Én Ételmérgezéses Történetem

Amikor kicsi gyerek voltam, elmentem étterembe a családommal, és egy olyan ételt választottam, amelyet a Spirit nem ajánlott. Szörnyű ételmérgezést kaptam, és majdnem meghaltam. Hetekig szenvedtem, és végül akkor épültem fel, amikor a Spirit azt tanácsolta, hogy egy ideig csak a dédapám körtefájáról származó ős körtét fogyasszam. Szerencsére ez a protokoll segített a felépülésben, és szerencsés túlélője lettem az ételmérgezésnek. Sok ember nem ilyen szerencsés. Az évek során számos ételmérgezési esetet láttam, és számos ételmérgezéssel kapcsolatos történetet hallottam. Sajnos nem mindenki, aki ételmérgezést kap, éli túl.

Felépülés az Ételmérgezésből

Ha óvintézkedéseket teszel az egészséged védelme érdekében, de mégis ételmérgezést kapsz, tudnod kell, hogy vannak dolgok, amiket tehetsz a tested támogatására a gyógyulás során. A folyadékpótlás az betegség alatt elengedhetetlen.

– Keverj össze kókuszvizet (friss, fiatal kókuszból származót (nem az öreg barna kókusz) vagy pasztőrözöttet) tisztított vízzel/jó minőségű ásványvízzel (nem lúgos vízzel!), és kortyolgass belőle gyakran hányinger és hasmenés között. Ez az ital akkor is hasznos, ha csak gyomorfájást tapasztalsz.

– Gyakran kortyolgass citromos vizet és gyömbéres vizet.

– Ha súlyos ételmérgezést szenvedsz, fontos, hogy kórházba menj, ahol figyelemmel kísérnek és infúziót kapsz.

  • Ha már volt ételmérgezésed a múltban, érdemes alkalmazni ezt az információt, hogy eltávolítsd a régi baktériumokat, amelyek még mindig a szervezetedben lehetnek.

Továbblépés

Félre kell tenned a kedvenc nyers salátádat a helyi vegán étteremben? Nem. Meg kell szüntetned az állati termékek fogyasztását, ha egészségesnek és boldognak érznéd magad? Nem. Ez az információ nem azzal a céllal készült, hogy megijesszen, eltántorítson az éttermek látogatásától, vagy bármilyen módon megakadályozzon abban, hogy teljes életet élj. Ehelyett ez a tudás arra hivatott, hogy felhatalmazzon, hogy minden új helyzetbe felkészülten és a szükséges eszközökkel és bölcsességgel lépj be.

Ahelyett, hogy félelemben élnél, vedd fel a védelem páncélját azáltal, hogy felteszed a megfelelő kérdéseket az éttermekben, rendeléskor és kéréskor megmondod, amire szükséged van, hozol olyan dolgokat, amelyek támogathatnak, és óvatos vagy a saját konyhádban, amikor főzöl.

049. ÉTELMÉRGEZÉS: 
Ritkán Említett és Alulértékelt -Podcast

„A betegségek és a különböző kórképek mostanában egyre nagyobb figyelmet kapnak a mainstream és alternatív orvoslásban, és a média végre elkezdett beszélni arról, hogyan betegednek meg az emberek. Még mindig hiányzik az információ és a megértés a krónikus betegségekkel kapcsolatban, és lehetséges, hogy ez soha nem fog változni a szükséges mértékben. Az egyik dolog, ami sosem kerül a térképre, vagy kapja meg a megérdemelt figyelmet, az az ételmérgezés.

Miért kellene bárkinek is foglalkoznia az étkezési eredetű betegségekkel? Miért kellene bárkinek is foglalkoznia az ételmérgezéssel? Azért, mert sok ember életét megrongálta, sérüléseket okozott, tönkretette, sőt, még meg is ölte őket, beleértve a családok és barátok szétszakítását. Évről évre túl gyakran láttam, hogy egy egyszerű étkezés egy étteremben vagy otthoni étkezés borzalmas élménnyé válik, amely kórházi kezelést, halált, és még gyakrabban krónikus betegségeket okozott. Az ételmérgezés számos ember számára emésztési problémákat és hosszú távú bélproblémákat okozott, sokkal tovább, mint ahogy a fertőzés elmúlt.

