
Gyümölcsfóbia
– Hazudtak neked –
002. Podcast
„Azt mondták nekünk, hogy „a mai kor egyik legnagyobb és leghatalmasabb csalása az, hogy a gyümölcs rossz, káros és veszélyes”. Az a hazugság, hogy a gyümölcs káros és kerülni kell, a gyümölcs elleni háború része, és létrehozta azt, amit én gyümölcsfóbiának nevezek.
A cukor és a test
A gyümölcs számos okból létfontosságú a tested számára. Valójában cukor nélkül a tested nem tudna túlélni. Az agyadnak cukorra van szüksége a működéshez! Igen, az agyad cukorral, vagyis glükózzal működik, és nem zsírral. Minden mozdulat, feladat, gondolat és szó glükózt igényel. Az agyunk gondolkodás közben felmelegszik, és cukorra van szüksége, hogy lehűljön. Ez magyarázza az életünkben előforduló érzelmileg feszült és stresszes helyzetekben jelentkező ösztönös cukorvágyat. Ahogy a fagyálló folyadék hűti a túlmelegedett autót, úgy a gyümölcsökből nyert glükóz segít megnyugtatni és lehűteni az agyunkat.
Az idegrendszeri tünetek, mint a szorongás, az agyi ködösség, a szem előtt lebegő foltok, a fájdalmak, a krónikus fáradtság és még sok más, állandó, megszakítás nélküli glükózszintet igényelnek. A gyümölcsök hihetetlen gyógyító eszközök, amelyek szükségesek ezeknek a tüneteknek a gyógyításához és enyhítéséhez.
Gyümölcsök és divatos, zsíros étrend
Manapság sok embert eltérítenek a gyümölcsöktől, és helyette divatos, zsíros étrendet ajánlanak nekik. Ezek a magas zsírtartalmú étrendek a máj működésének lelassulásához és súlygyarapodáshoz vezetnek. A gyümölcsgyűlölők azonban azt a hiedelmet terjesztik, hogy a gyümölcsben található cukor az oka a súlygyarapodásnak. Ez azonban nem igaz. Az, hogy valaki alkalmanként eszik banánt vagy narancsot, nem az oka a súlygyarapodásának. A súlygyarapodás oka a magas zsírtartalmú étrendben fogyasztott zsíros ételek, függetlenül attól, hogy azok növényi vagy állati eredetűek.
Inzulinrezisztencia
A gyümölcsből származó cukor az inzulinhoz kapcsolódva jut be a sejtjeidbe, hogy életben tartsa a tested. A zsír, amit elfogyasztasz, nem kapcsolódik az inzulinhoz és nem jut be a sejtjeidbe – ez nem az ő feladata. A zsír akadályozza a cukrot abban, hogy bejusson a sejtekbe – ez egy akadályozó tényező. Az inzulinrezisztencia akkor alakul ki, amikor a zsír és a cukor együttesen vannak jelen. A gyümölcsellenesek azt akarják elhitetni veled, hogy a gyümölcs okozza ezt az inzulinrezisztenciát, de ez nem igaz.
A gyümölcs mint gyógyszer
A gyümölcs a leghatékonyabb öregedésgátló élelem a bolygón, elengedhetetlen az immunrendszerünk erősítéséhez és gyógyító hatással van a testünkre. Ne dőlj be a gyümölcsökkel kapcsolatos félelemkeltő propagandának és félrevezető információknak!
Az epizód további témái:
- Miért nem édesek már a gyümölcsök, és ezért sokan nem szeretik őket
- A gyümölcs a leghatékonyabb öregedésgátló élelmiszer a bolygón, és miért tévednek annyira az öregedésgátló szakértők
- A gyümölcsök elengedhetetlenek a koffeinfüggőség leküzdéséhez, amely öregít
- A magvas és mag nélküli gyümölcsök értéke
- A gyümölcs létfontosságú azok számára, akik gastroparesisben, colitisben, Crohn-betegségben vagy más emésztőrendszeri problémában szenvednek.
Továbblépés
A gyümölcs bűnbakká vált, hogy ne kelljen szembenéznünk a valódi problémákkal és okokkal, amelyek a tüneteket okozzák. Ez védi az iparágakat, fenntartja a gyümölcs elleni háborút, és betegen tart minket.
A gyümölcs orvosság.
Ahogy minden más esetében, meg kell tanulni, hogyan:
-használd
-megérteni az erejét, és hogy
-mit tehet érted.
A mai világban senki sem tanítja meg, hogyan használd a gyümölcsöket. Az egészségügyi ipar arra használja a gyümölcsöket, hogy megijesszen velük téged. Ne hagyd, hogy a gyümölcs megijesszen. A gyümölcs erőteljes orvosság, és létfontosságú gyógyító eszköz mindenki számára.
Podcast
“Beszéljünk a „gyümölcsfélelemről” és arról, milyen veszélyessé vált ez a jelenség. Hazudtak neked, és egyenesen az arcodba hazudnak, hogy elvégezd helyettük a piszkos munkát, és terjeszd a hazugságaikat, félretájékoztatásaikat mindenfelé. Elrabolják és ellopják az esélyt, hogy meggyógyulj. Eltévedve és megfélemlítve és félelemben tartanak téged. Azt mondják: a gyümölcs rossz. A gyümölcs árthat neked. A gyümölcs megölhet. Kerüld a gyümölcsöt. Azt állítják, hogy van néhány igazság, amit tudnod kell a gyümölcs elleni háborúról. Hallottad? Azt mondtam: a gyümölcs elleni háború. Igen. És hogy hová vezet ez minket a közeljövőben. Mi történik akkor, ha a gyümölcsfélelem teljesen átveszi az irányítást az egészségtudatos mozgalmakban, és senki sem akar már gyümölcsöt enni, mert teljesen félnek tőle. Hadd fessek le egy képet arról, mi fog történni nem is olyan sokára. Hadd meséljek el egy történetet. Nézzük csak.
Ahogy telnek az évek, a gyümölcs iránti kereslet egyre csökken. Az élelmiszerboltok világszerte egyre több gyümölcsöt dobnak ki, mert az emberek nem vásárolják meg. Ez oda vezet, hogy a bio- és egészséges élelmiszereket árusító boltok is egyre kevesebb gyümölcsöt rendelnek. Olyan gyümölcslevek, mint az almalé és más tiszta, bio, teljes értékű gyümölcslevek csak állnak a polcokon, porosodnak, és már nem is rendelnek utánpótlást, mivel a gyümölcsellenesek elterjesztették a félelmet, hogy a 100%-os bio gyümölcslevek veszélyesek az egészségre, sőt meg is ölhetnek. Egyre több gyümölcsellenes propaganda terjed megállás nélkül, tudományos bizonyítékok nélkül, amelyek igazolnák, hogy a gyümölcs ártalmas számunkra.
Gyümölcsfarmok, gyümölcsösök, narancsligetek, bogyós gyümölcsök ültetvényei, dinnyeföldek, banánfarmok, ananászültetvények, ezek mind nem hoznak már elég bevételt a gépek üzemeltetéséhez vagy a munkaerőhöz. Bezárnak. A kis és nagy gyümölcstermelők földjein ki kell vágni, le kell égetni az ültetvényeket, hogy más célra használják a földet, hogy új életmódot kezdjenek. A bérelt gyümölcsös földeken lakásokat építenek, és ott is mindent felégetnek. A gyümölcsfák és bokrok globális mértékű égetése katasztrofális lesz. Hatalmas mennyiségű füst és hamu kerül majd a légkörbe, ami világszerte ártani fog a vadállatoknak. Ezek a gyümölcsösök és farmok évszázadok óta táplálják az emberiséget, és amikor mindez lángba borul, az tragédia.
Minden szezonban, amikor a gyümölcs természetesen lehull a fáról, a földön maradva táplálja az állatokat: szarvasokat, jávorszarvasokat, medvéket, rókákat, madarakat és más vadon élő állatokat a tél beállta előtt. Ez segíti őket a túlélésben. Ha ez eltűnik, velük együtt egy jelentős részük is eltűnik, akik évszázadok óta a lehullott gyümölcsön élnek. A méhek már most is nehézségekkel küzdenek, de a végső csapás az lesz számukra, amikor eltűnnek a gyümölcsfák virágai: a cseresznye-, alma-, körte-, őszibarack-, nektarin-, szilva- és dinnyevirágok. A méhek világszerte ezekre a virágokra támaszkodnak a túléléshez. Már most sincs elég vadvirág, nemhogy a jövőben -szenvedni fognak. Az egészségügyi szakértők mit sem tudnak erről a közelgő környezeti változásról és az ökoszisztéma átrendeződéséről.
A gyümölcs az ökoszisztémánk egyik legfontosabb eleme. Ha ez az egyensúly felborul, az éhínséghez, életvesztéshez és a környezet lassú pusztulásához vezet majd -kívül és belül is. A hús, vaj, tej, sajt, joghurt ritkává válik, nehezen elérhetővé. A beporzók nélkül az állattartás is szenvedni fog. A legelőn tartott marhák nemcsak füvet esznek, hanem vadvirágokat is, amelyek segítenek megóvni őket a betegségektől. Ha eltűnnek a beporzók, a marhákat megtámadják a vírusok és baktériumok, és tömegesen le kell őket ölni. A méhek minden vadvirágból átadnak a marháknak immunrendszert erősítő anyagokat -ezek eltűnésével a marhák nem kapják meg a természetes gyógyszerüket. A fitovegyületek, melyeket a méhek virágról virágra hordoznak, kulcsszerepet játszanak a haszonállatok immunrendszerében.
Közben az egészségügyi influenszerek a közösségi médiában sosem látott mértékben fogják ismételni a gyümölcsellenes propagandát, miközben saját újonnan jelentkező tüneteikkel küzdenek, és nem veszik észre, milyen fontos volt és lenne számukra a gyümölcs a gyógyulásukhoz. A méhek táplálékának legnagyobb részét a gyümölcsfák és azok virágai adják. Most, hogy ezek eltűnnek, a világ különböző részein méhéhínség alakul ki, és a méhek gyorsan eltűnnek -végleg. Ha ők eltűnnek, követik őket a pillangók is. Ezek az isteni beporzók a teljes táplálékláncunk fennmaradásában kulcsszerepet játszanak.
A méz, ami gyógyszerként lesz majd szükséges a jövőben a meggyengült immunrendszerek és a közelgő vírusjárványok idején, ritka lesz és megfizethetetlenül drága. A propolisz, ez a rejtett kincs, nagyon kevés lesz, és végül teljesen eltűnik. A kolibrik, akik tavasszal vándorolnak, szintén a gyümölcsfák virágaitól függenek, mert tavasszal még nincs elég vadvirág virágzásban. Emiatt a kolibrik nagy része elpusztul, mivel nem tudják teljesíteni vándorútjukat a gyümölcsvirágok nélkül.
És akkor ott lesznek az iparágak, amelyek hasznot húznak majd a gyümölcs eltűnéséből. A mesterséges gyümölcsízesítések piaca felrobban. Szintetikus gyümölcsaromák, amelyeket a lefizetett tudomány és kutatás biztonságosnak minősít, óriási keresletre számíthatnak, mivel a valódi gyümölcs eltűnésével az emberek vágyakozni fognak az édes, gyümölcsös ízek, például a málna, eper és görögdinnye ízvilága után.
A vegyipar beindul majd, és az előállított vegyi melléktermékek mennyisége még tovább fogja pusztítani az ökoszisztémát. A gyerekek sosem fogják megtapasztalni, milyen gyümölcsöt enni gyermekkorukban, és nem fognak hozzájutni a friss gyümölcsből származó biológiailag hasznosuló C-vitaminhoz és más vírusellenes vegyületekhez életük azon kritikus szakaszában, amikor az immunrendszerük fejlődik. A meddőség minden eddiginél jobban növekedni fog. A női szaporítószervrendszer betegségei súlyosbodni fognak, olyan szintre jutva, amit még elképzelni sem mertünk. A nők étrendjéből jobban hiányozni fog a gyümölcs, mint valaha. Ritkaság lesz, ha egy nő évente egyetlen darab gyümölcsöt is megeszik -ez pedig tovább súlyosbítja a meddőséget, ami az emberi faj létét is veszélybe sodorhatja.
