A Természetes Aroma átverés
-Te is át lettél verve –
Cikk + Podcast 28. rész -jegyzet
Észrevetted már? Egyre nagyobb mennyiségben fogyasztanak olyan termékeket, amelyeknek valamilyen “természetes aroma” mint hozzávaló található az összetevők listáján a palack, csomagolás vagy doboz címkéjén.
Sokan szeretnénk tiszta, tiszta, bio, genetikailag módosított (GMO) -mentes ételeket és italokat fogyasztani, tehát megnézzük a címkéket, hogy megcsodálhassuk azt a jóságot, amellyel testünket tápláljuk.
De amikor a „természetes aromák/ízek” kifejezésről van szó, az a kérdés jut eszünkbe: mit fogyasztunk?
Az igazság az, hogy az egészség világában senki sem tudja.
Nagyon hasonlít a parfümökhöz, illatanyagokhoz – igazából senki sem. tudja, hány tucat, száz vagy akár ezer összetevő, vegyi anyag és szer van az illatban. Hasonlóképpen valami nagyon érdekes is történt, amikor a “természetes aromák/ízek” feltűntek: eltűnt egy másik alapanyag, ami hosszú ideig jelen volt, amely szinte minden élelmiszerben megtalálható volt az élelmiszer piacon.
Mi ez az alaptermék? A nátrium-glutamát (MSG).
-Lehetséges, hogy a csali és a nagy váltás játéka zajlott az élelmiszeriparban? -Olyan döntéseket hoztak, amelyek meghozatalában nem volt részed? -És mi a helyzet a szeretteinkkel, családunkkal, barátainkkal és az emberekkel, akikkel a legjobban törődünk, fogyasztják-e ezeket a rejtélyes összetevőket? -Sokan, akik valamilyen tünettel vagy állapottal küszködnek, vagy krónikus betegséggel küzdenek, nagyon törődnek azzal, hogy mit visznek be a szervezetükbe, és jó okuk van rá – már épp eléggé küzdenek. Tudj meg többet ebben a lenyűgöző epizódban a “természetes aromákról/ízekről”…
Ebben az epizódban:
- Arról beszélek, hogy a „természetes aromák/ízek” jól időzítetten jelentek meg, miután valami nagyon rossz eltűnt.
- Ismerd meg a nátrium-glutamátot (MSG-t) – mi az, és miért kell tudnod róla.
- Tudd meg, hogyan és miért vált annyira hangsúlyossá és vált fegyverré az „egyensúly és mértékletesség” fogalma mindennapi egészségügyi kultúránkban.
- Mik azok a “természetes aromák/ízek”? Miből készülhetnek?
- Fedezd fel, miért nem csak a “természetes aromák/ízek” kifejezésre kell ügyelned, és milyen más névrokonok léteznek.
- Ismerd meg, hogy a kulisszák mögött mire képes az élelmiszer-kémiai ipar.
- Hogyan vezethetik félre a hétköznapi embert az egészségesnek tűnő alternatívák és azok címkézése?
- Milyen összetevők sokasága rejtőzik az élelmiszerek címkéin?
- Ismerd meg a nátrium-glutamát (MSG). és a “természetes aromák” addiktív tulajdonságait.
- Mindez és még sok más, hangolódj rá, és ne hagyd ki ezt a szemet felnyitó epizódot.
028. rész: A “Természetes Aroma” átverés Podcast
-Van valami baljós, amit nem tudunk a “természetes ízekről/aromákról”.
-Azután jelent meg, hogy valami nagyon rossz eltűnt.
–Manapság mindenben “természetes ízek/aromák” vannak.
-Évek óta beszélek a „természetes ízekről/aromákról”, mióta megcsinálták a nagy csalit és a váltást.
-Mindent nátrium-glutamát-nak (MSG-nek -Monosodium glutamate -nek) hívtak. Ez egy ízfokozó.
-Ez fel lett tüntetve minden terméken az összetevők listáján.
-Azonban soha nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen mennyiségben tartalmaz az adott élelmiszer nátrium-glutamátot.
-Ennek az az oka, hogy bizonyos élelmiszerekben a mennyisége túllépte az engedélyezett felső határt, így inkább nem írták rá a termékre a valódi mennyiséget.
-A nátrium-glutamát (MSG) jóízűvé teszi az ételeket.
–Rendkívüli módon függőséget okoz, addiktív.
-Amikor az agyadban lévő idegsejtek, neuronok megkapják a nátrium-glutamátot (MSG-t), megjegyzik, hogy az honnan származik.
-A nátrium-glutamátot (MSG-t) létrehozó vegyipari cégek virágzanak.