Hallgasd meg ezt a reklámmentes podcastot az Apple, Spotify és Soundcloud platformokon.

Ebben az epizódban:

– Tudd meg, hogyan marad ritkán tárgyalt, alulértékelt, figyelmen kívül hagyott és alulértékelt az ételmérgezés, és hogyan lehet másként is bemutatni, mint ami valójában.
– Fedezd fel, hogyan alakult ki a legtöbb 1-es típusú cukorbeteg állapota ételmérgezés miatt.
– Ismerd meg az élethosszig tartó puffadási problémákat, amelyekkel az emberek küzdenek, és hogyan lehetnek ezek figyelmen kívül hagyottak.
– Tudd meg, hogyan vezet az ételmérgezés H. Pylorihoz, Epstein-Barr vírushoz, övsömörhöz és sok más kórokozóhoz, baktériumhoz és állapothoz.
– Ismerd meg, mit jelentett egykor a gastritis diagnózisa, szemben azzal, amit ma jelent.
– Fedezd fel, miért származik szinte minden vakbélgyulladás eset ételmérgezésből, és tanuld meg azokat az indokolatlan vakbélműtéteket, amelyek előfordulhatnak.
– Tudd meg, miért jelent nagy piros zászlót a sushi az ételmérgezés szempontjából, és milyen egyéb problémákat okozhat.
– Fedezd fel, milyen kevés dolog kínálható egy kórházban az ételmérgezés enyhítésére, amelyek életmentőek és fájdalomcsillapítók lehetnek, de nem kezelik az alapvető okokat és a jövőbeli problémákat.
– Ismerd meg, hogyan lehetséges a felépülés az ételmérgezésből.

Mindez és még sok más – hangolódj rá, és ne hagyd ki ezt a fontos epizódot. Bármikor visszakeresheted ezt az epizódot, ha szükséged van rá.

A Podcast Jegyzete:

Az orvosok szeretnének embereket megmenteni és felfedezni, mi okozza a betegséget.
Empátiával közelítenek, szeretnének segíteni másoknak és választ kapni. 
Anthony sok olyan szakemberrel dolgozott, akik segíteni akarnak és tudni szeretnék, mi történik a betegeikkel.
Más szakemberek nem akarnak tudomást venni róla, ha az nem szerepel valahol egy tankönyvben. 
Meg kell tartanunk a hitrendszerek semlegességét, mert ezt az információt valóban érdemes a fontolóra venni (Spirit-től származik). 
Anthony a hírvivő, és ő az emberek hangja, akik évtizedek óta küzdenek válaszok nélkül, hogy segítséget kapjanak. 
A krónikus és rejtélyes betegségek kontrollálhatatlanná válnak. 
Amikor a szakemberek úgy gondolják, hogy az MM nem megbízható forrás, az a betegeknek nem tesz jót. 
Néhány szakember szeretné ezt az információt a már ismert dolgokkal összevetni.  Nagyon sok köze van Istenhez, az emberi természethez és más aspektusokhoz. 
Ez a műsor az emberek számára létezik, hogy saját maguk szakértővé váljanak, és azért, hogy fel legyenek vértezve a Spirit-től származó információk pajzsával/védőfelszerelésével. 
Ennek az információnak az áramlása sosem ér véget. 
Anthony nem tárolja ezt az információt a fejében, hanem Spirit-től áramlik be. 
Mi is lehetünk olyan hang, amely segít másoknak.