Hogyan jutottunk el ehhez a ponthoz a jövőben? Senki sem vette észre, hogy kihasználják őket, és hazudnak nekik a gyümölcsről. Szóval beszéljünk a jelenről, emberek. Elgondolkodtatok már azon, mi történne, ha a gyümölcs egyszerűen eltűnne? Van egy fordulópont, amikor minden félresiklik, akárcsak amikor valaki beteg, és egyre rosszabbul lesz, és egy idő után már nincs visszaút. Ugyanez van most is.
A jelen pillanatban a női meddőség növekszik. Miómák, endometriózis, PCOS, ciszták, szaporító szervrendszeri rák és ez részben azért van, mert a nők nem esznek elég gyümölcsöt. Ez csak egy része a problémának, de része. Sok tényező van, de ez is közte van. Ehelyett azt mondják a nőknek, hogy egyenek tojást. Mintha a gyümölcsöt, ami mindig is része volt az étrendünknek, egyszerűen lecserélnék tojásra. És mindenki ezt mondja: tojást kell enni. Ironikus módon a tojás súlyosbítja a reproduktív rendszert érintő betegségeket, mivel táplálja azokat a vírusokat, amelyek ezeket a problémákat okozzák, például miómát, cisztákat, PCOS-t, meddőséget. A gyümölcs viszont vírusellenes és most el akarják venni tőlünk.
És te azt mondod: „Mi? Ugyan már. Nem veszik el a gyümölcsöt. Hogy lehetne ez?” Az emberek szabadon dönthetnek, esznek-e gyümölcsöt vagy sem. Igen, de manapság mindenki azt hallja, hogy ne egyen gyümölcsöt. Félelem. Nagy gyümölcsfóbia. És ez ragályos. Valóban fertőző. Könnyű bedőlni. Lehet, hogy te még nem, lehet, hogy szerencsés vagy, aki nem is hallott erről. De annyira fertőző, hogy az emberek rögtön azt kérdezik: „A gyümölcs rossz? Penészt okoz? Candidát? Megbetegít? Mi van?” -és mindenki ezt csinálja most.
Pedig a gyümölcs kulcsfontosságú az immunrendszerünk erősen tartásában. Most csak a felszínt kapargatom abból a szabotázsból, amit egy kis csoport egészségügyi hatóság indított több mint 10 évvel ezelőtt. Hallottad? Remélem, igen. Szabotázs, egy kis egészségügyi hatóság által több mint egy évtizeddel ezelőtt, mesterséges terv, amibe most mindenki belecsúszik. Bizonyos egyének indították el a gyümölcsfélelmet. Értsd meg ezt most. Nagy dolog. Szándékosan helyezték be őket az egészségügyi világba, hogy elterjesszék korunk egyik legnagyobb hazugságát: hogy a gyümölcs rossz, ártalmas, veszélyes.
Elmondom világosan:
bizonyos iparágak szándékosan ültettek be embereket a holisztikus egészségmozgalmakba, hogy félretájékoztatást terjesszenek a gyümölcsről, és elérjék, hogy az emberek ne fogyasszák. És ez zseniális. Zseniális, mert működik. Valójában lenyűgöző, mert működik. Ennyire jól csinálják. Még a jó szándékú egészségügyi szakembereket is sikerült meggyőzniük.
Lehet, hogy most azt gondolod: „Az én terapeutám nagyszerű ember.” Persze, hogy az. A te egészségügyi tanácsadód jó ember. Tiszta szándék vezérli őket. De még őket is meggyőzték arról, hogy kerülni kell a gyümölcsöt. Különösen az édes gyümölcsöket. Hallottad már ezt? „Kerüld az édes gyümölcsöket.” Hihetetlen, de mégis megtörténik. Akár hiszed, akár nem, ez a valóság. Tudjátok, sokan tudják, hogy vannak bizonyos iparágak a hagyományos orvoslásban, amelyeknek az a legjobb, ha mi betegek maradunk. Szeretik, ha krónikusan betegek vagyunk. Tudjátok, hogy így el lehet adni a gyógyszereket meg mindent. Ezt a részt már sokan ismerik. Ha egészségesek leszünk, tovább élünk, kevésbé szorulunk rá arra, amit el akarnak adni, hogy „életben tartsanak”, gyógyszerek, kezelések. Vagy másként nézve: hogy fenntartsák a betegséget. Akárhogy is nézed, ha egészségesek vagyunk, csődbe mennek.
A betegség a pénzcsináló gépezet. Ez van. Ezt ti is tudjátok.
De van valami, amit nem tudtok. Most jön egy csomó dolog, amit még nem hallottatok. A gyümölcsellenes félelem elérte az alternatív gyógyászat egy részét is. Megfertőzte azokat a gyógyítókat, akik régen még tudták, hogy a gyümölcs jó nekünk. Elérte a kisvárosi csontkovácsot, aki korábban semmi rosszat nem gondolt a banánról, most viszont már nem ajánlja. Nagyon kevesen ajánlják, hacsak nem találkoztak újra azokkal az információkkal, amelyek évek óta keringenek a Medical Medium forrásból, hogy harcoljanak ezzel a hazugsággal. Ez a félretájékoztatás elérte a szomszédos város gyógyítóját is, aki korábban almát ajánlott az embereknek gyógyulásra, most már nem. „Tartsd magad távol az édes almáktól.”
A stratégia az volt, hogy elterjesszék: a gyümölcs többféle problémát okoz. Hallottad már: „Cukorbetegség…”
Ó, cukorbetegség esetén maradj távol a gyümölcstől, igaz? Elődiabétesz? Akkor is kerüld a gyümölcsöt, ugye? Hipoglikémia? Ne egyél gyümölcsöt. Emésztési problémák? Ne egyél gyümölcsöt. Ha bármilyen emésztési problémád van, főleg ha véletlenül SIBO-d van vagy bármi hasonló, csak ne egyél gyümölcsöt. Mert hogy táplálja a candidát. Ha candidád van, vagy majd candidát fogsz kapni vagy azt mondják, hogy a gyümölcs okozza. Vagy ha Lyme-kórod van, ne egyél gyümölcsöt. Mert az rákot okoz. Ne egyél egyetlen darab gyümölcsöt sem. Ó, ne egyél cseresznyét, az rákot okoz. Várj, ne egyél gyümölcsöt, mert az tönkreteszi a fogaidat vagy húgyúti fertőzést okoz. Biztos hallottátok már ezt, igaz? Igen. Hihetetlen. És gyakorlatilag bármilyen más betegségre is ráfogják.
A gyümölcsöt fegyverként használták.
Ember, hogyan lehet valami ennyire egyszerű, ennyire tiszta, ennyire természetes – fegyver?
Fegyverként használták? Miről beszél? Talán most azt gondolod, hogy túlzás, de tényleg fegyverként használták, szándékosan a krónikus betegek ellen, az elesettek ellen. Nem egyszerre, hanem fokozatosan, lassan, lépésről lépésre. És mostanra felpörgött ez a folyamat. És az az igazság, emberek, hogy azért haladt lassan, mert az emberek józan esze még működik. Valahol mélyen mindenki tudja, hogy a gyümölcs valójában nem lehet rossz. Ez benne van a fejünkben, mindannyiunkban. Nem lehet rossz. Hogyan is lehetne? És pontosan ez lassította le a gyümölcs elleni háborút, mert az emberek nem dőltek be teljesen. Csak értetlenkedtek: „Mi van?” Szóval az emberek még mindig esznek egy kevés gyümölcsöt itt-ott. De az iparágak beültették a gyümölcselleneseket az egészségügyi mozgalomba.
Erről szól a következő rész. Az iparágak beültettek gyümölcsgyűlölőket, a gyümölcsfóbia kitalálóit -olyanokat, akik azt a látszatot keltették a jó szándékú egészségügyi szakemberek felé, hogy a gyümölcs rossz, és így ez az üzenet szivárgott lefelé a helyi holisztikus egészségügy szereplőihez, például a faludban élő természetgyógyászhoz, vagy a közösségi médiában aktív egészségtanácsadókhoz, edzőkhöz. Olyan emberekhez, akik tényleg segíteni akarnak, jót akarnak, de teljesen összezavarodtak. És így működött. Meggyőzték őket arról, hogy a gyümölcs ártalmas, ezért támadják is: a közösségi médiában, rendelőkben. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki, aki elhiszi a gyümölcsellenes propagandát, részt vesz ebben a tervben. Ne gondold azt, hogy ha valaki támadja a gyümölcsöt, akkor biztos egy ilyen beépített ember az iparágból. Nem erről van szó. Később beszélek majd arról, kik lehetnek azok. De a gyümölcsellenes félelem futótűzként terjed a jó emberek között. Nem szándékosan, de elérte őket. És most minden jó szándékú ember az egészségügyben azt mondja: „A gyümölcs rossz. Ne edd. Vigyázz. Ne egyél édes gyümölcsöket.” Ne ezt, ne azt.
Pedig volt néhány konkrét személy, akik elindították a gyümölcsfélelmet. Ők indították el a gyümölcs elleni háborút, ők indították el a hazugságot, hogy a gyümölcs káros. Egy rossz magot ültettek el, sötét szándékkal, és ez vezetett oda, ahol ma tartunk, mindenféle tudományos alap, bizonyíték vagy igazolás nélkül. Semmi nem bizonyítja, hogy a gyümölcs bármilyen betegséget okoz vagy ártalmas lenne. Semmi. Még az is hazugság volt már az elején, hogy a gyümölcs candidát táplál vagy okoz. Tudjátok, egy alma nem táplál candidát. Egy csokis torta igen, akár vegán, akár állati alapú.
Beszéljünk arról, mi van a gyümölcsben?
Menjünk ebbe egy kicsit bele, mert ez fontos.
Nyomelemek. Ez olyasmi, amit nem akarsz magadba vinni? Nyomelemek -rosszak lennének? Fitovegyületek, amelyek gyógyuláshoz szükségesek –rákellenes hatású vegyületek például. Várjunk csak. A gyümölcsök tele vannak rákellenes anyagokkal. Ezt sem akarjuk bevinni? C-vitamin -az sem kellene? Az is rossz lenne? C-vitamin, rákellenes vegyületek. A gyümölcsben vírusellenes vegyületek vannak. Azokat sem akarod bevinni a szervezetedbe? Különösen most, amikor mindenki be van zárva otthon, tele félelemmel? Tehát nem akarod bevinni a gyümölcs vírusölő hatóanyagait?
Antibakteriális vegyületek. Gombaellenes vegyületek. Tápanyagok -a gyümölcs tele van velük. Még olyan anyagokkal is, amiket még nem is fedeztünk fel. Antioxidánsok, élő víz, alapvető glükóz. Nem. Mindenki inkább elkerüli a gyümölcsöt, de iszik kávét valami kávézóból, amit sima csapvízzel készítenek. Városi csapvízből. De egy gyümölcsöt, ami élő vizet tartalmaz, azt kerüljük. És tudod, mi van még a gyümölcsben? Féregűző hatása van. Mindenki meg van őrülve a férgektől. A vécét nézik, hátha találnak egy ötcentis férget, ami valójában csak emésztett étel, összegabalyodva. Én mindig azt mondom: ha valami kijön, és mozog, és úszik, akkor az féreg volt. De elmondom: a gyümölcs tényleg segít a férgek kiűzésében.
Mit mondanak a gyümölcsellenesek?