-A “mesterséges aromák” is nagyon népszerűen és gyakran alkalmazottak voltak.
-Senkit nem érdekelt az összetevők listája az élelmiszereken.
-A vegyipari cégek tudták ezt, és nyugodtan működtek tovább.
–Aztán az emberek kezdtek megbetegedni, allergiásak lett és fejfájással küzdöttek.
-Így hát elkezdték nézegetni a vásárolt csomagok hátulját.
-Látták rajtuk a nátrium-glutamátot (MSG-t) mint hozzávalót és gyanakodni kezdtek.
-A nátrium-glutamát (MSG) -termelés virágzó üzlet volt.
-A nátrium-glutamát (MSG), amit régen volt, nem az, ami most van.
-Akkoriban nem léteztek élelmiszeripari vegyipari cégek, amelyek manipulálták az élelmiszereket.
-Az idősebb generáció természetes táplálékon nevelkedett, és rájött, hogy a vásárolt étel nagyon ízlik nekik.
-Most a gyerekek ezeken a vásárolt ételeken nevelkednek.
–Még ha azt hiszed is, hogy egészségesen táplálkozol, akkor is becsapnak.
-Még akkor is, ha abbahagyod azoknak az élelmiszereknek a fogyasztását amiben nátrium-glutamát (MSG) van és tisztító kúrába kezdesz, úgy érzed, hogy meg lett vonva tőled valami, hogy korlátozva vagy.
-Ezért az emberek visszatérnek ahhoz, hogy a szokásos vásárolt élelmiszereket kívánják, és ettől feldobódottnak érzik magukat, és boldognak.
-Azt kérdezed magadtól, hogy „Miért nem ehetek mindenből mértékkel, amiből csak akarok?”
-Úgy érzed, hogy egyensúlyba hozhatod a dolgokat azzal, amit eszel.
-Azt hiszed, te tudod a legjobban.
-Azt hiszed, hogy mindenki eszén túljártál azzal ha “mértékkel” fogyasztasz mindenből.
-A vegyipari cégek mindannyiunkat birtokolnak.
-A vegyipari cégek tudják, hogy elveszíted a csatát.
–Azok a dolgok, amelyeket otthon készítesz, mint például a sült krumpli, nem olyan ízűek, mint amikor valahol megvásárolod.
-Nem tiszta gyógynövényekről és fűszerekről beszélünk.
-Vannak, akik azt hiszik, hogy megúszták ezt az egészet, és most az időszakos böjtöt csinálják és ez majd mindent megold.
-Azt hiszik, azt ehetnek, amit akarnak, mert egész nap éheztették magukat.
-Az élelmiszeripari cégek létrehozták a „mértékkel”/“mérsékelt” kifejezést.
-Abban a pillanatban, amikor az emberek rájöttek, hogy a nátrium-glutamát (MSG) árt nekik, ez felkerült az élelmiszerek hátsó címkéjére.
-Tudták, hogy ezzel sok eladást veszítenek.
-Az egész élelmiszerlánc-üzletágat megfertőzte a nátrium-glutamát (MSG).
-Aztán híre ment, hogy a nátrium-glutamát (MSG) mérgező.
-És ekkor a nátrium-glutamát (MSG) kifejezés hirtelen eltűnt az élelmiszerek összetevőinek leírásából.
-A nátrium-glutamát (MSG) betűk eltűntek az összes címkéről.
-Sürgős intézkedést hajtott végre az élelmiszer-kémiai ipar.
-Az élelmiszer-kémiai ipar összefogott a Big Pharma-val (a háttérben meghúzódó gyógyszeripari mogul céggel aminél a valódi irányítás van).
–A nátrium-glutamát (MSG) eltűnt, de aztán újra megjelent egy másik néven.
–„Természetes aromák/ízek” vagy „természetes ízesítők” néven tért vissza.
-Az egyik trükk az a szó, hogy “természetes”.
-A címkén „természetes aromák/ízek” szerepelnek.
-Az “organikus természetes ízek/aromák” ugyanazt takarja.
–1000 különböző összetevő lehet a „természetes aromák/ízek” kifejezésben mögött.
-A nátrium-glutamát-nak (MSG-nek) törvényileg szerepelnie kell a címkéken, de a “természetes aromáknak/ízeknek” nem.
-A nátrium-glutamát (MSG) “természetes aroma”, sok más vegyi anyaggal együtt.
-Szerintük az embereknek nem kell tudniuk, hogy valójában mi is van a “természetes aromák”-ban.
-Ez egy módja annak, hogy az iparágak belopjanak bármit a termékekbe, amit csak akarnak, a “természetes aromák” címszó alatt.