Az ételmérgezés elterjedt dolog.
Sok mindent meg kell tanulni, hogy elkerüljük. 
Sok életet követelt, valamint sérüléseket és sebeket okozott, néha véglegesen.
Nézd meg a Gyógyító Ételek című könyvet, és vedd komolyan a ingyenes ‘The Healing Path” kurzust.
Mit tehetünk az ételmérgezés megelőzése érdekében? 
Anthony nem fog viccelődni diétákkal/hitrendszerekkel ebben a műsorban, de beszélni fog az állati húsok fogyasztásáról. 
Nincs egészséges szalonna, és a disznóhúst nem szabad fogyasztani. 
Ha disznókat nevelsz, és szalonnát akarsz enni, Anthony támogatja ezt, amíg nem eszed minden nap, és nem terheled meg a májat és a hasnyálmirigyet. 
A vegánoknak és vegetáriánusoknak is kockázatot jelent az éttermekben való étkezés, ahol a saláták keresztkontaminálódhatnak más ételekkel a konyhában.
A hús, a csirke és a hal előkészítése a legnagyobb aggály. 
A nyers csirke (vagy steak, pulyka, hal) fogyasztása életveszélyes lehet. 
A pulyka alulfőzése Hálaadáskor kórházba juttathat. 
Ezrével fordulnak elő ilyen esetek.
Biztosra kell mennünk.

A boltban vásárolt csirke csomagolásán mindig van baktérium (salmonella, E. coli, MRSA, C. diff, stb.). 
Tehát légy óvatos az otthoni előkészítés során. 
Mindig tiszta kézzel használj kést a konyhában. 
Vásárolhatsz kék nitril kesztyűket, és viselheted őket, amíg a csirkét előkészíted.  Cseréld le a kést ha beszennyeződött a nyers hússal. 
Ha a csirkét a mosogatóban öblíted, akkor a veszélyes baktériumok a mosogatóban maradnak. 
Ezután narancsot vagy salátát mosol, ami érintheti a mosogató oldalát, és szennyeződhet. 
Ha nyers csirkét teszel egy tányérra, akkor a tányért meg kell mosni. 
Nem teheted a főtt húst arra a tányérra. 
Ugyanez vonatkozik a steak grillezésére is. 
Orosz rulett, ha nem kapsz új tányért a főtt ételhez. 
A barbecue-s ecset, ha nyers hússal használják, problémát okozhat, mert baktériumokat juttat a szószba. 
Ezután az emberek az ujjukkat beledugják a szószba, vagy a szószt a húson használják, miután befejezték a grillezést. 
Az ételmérgezés könnyen előfordulhat keresztkontaminációval a tányérok, villák és ecsetek esetében.
Az E. coli tönkreteszi a bélrendszert, az epehólyagot, a vakbelet, és kórházba juttathat. 
Ezután idő és szerencse kérdése. 
Az ügyeletes orvosok csak a hidratálásra koncentrálnak.
Az emberek vágódeszkán vágják és készítik elő a nyers csirkét. 
Győződj meg róla, hogy jól megmosod a deszkát. 
Valószínűleg jobb, ha új vágódeszkát használsz, ha valami mást is szeretnél vágni. 
Még a tányér alján is lehet probléma, ha valami mást szolgálsz fel anélkül, hogy megmosnád a kezed nyers hús kezelése után. 
Minden számít, mert az állati termékek ételmérgezésen keresztül megölhetnek minket.

Anthony dolgozott egy halászhajón, és amikor ott volt, látott egy 6 láb hosszú férget kijönni egy vad halból. 
Az a féreg egy apró petéből indult. 
Nem akarsz nyers halat enni. 
Felejtsd el a tonhalat, nem jó dolog. 
Mindig fennáll a lehetőség, hogy nyers hal fogyasztásával pár petét is kapsz. 
A nyers hal esetében is ugyanúgy kell aggódni, mint a nyers hús esetében.
A füvet legelt marha húsa és a szabadon tartott szárnyasok húsa kevesebb baktériumot tartalmaznak, mint a nagyüzemileg nevelt állatok húsa. 
Még a kis gazdaságoknak is el kell küldeniük a szarvasmarháikat egy kis feldolgozóüzembe, ahol lehetnek más folyamatok is, például gabonával etetett állatok vágása a füvet legelt állatok feldolgozása előtt. 
Általában nem törvényes, hogy a kis gazdaságok a saját állataikat vágják le. 
Tehát védelemre van szükségünk.
A hagyományos tojások külseje tele van baktériumokkal, mint a salmonella. 
A szabadon tartott tojásoknál ez ritka vagy egyáltalán nem fordul elő. 
De még így sem ajánlott tojást fogyasztani, ha bármilyen vírusos problémád van.
Az éttermek konyháiban a szakácsokra és séfekre hatalmas nyomás nehezedik. 
Sok séf mindennap megvágja az ujját. Ez gyakran előfordul. 
Sok sebtapasz van, és esetleg kesztyűt is használnak, de azt másnap leveszik. 