Hogy a gyümölcsben „cukor” van. És a cukor rossz. Ezt hallod állandóan. Gyümölcs = cukor = rossz. De tudtad, hogy cukor nélkül meghalsz? Érdekes, igaz? Cukor nélkül nem élnél. Minden mozdulatod, minden feladat, amit elvégzel, minden gondolatod, amit gondolsz, minden szó, amit kimondasz .az mind a glükóz miatt történik. Az glükóz. És olyan ételekben is van cukor, amikről azt hiszed, nincs bennük. Nézzük csak.
Például húsban, abban nem lehet cukor, igaz?
Hús, viccelsz? Karamellizált cukor.
Amikor húst főzöl, karamellizálódik benne a cukor. Honnan jön? Hát senki nem beszél róla, talán mert senki nem tudja, vagy ilyesmi. Elmondom, honnan jön. Az állat véréből, ami tele van cukorral, glükózzal. Az állat csak úgy tud túlélni, például egy tehén, ami füvet eszik, ami mellesleg édes, még a gyökereinél is, hogy azt a sok cukrot, ami a fűben van, megrágja, „kifacsarja”, és az lesz az ő glükóza, azaz cukor a fűvel táplált marhahúsban. Ez a vércukra, ami lehetővé teszi, hogy életben maradjon, erős legyen és viruljon. Tehát amikor megsütöd a húst -én amúgy támogatom a húsfogyasztást és a növényi alapú étkezést is, ha ez az, amit szeretsz-, akkor amikor sütöd, abban cukor van. És amikor sütöd, az cukor karamellizálódik. Ez történik a cukorral. Ahogy hő éri, karamellizálódik. Ez a vércukor. És ezt soha nem mérik. Semmilyen skálán nem jelenik meg. A tudományt és a kutatásokat nem érdekli. Csak a fehérje érdekli őket. Nem érdekli őket, hogy mennyi cukor van a húsban. Soha nem mondják meg, mennyi cukor van egy adag húsban vagy állati termékben.
És ez nem valami állatellenes kampány. Nekem nincs diétás hitrendszerem. Aki ismeri a Medical Medium információit, az tudja, hogy akármilyen diétás hitrendszered van, én abban segítek, hogy be tudj építeni erőteljes eszközöket, hogy jobban legyél. Szóval támogatom a húst is, meg a növényi alapú étkezést is. De figyelj, cukor (glükóz) nélkül összeesel. Lefekszel és lassan meghalsz. És cukor van azokban az ételekben is, amiket szeretsz, és amik zsíralapúak. Most azt gondolod, „Ez nevetséges. Nem halok meg, ha zsíros ételeket eszem.” Persze, mert az avokádóban van cukor. Az avokádóban rengeteg cukor van, egyébként.
Emlékszel arra a történetre, amit a podcast elején meséltem? Az avokádók sem lesznek a jövőben, mert sok méhre lesz szükség ahhoz, hogy beporozzák az avokádófákat, és fenntartsák az avokádóellátást. És ha szereted az avokádót (ami most egy trendi étel), a jövőben nem lesz, mert nem lesznek méhek. Ha a gyümölcs elleni háború folytatódik, nem lesznek méhek. Nem lesz elég avokádófa vagy méh, hogy kielégítsék az emberek igényét. Viszlát, avokádós pirítós. Vége van. Véged. Ami amúgy vicces, mert a pirítós maga is cukor -még ha gluténmentes is-, akkor is cukor. De azt gondoltad, hogy nem eszel cukrot, igaz?
Sokan azt mondják: „Én nem eszem cukrot.” Tényleg? És közben boldogan majszolják az avokádós pirítósukat. Ami rendben is van, mert az avokádó az egyik legegészségesebb zsír, ha már zsírt eszel. De gondolj bele. Az avokádóban is van cukor. Az tart működésben. Az a cukor. És a gluténmentes pirítósodban is cukor van. De ne egyél gyümölcsöt. Egyél inkább azt, de gyümölcshöz ne nyúlj, mert az „rossz”, mert az „cukor”. A gyümölcs cukor, ugye? Szóval ne egyél gyümölcsöt, de egyél avokádós pirítóst, ahol a pirítós lényegében cukor. Tiszta cukor. És az avokádó is tartalmaz cukrot.
A diófélékben és a magvakban is van cukor, srácok. A mogyoróvajadban, mandulavajadban, abban a cukor teszi lehetővé, hogy működj. Nem a zsír tart életben vagy tartja működésben az agyad, de ezt akarják elhitetni veled. Ezt évekkel ezelőtt ültették el. Tudod, azok a beépített emberek, akiket azért fizettek, hogy elvonják az emberek figyelmét, megfélemlítsék őket, elrettentsenek a gyümölcsöktől, és létrehozzák a gyümölcsfélelmet. Azért voltak ott, hogy aláássák a gyümölcsöt.
Ez a gyümölcs elleni háború.
A tej, a sajt, a vaj, a joghurt, a kefir -mindegyik tartalmaz cukrot. Tudtad ezt? Az a laktóz.
Szóval ott vagy, eszed a sajtodat, a tejedet, a vajadat. A vajnak is van egy édeskés íze. Mind tartalmaz cukrot. A növényi tejekben is van cukor. A zabtej édes és még pluszban hozzá is adnak cukrot. Látok embereket, akik azt mondják: „Nem eszem gyümölcsöt, nem is nyúlok hozzá,” és közben öntik a zabtejet a kajájukra. És a dobozon rajta van: hozzáadott cukrot tartalmaz. Nádcukor van benne. Agávénektár van benne. Kókuszcukor. Mindenféle cucc. A „természetes aroma” is cukor -egy kis cukrot tesznek bele, és nem kell feltüntetniük. Szóval tulajdonképpen cukorra öntenek cukrot. És ez így értelmes? De gyümölcshöz ne nyúljunk, mert félünk tőle.
Cukor miatt vagyunk életben. De a korábban említett ételek nagy része nem is tartalmaz elég cukrot, vagy egyáltalán nem tartalmaz vírusellenes összetevőket. Ahogy mondtam: antibakteriális, antimikrobiális vegyületek, fitovegyületek, kritikus fontosságú antioxidánsok, immunerősítő tulajdonságok, ezek a gyümölcsben megtalálhatók. És az az érdekes, hogy olyan emberek mondják, hogy ne együnk gyümölcsöt, akik nem tudják, miért vagyunk betegek.
Szóval ott vagy egy tünettel, ott vagy egy betegséggel, és senki sem tudja, miért vagy beteg, mert a kutatás és tudomány nem tudja, nincs válasz arra, miért van egy adott betegséged. Rányomják az „autoimmun” bélyeget vagy valami hasonlót, de valódi válasz nincs. Ismeretlen ok. Ez a legszomorúbb. A krónikus betegségek száma emelkedik. És nem azért, mert valaki megeszik havonta egy banánt vagy 3 havonta egy almát. Senki sem eszik gyümölcsöt. Fogadok, sokan, akik most hallgatjátok ezt, nem is esztek gyümölcsöt, igaz? Nem is szerepel a radarotokon. Néhányan esznek, de ha igen, akkor is nagyon keveset.
És különben is: az emberek jelenleg is fogorvosi székekben ülnek, és fúrják a fogaikat. Ez a világ, amiben élünk, milliárdok ülnek a fogorvosi székben, és fúrják a fogaikat.
És ez nem a gyümölcstől van. Azt is mondhatnánk, hogy azért történik, mert nem esznek elég gyümölcsöt. Lehet, hogy valamikor ettél egy kis gyümölcsöt az életedben, aztán a fogorvos a lyukas fogat arra fogta, de emberek milliárdjai nem esznek gyümölcsöt, és mégis gyökérkezelést kapnak, implantátumot csináltatnak, fúrják a fogaikat, hidakat csinálnak egész nap, mindegy, mit csinálnak. De a gyümölcs kapja a hibáztatást. Az irónia az, hogy jobban hibáztatják most a gyümölcsöt, mint a gagyi édességeket. Manapság jobban hibáztatják a gyümölcsöt a problémákért, mint a csokoládés finomságokat vagy a nádcukrot. Ti is esztek csokoládét? De féltek a gyümölcstől. Csak kíváncsi vagyok, mert sok ember, akivel beszélek, azt mondja, „Nem ehetek gyümölcsöt.” De közben csokit esznek. Az gyógyító, ugye? Eszik az egészséges csokijukat bio nádcukorral vagy kókuszcukorral, és csinálják az „egészséges” bűnözős étkezéseiket kókuszcukorral, nádcukorral, gluténmentes gabonákkal és ezek a cukrok, meg a csoki soha nem kapják meg a hibáztatást. Soha. Nem most, amikor folyik a háború a gyümölcs ellen. De a gyümölcs igen. Érdekes, nem? Rágódjatok ezen egy percig. Gondoljatok bele.
Azok az emberek, akik több mint egy évtizeddel ezelőtt szabotálták a gyümölcsöt az egészségügyi iparban, ugyanakkor elkezdték terjeszteni azt az álhírt is, hogy az agyunk zsírral működik, nem cukorral. Ugyanabban az időben történt. A propagandisták és gyümölcs-ellenesek, a megfizetett emberek, beépített figurák, egy csereakciót hajtottak végre: a gyümölcs rossz, de az agyad mostantól zsírra működik. Ez az új szabály. Semmi tudomány nincs mögötte. Csak mostantól zsírra működik. És ha cukrot eszünk, hízunk és azt mondják, hogy a gyümölcs hizlal. Érdekes. Ugyanaz a korai csapat, akit egy sötét ipar ültetett be, hogy elindítsa a gyümölcs elleni félelmet, ők tolták a magas zsírtartalmú trendet is, ami ellentmond a józan észnek. Azt mondták, hogy a gyümölcsből származó cukor hizlal, de a sok zsír, amit eszünk, az nem. És tudjátok, mi a szomorú ebben? Hogy más egészségügyi szakemberek is elhiszik, aztán terjesztik tovább.
Először is, az emberek nem esznek elég gyümölcsöt. Nem attól híznak meg. Nézzük a tényeket. Átvertek benneteket. A lényeg: a zsír hizlal hosszú távon. Nem a fruktóz, nem a természetes cukor, ami az almában, körtében, görögdinnyében vagy kivi gyümölcsben van. Egy kivi nem fog meghízlalni. De ami tényleg hizlal, az a zsíros étkezés. Ezt okozza: egy pangó, lassú májat. A Medical Medium információk szerint, amit már régen megosztottam, a zsíros étkezés miatt válik a máj pangóvá és lassúvá. A máj már eleve tele van fémekkel, mérgező nehézfémekkel, kórokozókkal, zsírokkal – egy életnyi zsíros étkezés után, akár „egészséges” zsírok is. Mindegy, hogy egészséges vagy nem – a zsír az zsír. És minden embernél máskor jelentkezik a túlsúly, mert a májnak is van egy határpontja, mielőtt megbetegszik, és hirtelen lelassul. És tudjátok mit? Legyünk őszinték. Ne tagadjuk. Nem a gyümölcs okozza. Az emberek alig esznek gyümölcsöt. És amit esznek, az olyan kevés, hogy nevetséges. Nem a csokis kekszben levő cukor vagy a gluténmentes vad kék áfonyás muffin áfonyája hizlal meg, hanem a zsír az ételben – a sütiben vagy a muffinban levő olajok, a tojásban levő zsír, a csokoládé zsírja. Igen, a csoki zsírja, a tej zsírja, a vaj zsírja, a repceolaj.