-Az embereknek azt mondják, hogy a nátrium-glutamát (MSG) természetes módon minden élelemben megtalálható.
-Ez nem igaz.
-Az a természetben előforduló glutamátsav.
-Ha az élelmiszerekről azt mondják, hogy nem genetikailag módosított (nem GMO), de attól még a benne lévő “természetes aromák” genetikailag módosított (GMO) forrásból származó vegyi anyagokat tartalmazhatnak.
(1000 különböző összetevő lehet a „természetes aromák/ízek” kifejezésben mögött.)
-Ha olyan termékkel van dolgod, amely 10 összetevőt tartalmaz, de az egyik a “természetes íz/aroma”, akkor valójában olyan termékkel van dolgod, amely nagyon sok különböző összetevőt tartalmaz. (És ezek nincsenek feltüntetve a címkén.)
-Ahogy múlnak az évek, gyakorlatilag bármilyen élelmiszeripari anyagot hozzáadhatnának a „természetes aromák/ízek” címszó alatt az ételekhez.
-És soha senki nem tudná meg.
–A nátrium-glutamát (MSG) cukorrépából származik, amely pedig genetikailag módosított (GMO).
-A nátrium-glutamát (MSG) és a “természetes aromák” voltak a végső csali és a váltás..
–Azok az emberek, akik nem esznek gyorsételeket, azt hiszik, hogy meg szabadultak, de nem így van.
-Az orvostudomány és az orvosi kutatások még mindig nem tudják, miért beteg valaki.
-Évekkel ezelőtt rájöttek, hogy a nátrium-glutamát (MSG) fejfájást okoz az embereknek.
-Az orvosok nem tudják, hogy a nátrium-glutamát (MSG) miért okoz problémákat.
-A nátrium-glutamát (MSG) nem az oka valaki fejfájásának, csak a súlyosbítója.
–A nátrium-glutamát (MSG) idővel felhalmozódhat az agyban.
-A „természetes” szó már nem biztonságos ha élelmiszer címkékről és összetevők listájáról van szó.
-A határvonalak elmosódottak.
-Úgy tűnik, hogy bízunk azokban, akik az ízlelőbimbóinkat irányítják.

NÁTRIUM GLUTAMÁT (MSG)
A nátrium-glutamát (MSG) feldolgozóipar napjainkban más, mint évtizedekkel ezelőtt.
A szintetizált nátrium-glutamát (MSG) neurotoxikus és káros hatással van szervezetünkre.
„Mivel az MSG számtalan termékben megtalálható, elengedhetetlen, hogy figyelmesen olvassuk el az élelmiszerek címkéit. Viszont azt is fontos tudni, hogy mit kell keresni.”
- A nátrium-glutamát (MSG) általában az agyban halmozódik fel, mélyen behatol az agyszövetedbe.
- Neurotoxin és neuron antagonista, ami okozhat gyulladást és duzzanatot.
- Megöli az agysejtjeid ezreit, megzavarja az elektromos impulzusokat,
- Gyengíti a neurotranszmittereket, kiégeti a neuronokat, valamint zavartnak és szorongónak érzed magad tőle.
- Legyengít és megsérti a központi idegrendszered, súlyosbíthatja a krónikus betegségeket.
Milyen nevek alatt szerepelhet a nátrium-glutamát (MSG)?
- Glutamát
- Balzsamecet
- Bármi, ami hidrolizált
- Bármi, ami automatikusan
- Árpamaláta
- Maláta kivonat
- Proteáz
- Karragén
- Maltodextrin
- Nátrium-kazeinát
- Élesztő kivonat
- Sörélesztő
- Étkezési élesztő
- Kukoricakeményítő
- Tejsavó fehérje
- Szójafehérje
- Búzakeményítő
- Módosított élelmiszer-keményítő
- Szójaszósz
- Zselatin
- Texturált fehérje
- Organikus természetes aroma/íz
- Mesterséges aroma E620-tól 635-iG
- Húsleves alaplé, erőleves, alaplé
- Fűszerezések
- A legtöbb nátrium-glutamátot (MSG-t) világszerte a bakteriális fermentáció (erjesztés) révén hozzák létre és genetikailag módosított (GMO) cukorrépa, kukorica és melasz stb… felhasználásával.
- Rendkívüli módon függőséget okozó/addiktív
- A nátrium-glutamátot (MSG-t) gyakran használják más ízfokozókkal együtt, például guanuilát, inozinát és 5′-ribonukleotid …stb.
- Elfogyasztása után adhat feldobódottság érzést, agyi izgatottságot tapasztalhatsz és addiktív érzéseket.