Az ételmérgezés a konyhákban a legfontosabb probléma. 
A salátát ugyanabban a mosogatóban mosogatják, mint a csirkét. 
A pultokat sosem mossák meg eléggé. 
Egy vegetáriánus ételre nyers csirke fröccsenhetett, ami a mellette lévő serpenyőbe került. 
Ha növényi alapú diétát követsz, soha ne egyél olyan helyen, ahol húst is szolgálnak fel, kivéve, ha mindig főtt növényi ételt fogyasztasz, ami teljesen át van sütve, vagy az asztalnál vágod fel az avokádót. 
Az éttermek konyháin nincsenek szabályok (olyan, mint az Escape from New York vagy Mad Max). 
Mindenhol repülnek a dolgok. 
Az egész arról szól, hogy gyorsan végezzék el a dolgokat, még akkor is ha épp kevesebb személyzettel dolgoznak. 
Nagy a keresztkontamináció a szószos, önetes flakonokban, mert nyers húsok körül használják őket, vagy koszos kezekkel dolgoznak. 
Mondd meg nekik az étteremben, hogy ne tegyenek szószt az ételedre. 
Kérd, hogy forró legyen.  

Ha langyosan érkezik, udvariasan küldd vissza, hogy újra forróan hozzák (hogy elpusztuljanak a baktériumok).
Még a televíziós főzőműsorokban is látható, hogy a szakácsok nem figyelnek a keresztkontaminációra.
Nem akarod, hogy a húsod nyers legyen. 
Mindig van egy nap a héten, amikor keresztkontaminált lesz az étel a konyhán.
Legalább közepesen átsült vagy jól átsült legyen az ételed.
Használj citromot. 
Kérd meg őket, hogy hozzanak citromot, és nyomd rá az ételre. 
A citromos víz nagyszerű, antiszeptikus. 
Egy kis tengeri só is elpusztíthatja a baktériumokat.
Ne hagyd, hogy ez az információ tönkretegye a szórakozásodat. 
Tudd, hogy most már fel vagy vértezve. 
Gyerekként Anthony rendelt valamit egy étteremben, amit a Spirit nem tanácsolt neki.  Anthony mégis megette és majdnem meghalt az ételmérgezéstől.
Kínzó volt.  

Az ügyeletes orvosok nem tudnak mit kezdeni az ételmérgezéssel, de ott maradsz, hogy ne dehidratálódj. 
Az E. coli vagy más baktériumok által okozott fájdalom a bél vagy szerv nyálkahártyáiban borzalmas. 
Anthony csak körtét evett (Spirit tanácsára) és gyorsan felépült. 
Spirit mérges volt Anthony választása miatt, és arra, hogy ki kellett őt húzni a veszélyből.
A fokhagyma az ételekben nagyon fontos. 
Ha baktériumok vannak a gyomrodban, a fokhagyma elterjed és elpusztítja őket.  Mielőtt étteremben eszel, vegyél be egy oregano olaj kapszulát, és ez megmenthet az ételmérgezéstől. 
Ez biztonsági akadályként működik, így a salmonella és az E. coli nem tud elterjedni. 
A kakukkfű az ételekben is hasznos lehet, bár ez éttermekben nehézkes lehet ilyet találni. 
A borsmenta tea antibakteriális és mindig elérhető az éttermekben; de nem annyira antivirális. Kortyolgass belőle étkezés előtt és után. 
Megállíthatja az ételmérgezéses eseteket. 
A gyömbér tea/gyömbéres víz is jó ötlet. 
Ne érezd kényelmetlenül magad, ha saját eszközeidet, például teafiltereket hozol az étterembe. 
A gyömbér közvetlenül a gyomorban öli meg a baktériumokat. 
Hozz magaddal citromot az étterembe; mindig jó egy vegán étteremben, ha rányomkodod az ételre pici tengeri sóval együtt. 
A friss zöldségeket, gyümölcsöket szállító teherautón is lehet hús; ez gyakori a városokban.
Az egyik oka annak, hogy forró ételt szeretnél az, hogy a testnedvek, mint a vágásból származó váladék vagy a szakács homlokáról származó verejték új monovariánsokat (EBV) terjeszthetnek.
Ha már beteg vagy, kortyolgass kókuszvizet (kis mennyiségben, keverve sima vízzel), hogy elkerüld a kiszáradást.  