Gondolj bele: jobb, ha napi 2-3 órát edzel az edzőteremben, amíg fiatal vagy, erősnek érzed magad, és akkor ehetsz annyi zsírt, és persze semmi gyümölcsöt, amíg egyszer csak utol nem ér. És akkor már akármennyit edzel, csak azt érzed, hogy „Mi ez? Miért hízom?” Gondolj bele. Minden nassolnivaló, édesség, jutalom, gluténmentes vagy nem, amit ettél, zsír és cukor keveréke volt. És senki nem beszél erről, hogy ezekben zsír és cukor együtt van. Mindenki úgy csinál, mintha minden rendben lenne. De ne egyél gyümölcsöt, mert az „csak cukor”. Látod, hogy hogyan vernek át?
Őszintén mondom, mert ez így van. És minden új felnövekvő generáció, akinek a szülei szeretettel csináltak rántottát reggelire, aztán este pizzát ettek, megkapja az első tüneteit – lehet, hogy puffadás, pattanás, ekcéma, agyi köd, fáradtság vagy egy kis súlygyarapodás – aztán meghallgatnak egy egészségügyi podcastot, és halálra rémülnek a gyümölcstől. Így működik. És ez egyáltalán nem segíti a fiatalabb generációkat. Mert totális félreinformálást kapnak, aztán elhiszik a teljesen nevetséges, logikátlan, tudománytalan dolgokat a gyümölcsről – és továbbadják. Így megy ez.
És igen, persze, megtanulnak „egészségesebben” étkezni. Ami elég menő, ugye? Ha van egy tüneted, megtanítanak rá, hogy egyél egészségesebben: teljes értékű ételek, nincs glutén, nincs feldolgozott étel, kiegyensúlyozott étrend talán. Most több tojást esznek a salátájukon, próbálnak különböző ételpárosításokat, fermentált ételeket, egészségesebb olajokat, mert „ez az olaj egészséges”. Avokádó toast, gluténmentes pirítós, fehérjeturmixok – és igen, ez egy szintlépés. Egészen addig, amíg később újra betegek nem lesznek, és még mindig nem esznek gyümölcsöt. Miközben új étrendeket keresnek, próbálják kitalálni: „Merre menjek tovább? Mit csináljak? Megint van egy tünetem.”
Most akkor merre menjek? Növényi alapú étrendre térjek át? Vagy állati alapúra? Melyikbe ugorjak bele? Tudod, mi az érdekes? A gyümölcs annyira démonizált, hogy inkább arra bátorítanak, hogy egyél kakaót koffeinnel, ami önmagában borzalmas ízű, majd tegyél bele cukrot, hogy édes legyen. És ezt istenként ünneplik. Tehát a kakaó, ugye? Tegyél bele cukrot, és senki nem beszél a hozzáadott cukorról. Mindenki arról beszél, hogy a gyümölcs egy vacak. A gyümölcs vacak. Cukor. Rossz neked. De a kakaót istenként ünneplik. Látod, hogyan működik a sötétség? Nem azt mondom, hogy ne egyél csokoládét. Csak azt mondom, hogy a koffeinipar is része ennek az egésznek. De egy darab gyümölcsöt nem szabad leszakítanod a fáról és megenni. Isten ments. Vagy meghámozni egy navell narancsot valaki előtt. Kiközösítenek érte. Teljesen szétszednek miatta. Isten ments. A képmutatás az egekben van, ember. Tényleg. Gondolj csak bele.
Figyeljetek, nézzétek csak. Az agyunk cukrral működik.
Egyébként, ha eszel állati agyat – talán már ettél agyat, mert lehet –, észre fogod venni, hogy édes. Krémes-édességű és egy kicsit sós. Érdekes. Érdekes. Egy kicsit sós is. Ez megszilárdult glikogén. Az egy szénhidrát. Az agyad egy megszilárdult szénhidrát. Olyan, mint egy édesburgonya egy kis ásványi sóval. Megszilárdult szénhidrátok. Még mindig kissé puha, de valamennyire kemény. És olyan íze van, mint egy banán és egy szárzellerszár együtt. Az agy olyan ízű, mint egy banán és egy szárzellerszár együtt. Honnan tudnám ezt? Beszéltem emberekkel, akik ettek agyat, oké? És sok emberrel beszéltem az évek során, akik ettek agyat, és azt mondták: „Hát, én szeretem. Ez egy különlegesség.” Mert évekig, évtizedekig beszéltem emberekkel szerte a világon, ezrekkel és ezrekkel az évek során. És azt mondták nekem: „Hogyan tudnám utánozni ezt az agyízt, mivel nem túl jó ötlet, hogy különböző állatok agyát eszem?” És azt mondtam: „Nos, vegyél szárzellerszárat, és készíts egy banánsalátát. Vágd össze a szárzellerszárat és a banánt, keverd össze, és nézd meg, mit gondolsz.” És mindig az volt a közös vélemény, hogy nagyon hasonlít az agy ízére. Van oka annak, mert a banánban pici mennyiségű omega-3 van, ugye? És sok cukor. A szárzellerben pedig ásványi sók vannak. Ez a kombináció. Az agyad főként cukorból épül fel. Ez a glikogén, raktározott glikogén, pici mennyiségű omega-3 és sok ásványi só. Ezek az ásványi sók táplálják a neurotranszmittereidet. Egyes omega-3 típusokat a tested magától is elő tud állítani egy egészséges máj segítségével, és ezek is jelen vannak az agyadban, de csak nagyon kis mennyiségben a glikogén szinthez képest. A raktározott szénhidrátról beszélek.
Az agyunk felmelegszik, amikor gondolkodunk. Most is gondolkodsz? Mint például: „Egyek egy darab gyümölcsöt? Gondolkodjak rajta? Mit kéne tennem?” Nos, most éppen elektromos impulzusok keringenek az agyadban. Az agyunknak hatalmas mennyiségű cukorra – glükózra – van szüksége ahhoz, hogy hűvös maradjon. Ha egy párkapcsolatod véget ér, a barátod megcsal, vagy a barátnőd nem akar többé veled lenni, vagy bármi történik, sokkhatás ér. Az agyad sokkot kap. Vagy ha bármilyen kapcsolati probléma vagy trauma történik, ez történik. Az elektromosság hirtelen megugrik, őrült módon beindul. És az agyunk hatalmas mennyiségű cukrot – glükózt – igényel ahhoz, hogy lehűljön. Olyan ez, mint a fagyálló az autó motorjában. A fagyálló mesterségesen édes. Lehűti a motort. Soha ne idd meg – válaszd inkább a cukrot. A cukor hűti a hőt. Látod, hogyan működik?
A cukor hűti a hőt, nem a zsír.
A zsír több hőt termel.
A cukor hűti a hőt. A zsír több hőt termel. Szóval ha az agy csak zsírból állna, ha zsíron élne, ha csak abból lenne, akkor túlmelegedne. Túlmelegedés. És ez az oka annak, hogy ösztönösen, amikor stresszes eseményt élsz át – ahogy korábban is említettem, például egy szakítás vagy trauma – utána valami édeset kívánsz, például fagylaltot. Ez egy tipikus példa. Szakítás után – ez már önmagában is nagy dolog – rengetegszer hallottam: „Minden nap szükségem van a fagyimra.” Az ok: a glükóz, a cukor megakadályozza, hogy az agyad túlhevüljön, kiégjen, károsodjon, vagy akár apró, kimutathatatlan agyi mikrostroke-okat szenvedjen el attól a stressztől, amikor az agyad elektromos vihart él át a traumától.
Amikor meglátod azt az üzenetet a telefonodon, hogy „Vége köztünk”, azt mondod: „Úristen, mi ez? Nem hiszem el.” Vagy jön a hír: elválunk. Bumm. A neurotranszmittereid begyulladnak. Elkezdik égetni magukat. Szétzuhannak jobbra-balra. A neurotranszmittereid szétesnek mindenfelé. És ha nincs elég glükózod, a vércukorszinted nincs stabilizálva ehhez, nincs elegendő tartalék az agyban, akkor súlyosan megszenvedheted a következményeket – PTSD, trauma, sérülések.
Nézd, hallani fogsz ilyet is, most figyelj: „Én sosem kívánom a cukrot.” Na, ezt én nem hiszem el. Jó?
Szóval akkor te nem eszel sajtburgert? A zsemle – cukor. A sajt – cukor. A hús a karamellizált vérrel – ahogy már korábban mondtam – cukor. A ketchup – cukor. A majonéz – mind tartalmaz cukrot. Oké, szóval nem eszel sajtburgert. Akkor nem kívánod a pizzát? Tényleg? Nem eszel pizzát és nem is kívánod? A sajt – cukor. Tiszta cukor, gyakorlatilag. A szósz, a tészta – mind tele van cukorral. Rengeteg cukor. Nem kívánsz tacót? Lehet, hogy te nem, de sokan igen. A kukorica tortilla, a lisztes tortilla – cukor. A sajt – megint csak cukor. A tejföl, a paradicsom, a salsa – cukor, cukor. A hús – és ott van megint a vércukor. A hús is tartalmaz cukrot. Mind tartalmaznak cukrot. Nem kívánsz egy szendvicset, gluténmenteset vagy sem, mert a kenyér cukor, a hús, a sajt, a szósz, a paradicsom, a magvaj, az avokádó – bármi, amit beleteszel a szendvicsedbe – mind cukrot tartalmaz. Nem kívánsz tésztát? A gabona- vagy babtészta cukorból van. Abból áll. A szósz – cukor, a tejtermék, amit rászórsz – mind cukor. Az emberek vajat is tesznek a tésztára. Cukor a cukorra. Nem kívánsz chipset? A chipsek, például a kukorica- vagy burgonyachips cukrot tartalmaznak, olajjal és sóval együtt. Nem kívánsz humuszt, igaz? A bab – az egy szénhidrát, cukor. És mivel eszed a humuszt? Chipsszel vagy répával? Répával, répahasábokkal vagy egy szendviccsel, humuszos szendviccsel – mind cukrot tartalmaz. Minden hús, minden tejtermék, minden kenyér, minden dió és mag, minden bab, minden avokádó, minden szósz tartalmaz cukrot, igaz? Elképesztő. Folyton sósat és édeset kívánsz egyszerre, emberek. Ez megy mindenkinél. Mindannyian a sós és az édes kombinációjára vágytok folyamatosan. A cukor az, ami lehetővé teszi a működést. Az összes említett étel, amit kívánsz vagy meg akarsz enni, mind cukor – de isten ments, hogy megérints egy darab gyümölcsöt. Komolyan. Aztán megkoronázod ezt az egészet valami édes dologgal, ami szerinted már kicsit túl van a határon, például fagylalttal vagy csokoládéval az étrendedben.
Oké. Szóval, iszol kávét? Beleteszed a zabtejet, a tehéntejet, a szójás kávétejszínt vagy a magtejet a kávédba? Ezek mind cukrot tartalmaznak, de reggel nem eszel meg egy darab gyümölcsöt, mert félsz. Ezek a tejek mind cukrot tartalmaznak. Szóval gondolj erre legközelebb, amikor valaki azt mondja, hogy „nem kívánom a cukrot.” Legközelebb, amikor azt mondod valakinek, hogy nem kívánod a cukrot – csak gondolkodj el ezen. És legközelebb, amikor valaki azt mondja neked, hogy „én nem kívánom a cukrot” – legyen az bárki, vagy ha valaki YouTube-on mondja, hogy nem kíván cukrot – hát persze. És ha ezt elhiszed, akkor félre lettél vezetve, becsaptak egy nem túl okos információval. És ez nem arról szól, hogy valaki nem lenne okos. Hanem hogy az információ nem az. Így kell ezt nézni, mert ez az igazság. Az embereket folyamatosan félrevezetik. Mindenhol ezt hallani: „nem kívánom az édességet.” Közben pedig minden, amit esznek, tele van cukorral. Lehet, hogy lassú felszívódású, mint a zab – persze, a zab egy lassú égésű szénhidrát –, de még mindig cukor. Ezen élsz. Vagy gyors égésű – de akkor is cukor. Sok szempontból ugyanaz. Sőt, minden szempontból, amikor bejut a sejtjeidbe – mert a zsír nem jut be a sejtjeidbe a vérből, hogy energiává alakuljon – ez egy tévhit.
