
Epehólyag betegség
“Az akut vagy krónikus, hosszan tartó bakteriális fertőzések az epehólyagban általában a fertőzött élelmiszerekből származó, étellel terjedő baktériumok vagy ételmérgezések, vagy a streptococcus baktérium több mint 50 CSOPORTJÁBÓL származó egy, vagy több törzs miatt alakulnak ki.
A strep (streptococcus) bejuthat az epehólyagba, és idővel meggyengítheti annak bélését, hegszövetet hozva létre. Idővel a strep megtalálja a lehetőséget egy epehólyag-fertőzésre, ”rejtélyes” gyulladást létrehozva benne.
Van salak is, amely az epehólyagban lehet, és amely több száz tartósítószert és több ezer mérgező vegyi anyagot tartalmaz a legapróbb szinten, ami a szennyezett levegőből, vízből és élelmiszerekből jut be a szervezetünkbe.
A salak az epehólyag nyálkahártyájának réseibe kerül, és mivel az epe legyengül, krónikus fertőzés léphet fel, és rejtélyes görcsök alakulhatnak ki, amelyek időszakos fájdalmat okoznak.
"Az évek során a toxinokból, kórokozókból és a kórokozók melléktermékeiből a májban felhalmozódott salak végül KÖVEKKÉ alakulhat az epehólyagban."
Ha a máj jól működik,
az epe megakadályozza az epekő kialakulását.
Amikor az epe erős, akkor egyik feladata a bilirubin szétoszlatása, felhígítása. Ahogy a máj epét küld az epehólyagba, szétoszlatja a vörösvértestek pigmentjeit, így azok nem alvadnak meg úgy, hogy problémát okozzanak.
Ugyanezt teszi a koleszterinnel, felhígítja az epehólyagban, hogy megakadályozza a koleszterin kövek kialakulását. Az erős epe azt is jelenti, hogy a máj kevésbé melegszik, ami azt jelenti, hogy kevésbé kell az epehólyagnak lehűlni, ami kevesebb epekő kialakulását eredményezi.
A túlterhelt máj azonban az epetermelés gyengüléséhez vezet.
Ezáltal csökken a mennyisége annak a még felfedezetlen kémiai vegyületnek, amelyet a máj az epének termel egyébként azért, hogy segítsen felhígítani és szétoszlatni a vörösvértesteket és a koleszterint.
Amikor az epehólyag tele van kövekkel és salakkal, akkor elmozdulhat, az elhelyezkedése ténylegesen megváltozhat a nehéz súlytól. A máj és a vastagbél körüli szuperérzékeny idegek területén helyzkedik el, így amikor mozog, nyomást gyakorolhat az epehólyag “nyakára” és a környező idegekre, amelyek bármelyike epehólyag-görcsöt vagy véletlenszerű fájdalmakat válthat ki.
Az epehólyag-betegség súlyosbodik, a magas zsír/magas fehérjetartalmú étrend révén.”
Tudj meg többet az Egészséges Májműködés könyvből, amely a New York Times bestsellere!