Ha ételmérgezést kaptál kortyolgass friss, fiatal kókuszvizet egy kis tisztított vízzel keverve, ez megmenthet a kiszáradástól.
Kortyolgasd a hányinger és hasmenés között. 
A citromos víz kortyolgatása is jó választás. 
Valamint a gyömbér tea és gyömbéres víz. 
Ha nagyon beteg vagy, menj kórházba infúzióra.
Ha bármikor korábban ételmérgezésben szenvedtél, bármint az itt felsoroltak közül segíthet eltüntetni a régi baktériumokat. 

A BURGONYA KIVÁLÓ ÉTELMÉRGEZÉS UTÁNI FELÉPÜLÉSHEZ

Anthony: „A krumpli nagyszerű ételmérgezés esetén, amikor valaki ételmérgezést kap. Annyi ember van a világban – folyamatosan hallom, látom – hogy ‘ebben az étteremben voltam, ételmérgezést kaptam’ vagy ‘nagyon beteg vagyok, nem tudom, mi ez’, és ez ételmérgezés volt. És észrevettem – nos, Spirit (az Együttérzés “Szelleme”) mondta ezt nekem már évtizedekkel ezelőtt – hogy az egyik leggyorsabb módja az ételmérgezésből való gyógyulásnak és felépülésnek a krumpli használata.”
Miranda Kerr: „Krumpli. Csak gőzölt krumpli, igaz?”
Anthony: „Igen.”
Miranda Kerr: „Turmixolhatjuk is, ugye? Krumplilevest készíthetünk belőle?”
Anthony: „Igen. Miután túl vagy a borzalmas ételmérgezéses napokon, és éppen kijössz belőle, és a gyomrod még mindig rosszul érzi magát, és úgy érzed, hogy most csak segítséget keresel, ‘Mit tegyek? Van parazitám? Van ez? Van az?’…
Csak az ételmérgezés utáni megmaradt állapotot kezeljük, és akkor bevezetjük a krumplit mint felépülési ételt, egy kis mennyiségben, és ez segíthet az embereknek. Olyan sok nővel találkoztam, akik ételmérgezés problémákkal küzdenek, ahol nem tudnak enni semmit és valójában semmi sem nyújt megnyugvást. Hónapokig szenvednek ételmérgezés után. Láttam olyanokat is, akiknél hat hónapig semmi sem volt rendben: gastritisük volt, puffadtak, és mindenféle problémájuk volt utána, és mindig úgy láttam, hogy a krumpli volt a megoldás, ami segített visszahozni őket. Szóval ez tényleg nagyszerű.”

FRISS, FIATAL KÓKUSZVÍZ + BANÁN

Miranda Kerr: „És ugyanez vonatkozik a kókuszvízre (nem a kis, öreg, barna kókuszból) is, igaz?”
Anthony: „Igen.”
Miranda Kerr: „Kókuszvíz banánnal, és az a másik, amit mondtál… Ez a legjobb!”
Anthony: „Igen.”
Miranda Kerr: „Csak készíts egy turmixot, keverd össze, kókuszvíz és banán.”
Anthony: „Banán és kókuszvíz, és ennyi.”


AZ ÉTELMÉRGEZÉS BAKTÉRIUMAI HOSSZÚ IDEIG A HASADBAN MARADHATNAK ÉS TÁMADHATNAK, HA VAN RÁ LEHETŐSÉGÜK
-Muneeza

Scroll to Top