Vérzsírnak hívják? Minden alkalommal, amikor orvoshoz mész, megmérik a vérzsírszinted? Hogy „jobb, ha megnézzük a vérzsírt, jobb, ha megnézzük, hogy rendben van-e?” Nem, mert nem az tart életben. Nem a vérzsírt mérik – a vércukrot mérik. Cukorra van szükségünk az életben maradáshoz. Ez az, amin a sejtjeink működnek. A cukornak inzulinhoz kell kapcsolódnia, hogy bejusson a sejtjeinkbe és életben tartson minket. A zsír nem kapcsolódik inzulinhoz és nem jut be a sejtjeinkbe. Akkor hová megy a zsír? Ez a kérdés. A zsír valójában nem jut be a sejtjeidbe. Érdekes. Nem is ez a feladata. Nem kapcsolódik az inzulinhoz. Szóval amikor elmész az orvoshoz, nem mondják, hogy „ellenőrizzük a vérzsírt.” Hogy „hmm, túl magas, túl alacsony, mi van?” Nem, még csak nem is téma. De a zsír akadályozza a cukrot abban, hogy bejusson a sejtjeidbe. Útban van. Káros. Nem azt mondom, hogy ne egyél egészséges zsírokat. Egyáltalán nem erről van szó. Csak azt kérdezem: vajon valaha meg fogsz enni egy darab gyümölcsöt, vagy örökre félelemben élsz? Betegen, beteg maradva, félrevezetettként, soha nem érintve gyümölcsöt?
Pontosan. Az inzulinrezisztencia a zsír és a cukor kombinációjából alakul ki, ugye? De a gyümölcs nem okoz inzulinrezisztenciát. Azt tanították neked, hogy a zabkásád lassú égésű. Valószínűleg hallottad ezt. Hogy „ez lassan szívódik fel, hosszan tartó energiát ad.” És te is ezt tapasztaltad. És a zab rendben van. Nem vagyok zab-ellenes. De te is érezted: órákig kitart. Amikor viszont egy-két darab gyümölcsöt ettél csak önmagában, gyorsan megéheztél, és úgy érezted, nem visz át a napon vagy délelőttön – mert nem ettél eleget. A gyümölcs nem kalóriadús. Sőt, még csak nem is cukordús. Ez az irónia. És amit nem veszel észre: amikor eszed a zabkásádat, valószínűleg zsírt tettél bele – ami megemeli a kalóriatartalmát. Raktál bele magvajat. Avokádót. Láttam már, hogy emberek avokádót tesznek a zabkásájukba. Tejet adnak hozzá – magtejet –, dióféléket, magvajakat, kókuszt, kakaót, mandulát, szóját. Mindezt hozzáadják a zabhoz. Így lesz belőle egy nagyon sűrű, nagyon magas kalóriatartalmú étel, rengeteg zsírral és cukorral összekeverve – és azt hiszed, megtaláltad a tökéletes ételt. Ha nem vagy nagyon beteg, vagy nincs sok tüneted, semmi komoly bajod, akkor ez tényleg tökéletesnek tűnhet. Csakhogy van egy probléma, amit nem ismersz fel: ami később üt vissza. Ez az inzulinrezisztencia, ami hosszú távon fennáll. Tehát van ez a tartós, hosszan elhúzódó inzulinrezisztencia, ami idővel utolér, és aztán megtanulsz időszakosan böjtölni.
Most 25 éves vagy, és azt mondod: „Mostantól időszakosan böjtölök. Délelőtt, délután nem eszem semmit, próbálok edzeni és pörgetni magam kávés italokkal. Nem ehetek. Most már böjtölnöm kell.” Mert látod, hogy hízol. „Úristen, jött rám egy kiló. Ez az első kilóm, amit valaha észrevettem. Miért jött rám pár kiló? Hiszen edzek. Egészséges ételeket eszem. Csinálom a mogyoróvajas smoothie tálakat és a zabkását magvajakkal, és mindent jól csinálok.”
Avokádós pirítóst eszel reggelire. Aztán talán arra gondolsz: „Lehet, hogy át kéne térnem az időszakos böjtölésre.” És az emberek ezt csinálják. Most már ez van. És lehet, hogy kicsit alacsony az energiaszinted, vagy egy kis agyködöd van, felszedtél pár kilót, és azt mondod: „Oké, ideje az időszakos böjtnek.” És tudod, mi van? Mindezek a problémák – pár kiló felszalad, agyköd, némi pattanás, kis energiahiány – nem a gyümölcs miatt vannak. Nem attól a pár szem bogyóstól, amit esetleg rádobtál a zabkásádra. Vagy egy banándarabtól, amit rászórtál. Nem attól. Az elhúzódó inzulinrezisztencia és a pangó, lassú máj utolért. Szóval abbahagyod a reggeli zabkását, abbahagyod az avokádós pirítóst, abbahagyod a tojást reggelire. Igen, a tojást is abbahagyod reggelire. És végül mindenki áttér az időszakos böjtre. Az egyetlen ok, amiért úgy tűnik, hogy ez segít, az az, hogy így a tested kap egy kis szünetet a zsírevéstől egész napra. Véletlenül, akaratlanul zsírszegény napod lett, anélkül hogy tudnád. Semmi köze nincs a gyümölcshöz. Ez csak egy példa arra, aminek semmi köze a gyümölcshöz. Minden, ami rosszul működik, nem a gyümölcshöz kötődik. Aztán később már az időszakos böjt sem működik, mert jönnek a sóvárgások, az inzulinrezisztencia megmarad, mert estére megint zsírt eszel, és nem tudod, hogyan szabadulj ki belőle, és azt sem tudod, hogy egyáltalán van inzulinrezisztenciád. És továbbra is kerülöd a gyümölcsöt. Hihetetlen. De közben megcsalod magad pizzával, fagylalttal – akár növényi, akár állati eredetű. Egyik sóvárgásból a másikba esel, aztán egyik holisztikus orvostól mész a másikig. És mit mondanak ott? Áldja meg őket az ég, de azt mondják: „Hagyd el a gyümölcsöt.” Mintha egész nap gyümölcsöt ennél. Azt mondják: „Ne egyél gyümölcsöt.” Ez minden nap megtörténik. Olyan emberek, akik gyakorlatilag nem is esznek gyümölcsöt, csak emlékeznek, hogy négy napja ettek egy fél almát, és az orvos azt mondja: „A gyümölcs a gond.” Mintha egész nap azt etted volna. Az az őrület, hogy mindenki, aki először lesz beteg, korábban valójában nem evett gyümölcsöt. Mennyi gyümölcsöt ettetek, mielőtt először betegek lettetek? Ha ettetek is sok gyümölcsöt, az ritkaságnak számít. Tényleg ritka. Gondoljatok bele. Amikor valaki először megbetegszik, és elkezdi megtisztítani az étrendjét, és több gyümölcsöt próbál enni, azonnal azt mondják neki, hogy hagyja abba – egy podcastben hallja, egy szakértőtől, aki azt mondja: „Kerüld a gyümölcsöt, csinálj alacsony glikémiás étrendet, vagy semmilyet se,” azt állítva, hogy rosszabbul leszel tőle – miközben az illető már akkor is beteg volt, mielőtt egyáltalán gyümölcsöt evett volna. És most fél a gyümölcstől, az anti-gyümölcs propaganda és félretájékoztatás miatt, anélkül, hogy bárki is észrevenné. Az a dolog, amit soha nem ettek – a gyümölcs – lett volna a gyógyszerük. Anélkül, hogy tudnák, emberek, az a dolog, amit soha nem ettek, volt a gyógyszerük. Csak nem tudták, hogyan használják gyógyító eszközként. Meg kell tanulnod, hogyan használd helyesen. Amikor kipróbálod a gyógyszert – egy darab gyümölcsöt –, megijedsz tőle, mert nem tudod, hogyan kell használni. És ez történik. Mint sok más dologgal. Ha nem tudod, hogyan kell csinálni valamit, vagy nem érted, mi a célja, mit tartalmaz, mit csinál, akkor félelmetes. Rosszul használod. Senki nem tanít meg rá. Most ebben a világban senki nem akar megtanítani arra, hogyan egyél meg egy darab gyümölcsöt. Egyáltalán nem. Épp az ellenkezőjét akarják. Meg akarnak ijeszteni tőle. Ez az egész lényege. Azt mondják, a fruktóz rossz. Ezt mondják az egészségügyi szakértők. A fruktóz ijesztő szó lett azoktól az egészségügyi szakemberektől, akik maguk sem tudják, miért betegek. Közben pedig a gyümölcs maga a gyógyszer. Amikor tisztító gyümölcsöket eszel, és ezek egy piszkos környezetbe érkeznek – a testedbe –, akkor kezd el minden kavarogni. Beindul a káosz. A gyümölcs háztakarítást végez. Tisztítja a vécédet. A gyümölcs tisztítja a vécédet. Ez a lényeg: megtisztítja belülről a rosszat. Minden lerakódást, ami az epehólyagban felhalmozódott, a gyümölcs kisöpri azokat a kórokozókat, amelyek évek óta a bélrendszeredben és májadban éltek. A gyümölcs eltávolítja a baktériumokat a vékonybélből. Segít feloldani az avas zsírokat és rothadó fehérjéket a bélfalban, a vastagbélben és a nyombélben. Segít méregteleníteni a májat mindenféle mérgező anyagtól, és segít kiéheztetni a vírusokat. De ha közben még mindig tojást eszel, tejterméket, sok magvajat, csirkét – és utána gyümölcsöt dobsz rá –, akkor az a gyümölcs úgy érkezik, hogy „Úristen, ez egy komoly káosz itt.” És hatalmas ellentét alakul ki. Egy nagy belső konfliktus, mert a gyümölcs meg akarja tisztítani a káoszt, amit ráöntöttél. Gyorsan akar emészteni és kilökni mindent, de így aztán a gyümölcs lesz a bűnbak, mintha ő okozná a problémát – pedig a koszos rendszered az, ami bajban van. A hírnököt lövik le. Tele vagy belül mocsokkal. Mindenféle lerakódás, baktérium, kórokozó – és amikor gyümölcsöt dobsz ebbe a rendetlenségbe, hogy kitakarítsa, a hírnök kapja a golyót. A gyümölcs. Az alma, a banán, a mangó, a narancs, az az évente egyszer elfogyasztott barack és a dinnye – egyik sem ártott neked. Egyik sem tett rosszat. Csak segíteni akartak. És te hátba lövöd őket. Hátba lövöd a hírnököt. Még csak egy bekötött szemre vagy utolsó cigire se méltatod. Közben meg azok, akik gyűlölik és démonizálják a gyümölcsöt, nem is tudják, hogyan kell egyáltalán gyümölcsöt enni. És én tudom ezt, mert évekkel ezelőtt beszéltem egy olyan emberrel, aki szintén a gyümölcs elleni háború élharcosa volt.
És azt mondtam: „Tudod egyáltalán, hogyan kell gyümölcsöt enni, vagy használni?” És annyit tudtak, hogy kettévágod a grépfrútot, és próbálod kivágni a kis háromszögeket belőle. Ez volt a legtöbb, amit tudtak. És amit hallottam ettől a szakembertől, az az volt, hogy cukrot szórt a grapefruit tetejére. Fogalmuk sem volt, hogyan kell gyümölcsöt enni, vagy milyen gyümölcsök léteznek. De a gyümölcs gonosz. Teljesen gonosz. Hihetetlen. Pedig ezeknek a gyümölcsöknek gyógyító természete van, és ez az erejük. Ez az, ami miatt a gyógyulás belül, a testünkben mindenhol végbemegy. A gyümölcsöt terápiásan lehet használni, és amikor más terápiás ételekkel együtt fogyasztod a gyümölcsöt, extra gyógyulás történik.
Aztán ott van az a csoport, akik először lettek betegek. Ezt ti is sokszor halljátok odakint. Ez a csoport, akik először tapasztalnak betegséget. Talán egy kis puffadás, egy kis súlygyarapodás, egy kis akné, egy kis ekcéma – és ők sosem ettek igazán gyümölcsöt, és most sem kezdenek el. Igaz, hogy elhagyják a feldolgozott ételeket, egészségesebb zsírokat esznek – ami jó –, zöldségeket esznek, és lehet, hogy javulást is tapasztalnak. Talán néhány bogyós gyümölcsöt esznek, egy kis acait, miközben azt mondják nekik, hogy kerüljék a cukrot – de közben még mindig esznek cukrot, rossz cukrot, és gabonákat, főleg a csalónapjaikon vagy önszeretet-napokon –, de gyümölcsöt nem esznek, vagy sosem eleget. És utálják a gyümölcsöt, és ezt a gyűlöletet terjesztik is. Egyszerűen utálják. Kommentálják, beszélnek róla, posztolnak róla – utálják a gyümölcsöt. Még ha ezt kedves formában is teszik, olyan stílusban, ami látszólag együttérző, például: „Mindenki más, én más vagyok. Lehet, hogy neked működik, de nekem nem működött. Próbáltam a gyümölcsöt” – mindezt azért, amit az egészségügyi podcastokból tanultak, a „beszélő fejek” egészségügyi tanácsaiból. Vagy azt mondják: „Az a darab gyümölcs felkavarta a gyomromat, nem éreztem jól magam tőle” – miközben az a darab gyümölcs csak egy piszkos környezetbe esett bele, és próbálta kitakarítani a koszt, de ezt senki sem érti, mert közben hallgatnak valami egészségügyi műsort vagy podcastot, amiben azt mondják, hogy a gyümölcs rossz. És hirtelen elhiszik. Beszippantják, és hallgatnak azokra a „fejekre”, akik csak a saját egójukat akarják növelni az egészségügyben, miközben lehúzzák a gyümölcsöt a közösségi médiában. Ezek az „egészségszakértők” ugyanazokat a trükköket terjesztik, amelyeket eredetileg az iparágak ültettek el, hogy elindítsák a háborút a gyümölcs ellen. Mi pedig beszippantjuk, és elveszítünk valamit, ami tényleg segíthetett volna nekünk, csak nem értettük meg. Egyszerűen nem értettük meg, és pedig ez lehetett volna a megváltásunk a jövőre nézve, ha rosszabbul leszünk. Olyanokat hallasz, hogy „egy kis alacsony glikémiás gyümölcs még oké, de összességében a gyümölcs rossz, túl édes.” Aztán vannak azok, akik sosem ettek gyümölcsöt, betegek lettek, kipróbáltak egy darabot, és még mindig betegek, mert nem tudják, mi okozta a tüneteiket, és miért vannak még mindig rosszul – de a gyümölcsöt hibáztatják.
Lehet, hogy azt mondják: „Rosszul lettem tőle, amikor megpróbáltam. Fájni kezdett a hasam.” A gyümölcs mindig megkapja a hibát. Örülsz, hogy nem vagy egy darab gyümölcs? Kiközösített, elutasított, alulértékelt, hátba lőtt. Talán néhányan tudtok ezzel azonosulni más dolgokkal kapcsolatban az életetekben. A krónikus betegségek úgy terjednek, mint még soha. És gyakorlatilag senki sem eszik gyümölcsöt. És a gyümölcs kapja a hibát. Neurológiai tünetek emelkednek, mint még soha a történelemben. Szorongás. Van szorongásod? Depresszió, Lyme-kór, szédülés, fülzúgás – mindezekről jönnek a jövőben epizódok. Kérlek, hallgassátok meg. Neuropátia, fókusz és koncentrációs nehézségek, agyköd, migrén, fejfájás, nyakfájás, hátfájás, ízületi fájdalmak, amik rejtélyesek – ezeket mind lefedjük majd a jövőbeni részekben. Ezek mind idegrendszeri állapotok, idegrendszeri tünetek. És azok az emberek, akik ezekkel a tünetekkel küzdenek, nem a gyümölcstől lettek betegek. Nem ettek gyümölcsöt. Gyakorlatilag senki sem eszik. De amit tudnotok kell: a gyógyulás fontos része ezekből a neurológiai tünetekből az állandó, megszakítás nélküli glükózbevitel. Cukor természetes forrásból – a gyümölcsből származó cukor. Mert az idegrendszeretek idegsejtekből áll, emberek. Idegsejtekből. És ezek cukron élnek, akár tetszik, akár nem. Ismétlem: ezek az idegrendszeri állapotok – a bolygóideg okozza őket, amiről az emberek nem is tudják, hogy ilyen dolgokat okoz, de a Medical Medium információk elmagyarázzák – a bolygóideg cukrot igényel a létezéshez. Az idegsejtek ezt szívják fel. Szükségük van rá, kétségbeesetten. Eközben a gyümölcs lehetőség azoknak, akik neurológiai tünetekkel küzdenek, hogy gyógyuljanak és helyreálljanak. És ezt direkt tartják vissza tőlük az iparágak, és véletlenül a jó szándékú szakemberek és influenszerek is, akik tényleg jót akarnak, és tök jó dolgokat csinálnak – csak éppen nem tudják, miért van gyomorfájdalmuk, puffadásuk, gyomorhurutjuk, hipoglikémiájuk, aknéjuk, fáradtságuk, ekcémájuk, súlygyarapodásuk, szorongásuk, és nem tudják, hogyan használják a gyümölcsöt gyógyító eszközként.
És akkor figyelj: jönnek az anti-aging guruk. Az anti-aging profik. Tudod, ez az egész arról szól, hogy ne öregedjünk, és hogy ki néz ki fiatalabbnak. Ez a válasz arra, hogy egy huszonéves miért nem tud felkelni az ágyból, miért van súlyos neurológiai kimerültsége, miért nem képes iskolába menni vagy dolgozni. Vagy hogy egy harmincéves miért szed szorongásoldót, mert nem tud működni. Az eddigi legrosszabb agyköd és depresszió. Vagy hogy egy húszéves miért szenved autoimmun betegséggel vagy Hashimoto-kórral, fájdalmakkal. Micsoda ámítás ez. Az anti-aging lenne a megoldás. Mintha ez lenne a csodaszer. Mindenki ezzel haknizik. „Ne egyél gyümölcsöt, de beszéljünk az öregedésgátlásról és a hosszabb élet titkáról.”
És ott vannak ezek a huszon- és harmincévesek, akik az ágyukban fekszenek a „matrac szigeten”, és szenvednek. Tudod, ha valaki azt állítja magáról, hogy anti-aging (öregedésgátló) szakértő, és nem támogatja a gyümölcsöket – minden gyümölcsöt, nem csak a bogyósokat –, akkor nagyon mellélőtt. Ez ciki. És a szomorú az, hogy ezek az anti-aging szakértők nem is tudják, miért beteg valaki. Fogalmuk sincs, miért nem képes egy 25 éves semmire, miért fekszik az ágyban, miért fáradt, miért fáj a feje, miért van migrénje, szemúszói, és mégis ott vannak a „körforgásban”, mintha minden válasz birtokában lennének. Ez már önmagában is elég rossz. Az öregedés azt jelenti, hogy oxidálódunk. Az oxidálódás azt jelenti, hogy a sejtjeink elpusztulnak. A kérdés az, milyen gyorsan oxidálódunk, és mi okozza az oxidálódást? Adok egy tippet: több méreg és kórokozó van bennünk, mint bármikor a történelem során. 35 éve beszélek erről. Én „bajkeverőknek” hívom őket.
Gondolj például ezekre a mérgező dolgokra: légfrissítők, elektromos illatosítók, lufik, parfümök, hagyományos illatgyertyák, hagyományos tisztítószerek, benzin, petrolkémiai anyagok, növényvédő szerek, gyomirtók, gombaölők, kórokozók, mint az Epstein-Barr, övsömör, herpesz simplex, streptococcus, cytomegalovírus, HHV-vírusok mindenféle mutációval. És képzeld, mindezek miatt gyorsabban öregszel. Mindenki tele van ezekkel. A férfiak és nők parfümökkel, gyertyákkal, légfrissítőkkel vannak körülvéve, és belül pedig élnek bennük a kórokozók. Közben meg hozzá sem érnek egy darab gyümölcshöz sem. És még azt is mondják nekik, hogy „ne is nyúlj a gyümölcshöz”. Pedig épp a gyümölcs az egyik legerősebb öregedésgátló és gyógyító eszköz, ami segít kiüríteni ezeket az öregítő bajkeverőket a testből, és megelőzni a korai öregedést.
És azok az anti-aging bohócok, akik ott vannak a szakmai körforgásban, mind ellene vannak a gyümölcsnek – talán néhány bogyós gyümölcsöt, zöld banánt vagy zöld almát elfogadnak. A gyümölcsök felfedezetlen antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek létfontosságúak a túlélésünkhöz ebben a mai, stresszes világban. Ezek az antioxidánsok a legnagyobb mennyiségben és legtoxikusság-mentesebb formában találhatók meg a gyümölcsökben. Más élelmiszerekben is lehet antioxidáns, például a koffeinben – de annak ára van. A tudományt és a kutatást arra használják, hogy megvédjék a koffeinipart. Például kutatják az antioxidánst a kávéban, valamilyen koffeines italban, matchában, fekete teában, csokoládéban. Aztán azt az egy-két antioxidánst istenként ünneplik, mintha az lenne a megváltás. De akármennyi koffeines italt vagy kakaót fogyasztasz, egyetlen áfonya vagy egy harapás alma több antioxidánst ad, mint amennyit kilókban lehetne kinyerni csokoládéból vagy kakaóból.
A tudomány már nem is vizsgálja a gyümölcsök antioxidánsait, mert attól tartanak, hogy ha az emberek megtudnák, mennyi van bennük, az hirtelen megnövelné a gyümölcsfogyasztást és a termelést is. Az anti-aging szakértők nem hirdetik a gyümölcs erejét, csak valami furcsa, ritka dolgot keresnek, és azt mondják: „Ez jó a hosszú élethez. Ettől tovább élsz.” De a gyümölcsöt figyelmen kívül hagyják.
Volt egy idő, úgy húsz éve, amikor némi élelmiszer-tudományi kutatás folyt a gyümölcsökről, és akkor volt is érdeklődés, de azt gyorsan elnyomták és hiteltelenítették. Ki tudod találni miért – korrupció miatt, természetesen. Ahelyett, hogy a tudomány a gyümölcsök antioxidánsait kutatná, inkább pénzért keresik azt az egy-két típust a kávébabban, kakaóban, matchában vagy teában. Közben a koffein évekre elegendő antioxidánst pusztít el. Érted, mire gondolok? Igen, megkapod azt a két antioxidánst kis mennyiségben a koffeines italoddal, aztán a koffein szétcsapja az adrenalint, ami korrodál, sejteket és idegeket roncsol hosszú távon. Ha ezt nap mint nap csinálod, az gyorsítja az öregedést. És akkor hirtelen 38 évesen elkezd hullani a hajad. És jön a kérdés: „Mi történik? Miért vékonyodik a hajam?” Elkezdesz haj, bőr, köröm vitaminokat venni, kollagént keresel természetgyógyásznál, mert öregszel. 38-39 évesen, amikor még nem kellene. 30 évesen öregszel, és közben azt hiszed, hogy a fizetett tudomány szerint kapsz antioxidánsokat, miközben mindenki távol tart a gyümölcstől, amit épp arra lenne szükséged, hogy harcolj a saját szokásoddal, az egész függőségeddel szemben.
Mert amikor ebben a koffeinfüggésben vagy, és minden nap pörög az adrenalinod, és harc vagy menekülés üzemmódban működsz, az gyorsan öregít. És ilyenkor rengeteg gyümölcsre van szükséged, hogy antioxidánsokkal ellensúlyozd, hogy ne öregedj meg olyan gyorsan, és tudd folytatni a szokásod. Na jó, akkor most nézzük meg a gyümölcsellenesek érveit az egészségmozgalomban. Ezek közül néhány a kedvenceim. Készen állsz rá, akár szereted a gyümölcsöt, akár nem?
Azt mondják, hogy a gyümölcs túlhibridizált és túl édes, mert mesterségesen manipulálták. Először is, ezzel megzavarják az embereket. Azzal trükköznek, hogy azt mondják, a gyümölcs hibridizált. A legtöbben azt hiszik, ez azt jelenti, hogy GMO (génmódosított). Aztán meghallják, hogy „hibridizált”, és azt mondják: „Ó, akkor GMO.” De a hibridizált nem GMO. A gyümölcsellenesek egy dolgot nem tudnak: évezredek óta hibridizáljuk, oltjuk, és különböző módon nemesítjük a gyümölcsöket szerte a világon.
Így alkalmazkodik és marad fenn az emberi faj. A gyümölcsellenesek és gyümölcsdémonizálók azt mondják, hogy manapság túl édesek a gyümölcsök. És hogy régen, ezer évvel ezelőtt nem voltak ilyen édesek. Tudod, ez azért vicces. Mégis honnan tudják, hogy milyen ízűek voltak a gyümölcsök ezer évvel ezelőtt? Gondolkozzunk el ezen egy percre. A vad áfonya sokkal édesebb, mint a termesztett áfonya. Hallottad? A vad áfonya sokkal édesebb, mint bármelyik termesztett áfonya. Ez azonnal megcáfolja az állítást. Tehát meg is van a cáfolat. Ez egy vadon termő élelmiszer, ami már évezredek óta itt van. A vad áfonya. Évezredek óta terem itt. És édesebb, mint a termesztett áfonya. Azonnali cáfolat. Pont az ellenkezője igaz: a mai gyümölcsök nem elég édesek. A gyümölcsellenesek nem veszik észre, hogy régen édesebbek voltak a gyümölcsök. Ma már nem is elég édesek. Ez sokszor az egyik oka annak, hogy az emberek nem szeretik őket. Felvág egy mangót, és nem elég édes, és azt mondja: „Mi ez?” Felvág egy papayát, és nem elég édes, és undorodva elfordul. A banánok sem elég édesek. Meghámozol egy banánt, megeszed, és néha semmilyen szinten nem érezni benne a cukrot. Az emberek ezért sem szeretik a gyümölcsöket – mert nem elég édesek. Ha igazán édes lenne és finom, az emberek akarnák. A lényeg: sokan azért utálják a gyümölcsöt, mert szerintük nem elég édes. Megkóstolnak néhány bogyót – savanyúak, alig van bennük cukor. Egy alma? Unalmas, nem igazán édes. De egy almás pite, az már más történet. Van egy ismerősöm, aki azt mondja: „Ez az alma finom lenne egy almás pitében, ha lenne benne egy kis kristálycukor.” Hacsak valaki nem találkozik életében egyszer azzal az elképesztően édes dinnyével, vagy ha nem hagyja el teljesen az étrendjéből az összes többi cukros dolgot – amit korábban evett: nádcukor, magvak, minden, ami cukros, édes, pizzák a tésztával, sajttal, szósszal – és amikor mindezt elhagyja egy időre, és eszik egy darab gyümölcsöt, azt mondja: „Úristen, ez a legjobb dolog, amit valaha ettem.” Ez azért van, mert végre egy darab gyümölcsöt evett azután, hogy minden más rossz cukrot elhagyott – és bár a gyümölcs nem is olyan édes, mégis a legjobbnak tűnik.
Na most, itt egy másik gyümölcsellenes érv: az örökségi (heirloom) fajták számítanak, azok, amelyeknek van magjuk – és csak azok számítanak. Először is: igen, számítanak. Igaz. De ezek a gyümölcsellenesek azt állítják, hogy a nem örökségi, mag nélküli gyümölcsök rosszak nekünk. Ez nem igaz. Ezt bizonyíték nélkül állítják. Az igazság az, hogy az örökségi gyümölcsfajták egyszerűen csak régebbi fajták, lehetnek magosak vagy magtalanok. Vannak örökségi fajták, amelyeknek alig van magjuk, és vannak olyanok, amelyeknek sok van. A tápanyagsűrűség és a fitovegyületek nem attól függenek, hogy egy gyümölcsben mennyi mag van. Ez egy újabb trükk, amit bevetnek. A tápanyagok, fitovegyületek, antioxidánsok, ásványi anyagok és nyomelemek semmit nem tudnak a magok számáról – nincs összefüggés. Tehát ennyi. Az emberek folyton a nem GMO-gyümölcsöket emlegetik, és itt jön a poén: azok, akik ennyire kardoskodnak a nem GMO-gyümölcsök mellett – teljesen mindegy, hogy azok hibridizáltak, örökségiek, termesztettek vagy oltottak – ezek természetes dolgok, amelyeket évszázadok óta csinálunk, hogy életben maradjunk ezen a bolygón – nos, ezek az emberek közben nagy valószínűséggel fogyasztanak GMO-szóját, GMO-kukoricát, GMO-cukorrépát. Az anti-aging (öregedésgátló) szakértők, akik podcastokat vezetnek, GMO-kukoricát esznek, GMO-cukorrépát, állati termékeket, amelyek GMO-gabonán nevelkedtek, amikor éttermekben étkeznek, időnként az étrendjük része – tisztítatlan víz az éttermekben és kávézókban, GMO-repcemagolaj, mesterséges aromák MSG-vel, sörélesztő (amely természetes MSG), koffeines italok GMO-szójával, néha glutén is bekerül valamilyen formában – miközben egész nap gyümölcsöt szidnak. Ott ülnek a podcastjaikban, a platformjaikon, és arról beszélnek, milyen rossz a gyümölcs – miközben a saját étrendjük tele van GMO-val.
Egy másik nehéz aspektusa a gyümölcstől való félelemnek és gyűlöletnek az a nagyon korai félreinformálás, amit szándékosan helyeztek el az egészségügyi mozgalomban fizetett beépített emberek, akik elindították azokat a hazugságokat, hogy a gyümölcs egészségtelen, betegséget okoz, vagy nem segít a gyógyulásban, felépülésben. Ezek a beépített alakok, ezek a gyümölcsdémonizálók még mindig itt vannak. Igen. Még mindig itt vannak. És most is nyomják az elméleteiket. És ez a vicces: még most is itt vannak, és titokzatos biológiai, elméleti szakszavakat pufogtatnak anti-aging témában. Anti-aging. DNS. Telomerek. Genetikai kód. Molekuláris mimikri. Genetikai mutációk. Szivárgó bél. Biofilm. Mikrobaflóra. Mikrobiom. És így tovább. Ettől a beteg ember, aki már tucatnyi orvosnál járt, azt hiszi, hogy van valami csodás alternatív gyógyászat, kutatás, tudomány, amit ő még nem ért meg vagy nem ért el, de ott van, elérhető, csak „rá kell kapcsolódni.” Az információ ott van, az üzenet ott van – ezeket visszhangozzák az anti-aging szakértők a kódolt szavaikkal: telomerek. Közben ott fekszik valaki az ágyban, már a tizedik neurológusnál járt, 28 éves, vagy 35, és már kocsiba sem tud ülni.
Súlyos szorongásuk van, fáradtságtól szenvednek és mindentől. Nem hiszem, hogy a telomerek segítenének. Nem hiszem, hogy a DNS segítene rajtuk. És nem hiszem, hogy ezekről a dolgokról való beszéd igazán segít – ez az irónia az egészben. De ezek a növények és beépített emberek, ezek a gyümölcs-ellenes mozgalom kezdeményezői, akik már évekkel ezelőtt megjelentek és még mindig itt vannak, úgy tüntetik fel a helyzetet, mintha léteznének titokzatos megoldások, amik mindenkit meggyógyítanak. Közben pedig mindenki egyre betegebb lesz, mint valaha, és ettől a beteg ember úgy érzi, hogy csak meg kell találnia egy zsenit, vagy valakit, aki érti az öregedésgátlást, vagy aki valahogyan érti a bélrendszert – és mindent, amit ezek az ipar által támogatott beépített emberek terjesztenek, abban a reményben, hogy majd meggyógyulnak. Vagy ha valaki nem is olyan beteg, és még nem járt öt különböző orvosnál, akkor azt hiheti, hogy ezek az anti-gyümölcs beépített figurák és növények valami lényegeset képviselnek. Szóval ha valaki nem igazán beteg, nem szenved sokat, csak van egy kis pattanása, néhány kis dudor a bőrén, néha van egy kis emésztési problémája, egy kis energiaszint-csökkenése, és nézi ezeket a „zseniket” a podcastokban vagy más platformokon, ahol valamilyen formában támadják a gyümölcsöt, és közben telomerekről, utánzásról, mikroflóráról beszélnek, akkor az ember azt gondolja: „Wow, ezek a zsenik biztos tudják a választ, biztos a modern tudományt követik.” Ez egy remek figyelemelterelés, miközben az ember csak fekszik, pár tünettel, podcastokat hallgat, YouTube-ot néz, telomerekről hall, aztán kisétál a konyhába, azon gondolkodva, mit egyen – ők pedig közben mindenféle elméletet szajkóznak, és az ember úgy dönt: „Ma nem eszem gyümölcsöt”, mert úgy állítják be, mintha az szemét lenne. Közben pedig az összes ilyen titokzatos, genetikával és öregedéssel kapcsolatos elmélet, bélrendszeri szóhasználat nem fogja elmulasztani a fülzúgásodat. Sajnálom. Nem fogja. Hallgathatsz annyi podcastot, amennyit csak akarsz, a fülzúgásod csak cseng-cseng-cseng tovább, amíg meg nem érted az igazi okát. Amíg nem érted meg a szem előtti úszkáló pontok valódi okát, az állkapocsfájdalom okát. Szóval az összes egészséggel, öregedésgátlással, DNS-sel és telomerekkel kapcsolatos beszéd nem fogja elmulasztani a rángásaidat, izomgörcseidet, égő bőrérzetedet, állkapocsfájdalmadat, migrénjeidet, fáradtságodat, álmatlanságodat, agyködödet vagy szédülésedet. Az a DNS-ről szóló beszéd nem fogja elmulasztani a szédülésedet. Talán szórakoztató, mert ülhetsz és gondolhatod: „Wow, zsenik, akik mindenre tudják a választ a podcastban vagy a YouTube-on. Annyira okosak. Biztosan a tudományhoz kötődnek és az összes gyógyító tényezőhöz.” De nem fogja meggyógyítani az ekcémádat. Hallgathatod, amennyit akarod. De azt eléri, hogy elhidd, van egy csodálatos tudásanyag, amit ezek az emberek ismernek, és csak meg kell tanulnod. Hogy az anti-gyümölcs retorika logikus. Hogy a gyümölcs rossz, és nem fog segíteni a gyógyulásban. Nem azt mondom, hogy mindenki, aki így beszél, beépített ember vagy rosszindulatú. Csak követik a példát, és ugyanazt mondják: áteresztő bél, telomerek, DNS, öregedésgátlás, akármi. Nem mindenki rossz. Erről nincs szó. Csak annyit mondok, hogy az eredeti beépített figurák még mindig itt vannak, és ők kapták az információt, hogy felépítsenek mindenkit, miközben továbbra is lehúzzák a gyümölcsöt. Ennyi az egész. És vannak, akik csak átveszik ezt, mert úgysem szeretik a gyümölcsöt – mert hát pontosan, nem is édes igazán. Szóval könnyű célpont. Tudod, az anti-gyümölcs propagandisták nem akarják, hogy bárki tudja, hogy valaki gyógyult meg úgy, hogy gyümölcsöt evett. Nézd csak meg. Csak kimondom, ami van. Nem akarják, hogy bárki tudjon róla, hogy valaki gyümölccsel a táplálkozásában gyógyult meg. Figyelmen kívül hagyják a gyógyulási történeteket, azokat a felépüléseket, amelyekben a gyümölcs szerepet játszott. A könyörület szelleme mindig is mondta nekem, hogy lehet gyógyulni hússal is az étrendben. Hallottad már ezt? A könyörület szelleme mindig mondta, hogy még hússal is lehet gyógyulni, az állapottól függően. Hússal. De a könyörület szelleme azt is mindig mondta, hogy gyümölccsel is lehet gyógyulni. És hogy alapvető fontosságú, hogy mindenki étrendjében szerepeljen. De a gyümölcs-ellenesek és a félelemkeltők vakok erre az igazságra. Arra az igazságra, hogy már rengetegen gyógyultak meg a gyümölcs segítségével – kritikus, életmentő felépülések történtek. Nem vagyok elfogult a hús irányába. Mindenki tudja rólam. Ott van a Medical Medium könyvekben, már az első kötetben is. De ők elfogultak a gyümölccsel szemben. Érdekes. Az a dezinformáció, amit szándékosan terjesztenek a gyümölcsről, beszivárgott a növényi alapú irányzatba is, így azok, akik abban a mozgalomban próbálnak gyógyulni, ha igazán betegek, akkor esélyük sincs. Szóval akik növényi étrendre térnek, ha tényleg betegek, vagy egyre betegebbek, akkor nincs esélyük. Ez történik. És az, hogy valaki gluténmentesen étkezik, vagy állati termékek nélkül, sok esetben nem elég. És ha ezek az emberek elkezdenek félni a gyümölcstől, halálosan rettegnek tőle, akkor zsírokon élnek, majd megpróbálnak ketogén növényi étrendet követni, és a tüneteik csak rosszabbodnak. Aztán megint egy újabb ember „kihullik” – egy növény-alapú követő visszamenekül a halhoz és tojáshoz, és újra állati alapú étrendre tér át. És ha esznek egy darab gyümölcsöt, a tüneteiket arra fogják. Ezt százszor láttam már. A gyümölcs lett a bűnbak. Ezáltal nem kell szembenézni a valódi problémákkal, amelyek a tüneteket okozzák. Ez védi az iparágakat. Mindez mindenki felett áll. A szabotázs, a gyümölcs elleni háború mindenki felett áll – valójában ez a háború az emberek egészségének megőrzése ellen irányul.
Ami vicces, hogy azok az iparágak, amelyek betegnek akarnak minket tartani, olyan szakembereket választanak, akik még soha nem szenvedtek krónikus betegségben, hogy terjesszék a gyümölcsöktől való félelmet. Ezeket a szakembereket könnyű meggyőzni, mert még nem tudják, milyen igazán szenvedni, válaszok nélkül élni – legalábbis eddig még nem tapasztalták meg, bár előbb-utóbb ők is megbetegszenek, és majd ők is válaszokat keresnek. Nem tudják, milyen az, amikor valaki annyira beteg, hogy már mindent kipróbált, és a tünetei, a betegsége szélén áll, és már pontosan érzi a különbséget – hogy a gyümölcs valóban életben tartja őt. Ők még sosem tapasztalták meg, hogy a gyümölcs segít megakadályozni, hogy rosszabbul legyenek, mennyire gyönyörű dolog a gyümölcs, és mennyire fontos megtalálni azt. Nem tudnak erről, és nem tudják, hogyan kell a gyümölcsöt gyógyító eszközként használni. Nem arról beszélek, hogy csak gyümölcsöt együnk, és semmi mást. Egyáltalán semmi mást. Hanem arról, hogy hogyan lehet azt konkrét módokon gyógyításra használni. Olyan sok colitises és Crohn-beteg embert láttam – milliók vannak világszerte –, akik ha tudták volna, hogyan használják a gyümölcsöt, évekkel kevesebb szenvedéssel élhették volna az életüket. Ugyanez igaz a gastroparesisre, a cöliákiára, az IBS-re, a gyomorgörcsökre és még sok másra. Mert igen, akik megtanulják, hogyan kell a gyümölcsöt használni, gyorsan rájönnek, mennyire számít. Azok az anti-gyümölcs szakemberek, akik még nem szenvedtek, ti, akik a beépített emberek által terjesztett dezinformációt követitek, azt hiszitek, hogy mindent tudtok, és azt gondoljátok, hogy okosabbak és egészségtudatosabbak vagytok, mert még nem estetek bele egy súlyos betegségbe. De emellett van bennük egy kis ál-alázat is. Játszák ezt a szerepet. Szóval az ember gondolkodik, hogy talán tényleg csak jól étkeznek, pedig egyszerűen csak szerencséjük van, hogy még ehetnének pizzát, ihatnak hétvégén bort. És ezek az emberek tanítják azokat a fiatalabbakat is az egészségmozgalomban, akik még nem betegedtek meg, nem szenvedtek – akik még szinte bármit megehetnek. Tudod, kikről van szó. Biztosan ismersz ilyen embereket. Ők is azt tanulják, hogy a gyümölcs rossz. És ezek a fiatalabbak természetesen tovább is terjesztik a gyümölccsel kapcsolatos dezinformációkat más helyeken is. És mivel semmit sem tudnak arról, mi okozza a betegségeket – még ha egészségügyi szakemberek is –, mégis van befolyásuk, hogy egy olyan erőteljes gyógyító eszközt, mint a gyümölcs, elvegyenek azoktól, akiknek az megmenthette volna az életét, jobbá tehette volna azt. Minden nap hallom ezt. Nézd csak. Hallok olyan gyógyulási történeteket, ahol az embereket a propaganda és a gyümölcs elleni beszéd miatt távol tartották a gyümölcstől, és azt mondták nekik, hogy az ártani fog – sőt, talán még rosszabbat is fog okozni. Hogy rontja a bélrendszert, súlyosbítja a kandidát, áteresztő bél szindrómát okoz. De nekik már nem volt mit veszíteniük, mert semmi más nem működött. Túl betegek lettek. Szóval belevágtak, és megtanulták, hogyan kell helyesen használni a gyümölcsöt gyógyításra – és el sem hitték, mi történt, amikor elkezdtek gyógyulni. A gyümölcs démonizálói nem tudják, hogyan kell a gyümölcsöt használni. Az anti-gyümölcs egészségügyi szakemberek nem tudják. Még azok az egészségügyi szakemberek sem tudják, akik kedvelik a gyümölcsöt és támogatják. De különösen fontos tudni, hogy a gyümölcs démonizálói nemcsak hogy nem tudják, hogyan kell használni, hanem hagyják, hogy az egójuk vezérelje őket. Így még csak nyitottak sem maradnak arra a lehetőségre, hogy a gyümölcs gyógyít, és egyszerűen félretájékozottak maradnak. És hibát követnek el. Egy olyan hibát, amely rengeteg embert krónikusan betegen tart, akik vágyakoznak arra, hogy megtanuljanak gyógyulni. Néha-néha ezek a gyümölcsellenesek azt mondják, hogy néhány bogyós gyümölcs rendben van, zöld alma rendben, zöld banán is talán. Ezt azért mondják, hogy megnyugtassák azokat az értelmes, józan gondolkodású embereket, akik nem dőlnek be a gyümölcsellenes retorikának. Szóval ez egy trükk, hogy úgy tűnjön, mintha mégis támogatnák a gyümölcsöt – „csak egy kicsit ebből, egy kicsit abból”. De mi számít, ha beteg vagy, és távol tartanak egy választól? Az egyik valódi választól. Az egyik valódi gyógyító eszköztől. Az egyik válasz az, hogy a gyümölcs jó. Látod, mennyi sötétség van mindennek a hátterében? Ha csak a felszínt megkaparod, ott van a szenvedés – miközben a gyógyulás eszközei elérhetők lennének. Tudod, zavar a „sötétség” szó? Én így látom: ha ártatlan, jó emberek krónikus betegségtől szenvednek, és a válaszokat bármilyen aljas szándék miatt távol tartják tőlük, és valaki ott fekszik az ágyban megoldások nélkül, miközben egy gyógyító dolog el van véve tőle – az sötétség. És mivel a profi gyümölcsgyűlölők nem tudják használni a gyümölcsöt eszközként, inkább a busz alá dobják – a gyümölccsel együtt azokat is, akik betegek. A szellemi háborút, amelyet itt a földön és felettünk vívunk, csak akkor lehet megnyerni, ha tudjuk, milyen játszmát játszik a sötétség. És a sötétséget nem érdekli senki. Nincs benne könyörület. És gyűlöli a fényt. A gyümölcsfák, a bokrok és a gyümölcsindák évszázadokon át életet adtak nekünk, mert a fényhez tartoznak. De ahogy minden mással, a sötétség megtanít minket arra, hogy mindezt természetesnek vegyük. És miért említik több mint 300 alkalommal a gyümölcsöt a Bibliában? Mert valakinek számított. Van benne mély kapcsolat. A gyümölcs életet ad, nem elvenni jött. A gyümölcs az élet megújulását jelképezi. Miközben a sötétség elutasítja a gyümölcsöt, és a gonosztevők idővel kivágják a gyümölcsfákat, az angyalok sírnak, amikor ezek meghalnak. A tudatlanság és a kapzsiság nagy része annak, hogy betegek vagyunk. Azok, akiknek itt a földön meg kellene védeniük minket, csak azon mesterkednek, hogyan ártsanak nekünk és tartsanak vissza attól, ami jogosan a miénk – függetlenül attól, hogy kik vagyunk. A gyümölcsgyűlölet megmutatja, hogy a szellemi háború valóságos. Láthatóak a jelek. Mindenki tudja, hogy korrupció van az iparágakban – és most jobban látják, mint valaha. De furcsa módon senki nem gondolja, hogy korrupció lehet az alternatív holisztikus gyógyászatban, az alternatív egészségügyi információk terjesztésében. Azt hisszük, hogy ha valami holisztikus, akkor az tiszta és szent, semmi rossz szándék nincs benne. És valamiért azt hisszük, hogy a hagyományos orvoslás világa szabadjára engedett egy varázslatos tündért, amely lehetővé tette, hogy az alternatív gyógyászat szabadon, kedve szerint működjön. De ez lehetetlen. Vannak olyan rétegei, amelyeket nem látunk, és amelyeket a hierarchia ural hosszú idő óta, miközben azon dolgoznak, hogy megtörjék a gondolkodásunkat és az elménket. Amit én hátrahagyok neked, azok az eszközök, amikkel elindulhatsz a gyógyulás felé. Ez minden ember isteni joga. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy megadja a testének, amire szüksége van, hogy tovább tudjon lépni, legyőzze a betegséget és felemelkedjen a romokból. Látod, én hiszek benned, és tudom, hogy képes vagy meggyógyulni. Mint tudjátok, nem vagyok orvos. Bármilyen információt, amit itt tanultál, nyugodtan vidd el az orvosodhoz vagy az egészségügyi szolgáltatódhoz. Ha hasznosnak és informatívnak találtad ezt a műsort, nyugodtan oszd meg valakivel, akinek szüksége van rá. Ha tetszett ez az adás, iratkozz fel, és hagyj véleményt az Apple Podcaston. Megtalálsz engem a YouTube-on, Facebookon és Instagramon MedicalMedium néven. És ha többet szeretnél megtudni a gyógyulásról, látogass el a medicalmedium.com-ra. Nagyon köszönöm, hogy hallgattál.”